Прескочи до съдържание

Неща, забранени за пренасяне в ръчния багаж

Препоръчани мнения

Публикувано:

На чек-ин гишето има ли скенер? След като предадем багажа вече нататък сигурно има скенер, но имат ли право да изхвърлят батерията, ако я намерят?

Публикувано:
преди 47 минути , ivelina666 каза:

На чек-ин гишето има ли скенер? След като предадем багажа вече нататък сигурно има скенер, но имат ли право да изхвърлят батерията, ако я намерят?

Няма, но после багажите се гледат на рентген. Ако има нещо забранено, като експлозив няма да го оставят така. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, ivelina666 каза:

Почти винаги нося. Мисля, че в чекирания не може

Не може

Сканират, секюрито отваря куфара и го вади.

Оставят стандартно учтиво писмо.

• Харесвам 1
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

ако искам да си взема в ръчния багаж медицинско мазило в тубичка, на която пише, че е 100гр,, това равносилно ли е на 100 мл течност, или е вероятно да ми го вземат?

Публикувано:
преди 2 часа, antea каза:

ако искам да си взема в ръчния багаж медицинско мазило в тубичка, на която пише, че е 100гр,, това равносилно ли е на 100 мл течност, или е вероятно да ми го вземат?

Щом пише 100, не е проблем. Личен опит. 

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, мили хора!
Четох в темата за меките сирена, но да попитам...
Имам приятелка на гости. Пътува само със салонен багаж. Иска да си вземе едни топени сиренца.  Представляват малки кубченца, опаковани индиаивдуално и са поставени в кутия с общ грамаж 250 гр.
Дали ще са проблемни за пренос?
Ако ги раздели в прозрачни пликове по 2*100+1*50 гр  и ги сложи с течностите...как мислите, дали ще минат?

Spoiler

apericubes-ces-petits-des-festifs-100-ma

Spoiler

3073781115499-apericube-apericubes.jpg

Публикувано:
9 minutes ago, pepi:) said:

Здравейте, мили хора!
Четох в темата за меките сирена, но да попитам...
Имам приятелка на гости. Пътува само със салонен багаж. Иска да си вземе едни топени сиренца.  Представляват малки кубченца, опаковани индиаивдуално и са поставени в кутия с общ грамаж 250 гр.
Дали ще са проблемни за пренос?
Ако ги раздели в прозрачни пликове по 2*100+1*50 гр  и ги сложи в течностите...как мислите, дали ще минат?

Hide contents

apericubes-ces-petits-des-festifs-100-ma

Hide contents

3073781115499-apericube-apericubes.jpg

Минавала съм в багажа с такива от триъгълната форма, пуснати няколко в джоба на чантата (детето ми ги обича). Няма да има проблеми с тях. Още повече са само 250гр. Ако толкова се заядат, на скенерите винаги има прозрачни пликове, просто от кутията ще ги пресипе в плик, за да сканират и после ще ги нареди в кутията. 

• Харесвам 1
  • 5 месеца по-късно ...
Публикувано:
преди 7 часа, stanimir каза:

Стига да не са в метални кутии. 

Хмм аз друго чета...

ХРАНИ И НАПИТКИ

Консервирана храна и буркани, напр. сосове, фъст. масло, плодове, конфитюр, сирене, шоколад, мед

ДА*

* може да се превозват в контейнери по 100 мл всеки.

Публикувано:
преди 8 часа, Ivko каза:

В ръчния багаж мога ли да нося риба тон консерви 😀😀 две стекчета с по три консерви всяка по 80г

Аз винаги в ръчния багаж си нося консерви риба тон от Била по 80 гр, много са удобни. Никога не е имало проблем на софийското летище. Един-два пъти ги оглеждаха, но като видяха, че и по грамаж и по обем са под 100, ги пускаха. Винаги обаче ги вадя от раницата и ги пускам самостоятелно.

Публикувано:
Преди 1 час, Ivko каза:

Хмм аз друго чета...

ХРАНИ И НАПИТКИ

Консервирана храна и буркани, напр. сосове, фъст. масло, плодове, конфитюр, сирене, шоколад, мед

ДА*

* може да се превозват в контейнери по 100 мл всеки.

На мен в Ниш ми взеха 2 метални консерви русенско варено по 300 гр .Не знаех за тези правила.Може да е ,защото Сърбия не е в Евросъюза.

• Харесвам 2
Публикувано:

При последния полет до Меминген носех 4 консерви филе от скумрия по 200 г и една дроб от треска 160 г. В ръчния багаж. Едната даже си я върнах снощи от Бергамо.

• Харесвам 1
Публикувано:

Винаги съм знаел, че вода не се допуска в ръчния багаж на борда на самолета. Обаче, когато се връщах някога от Израел, да, точно от Израел, на летището на Тел Авив скенерите не откриха 2 половин- литрови бутилки СВЕТЕНА вода. Ако ги бяха  открили, поне щяха да ги извадят и да ме попитат какво е това. Дали Господ има ръка в това?🤔

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 22 минути , muchachote каза:

Дали Господ има ръка в това?🤔

Не съм посещавал Израел, но ето какво пишат в Трипъдвайзъра:

image.png.9085f0329169ef42f901b5a50ef04ecd.png

Публикувано:

Здравейте, намерих тема която описва в детайли за течностите в ръчния багаж, но искам да попитам дали съм разбрал правилно, моля не ме критикувайте, предстои ми пътуване след няколко часа и искам да съм сигурен че съм разбрал правилно.

