Прескочи до съдържание

Програма за възстановяване на снимки


Sju

Препоръчани мнения

Здравейте!

Бихте ли споделили какви програми сте изпозлвали да възстановите погрешно изтрити снимки от SD карта на фотоапарат?

Питането ми е малко необичайно, защото бих се радвала да споделите такива, с които не сте успели да го направите успешно :) За един творчески проект е.

Преди много години, в зората на дигиталната фотография изтрих важни за мен снимки (дипломната ми работа!) и възстановяването не беше 100%. В днешни дни се оказа, че софтуерите доста са се усъвършенствали и нито триене, нито форматиране помогнаха, всичко се възстанови безпроблемно. Та търся дефектни програми, на които сте попадали.

Връзка към мнение

Значи, не е толкова просто - дефектна програма.

Дали файловете могат да се възстановят зависи от много неща, например какъв е проблема, дали е записвано след изтриването или не... Личния опит (тази програма не работи) надали взема това под внимание. Просто изтриване или форматиране е най-простия случай и всяка смислена програма ще се справи (смислена имам предвид да не я е правил някой за да се учи как става, например).

Ако е развален физическия носител смятам, че почти няма програма, която да успее да оправи нещата, освен евентуално при късмет с многократни опити или частично (половин снимка, другото мацаница). Ако нещата са просто изтрити, но после отгоре е записвано, вече е въпрос на късмет къде точно са записани новите неща, дали на празно място или върху старите.

Връзка към мнение

Фирма ми възстанови всичката информация от харда, приблизително 200 гб снимки, мога да дам телефони тук/ако не се смята за реклама/ или на лични съобщения

 

Редактирано от Ивка
несвързано обяснение
Връзка към мнение
В момента, theo каза:

то се търсят дефектни програми ,т.е. такива които не са свършили работа

доколкото се разбира

за творчески проект

 

______________________________________________

пак не съм разбрала, аз понеже много страдах когато ми се скапа харда 

Връзка към мнение

@neuromancer, именно, целта е да получа мацаница :) Играх си как ли не - няколко пъти презаписвах отгоре, слагах различни формати файлове, триех, пак записвах и чак тогава формат. Пробвах и по-опростен формат и по-дълбок (или както там е правилно да се каже) и накрая, която снимка се възстанови, си е цяла. Докато, когато изтрих дипломната си работа (но тогава беше на компютъра) някои снимки станаха точно както ги описваш- някои наполовина се възстановиха, други се смесиха, други бяха в зелено. Беше преди 15 години все пак, но чак сега ми трябва такъв дефект за ефект :) .

Връзка към мнение

SD картите имат физическа организация (на страници). Отделно чиповете, на които са записани тези страници, имат определен живот - най-често се измерва в брой презаписи. Затова софтуерът се опитва с минимален брой записи (на страници) да постигне желания резултат за съхраняване на данни. Затова и опитите за "разпокъсано" записване на файловете не сработва според очакванията - софтуерът на ниско ниво оптимизира записите. По малко по-различен начин работят традиционните твърди дискове, където страниците са само логически и информацията се записва в свободните "дупки" на блоковете, а оптимизационният критерий е друг - блоковете да са "близо" един друг, защото голямата лимитация е времето за позициониране на главите върху съответната пътечка на магнитния диск. Такъв проблем при SD картите няма, защото в тях няма механика.

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към мнение

Преди време направих същото и питах тук. Един магеланец- Капитан Оувър (дори не помня точно никът на латиница)  беше препоръчал recuva. Супер програмка за моя случай, без грешка и без забележки, безплатна: ) Опс, търсиш дефектни. Ами тогава всичко останало не сработи, а искаха и плащане, но след като в теста се проваляха...

Редактирано от Asterisk
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
На 8.12.2017 г. в 19:03, Ивка каза:

Фирма ми възстанови всичката информация от харда, приблизително 200 гб снимки, мога да дам телефони тук/ако не се смята за реклама/ или на лични съобщения

 

С благодарност бих опитал да ми възстановят една есди карта.

Моля заптелпна лични

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.