Конкретно става въпрос за парфюмите, искам да взема 3 парфюма с мен в ръчния багаж, размера им е под 100мл всеки един от тях, размера на торбичката е 19см на 18см, четох че размера трябва да е 20х20 максимум, та сложил съм и 3-те на едно място това проблем ли е, ще прикача снимка отдоло, също така ако сложа и паста за зъби на същото място дали е проблем, понеже това което разбрах е стига да се събират в плика и са под 100мл не би трябвало да е проблем?

Благодаря предварително на всички!

IMG_5693.jpg

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, предстои ми първо пътуване със самолет, и ми изникват някои неясноти относно багажа Моля, преди да започне някой със стандартното (писано е 100 пъти, защо не потърси и т.н.) - понякога човек не намира точно това, което търси. Ще пътувам с Раянеър. Закупил съм допълнително приоритет + 2 чанти ръчен багаж. За размера и теглото добре, но така и не намирам ясен и точен отговор какво точно мога да сложа в тези чанти, както и дали ще минава някаква проверка този багаж, освен за размера и теглото? По принцип смятам да пренасям дрехи, лаптоп + зарядно, безжична мишка и безжични слушалки, 1-2 тубички лекарство под формата на мазило, малко козметика + декоративна такава. Та най.вече ме интересува за козметиката трябва ли всичко да се сложи в торбичка (общо 1 литър), или не трябва, стига опаковките да не са по-големи от 100мл, също и за мишката и слушалките - разбрах, че е забранено да се превозват в нерегистриран багаж wtf?, в този случай може ли слушалките да ги взема с мен на борда, а мишката евентуално да я скрия в някой джоб и така да мина?

Публикувано:
преди 3 минути , pateto_raffy каза:

също и за мишката и слушалките - разбрах, че е забранено да се превозват в нерегистриран багаж wtf?, в този случай може ли слушалките да ги взема с мен на борда, а мишката евентуално да я скрия в някой джоб и така да мина?

Какво имаш предвид под нерегристриран багаж? По принцип няма никакви забрани за мишки и слушалки. Просто ако не са с теб на борда има опасност да се счупят.

Публикувано:
преди 11 минути , pateto_raffy каза:

Здравейте, предстои ми първо пътуване със самолет, и ми изникват някои неясноти относно багажа Моля, преди да започне някой със стандартното (писано е 100 пъти, защо не потърси и т.н.) - понякога човек не намира точно това, което търси. Ще пътувам с Раянеър. Закупил съм допълнително приоритет + 2 чанти ръчен багаж. За размера и теглото добре, но така и не намирам ясен и точен отговор какво точно мога да сложа в тези чанти, както и дали ще минава някаква проверка този багаж, освен за размера и теглото? По принцип смятам да пренасям дрехи, лаптоп + зарядно, безжична мишка и безжични слушалки, 1-2 тубички лекарство под формата на мазило, малко козметика + декоративна такава. Та най.вече ме интересува за козметиката трябва ли всичко да се сложи в торбичка (общо 1 литър), или не трябва, стига опаковките да не са по-големи от 100мл, също и за мишката и слушалките - разбрах, че е забранено да се превозват в нерегистриран багаж wtf?, в този случай може ли слушалките да ги взема с мен на борда, а мишката евентуално да я скрия в някой джоб и така да мина?

Ограниченията за мл са за течности и кремове, т.е. козметика. Мишки и слушалки не попадат в тая категория и няма нужда да ги криеш.

Общо взето всичко можеш да сложиш, без оръжия (огнестрелни и хладни), киселини, експлозиви и подобни.

За течностите - всички опаковки трябва да са под 100мл и да са събрани в прозрачен плик макс. 1л. Ако нямаш, обикновено на летището има (ако не е софийското може да не са безплатни, а да се продават)

• Харесвам 1
Публикувано:

Ръчния багаж се гледа на рентген, така че ако случайно си забравил вътре някой нож или буркан лютеница над 100мл ще бъдат изхвърлени

• Харесвам 1
Публикувано:

Това за мишката го чета тук https://www.esky.bg/turisticheski-patevoditel/poleti/bagazh/zabraneni-za-prevoz-v-samoleta-veshti Нерегистриран багаж според Раянеър е такъв, който се качва на борда, а не в багажното - 1 малка чанта и един малък куфар до 10 кг. Според инфото в линка - в такъв багаж може да се пренася лаптоп и зарядно, но не и мишка и слушалки. По принцип ще ми трябват и 2-3 кутии кортикостероид, който си го взимам без рецепта. За него ще ми трябва ли издадена рецепта и ще мога ли изобщо да го взема? Буркани и ножове - няма да са ми необходими

Публикувано:

Здравей, за пръв път чувам, че мишка и слушалки не може да се носят в ръчният багаж. Пътувала съм и пътувам с такива работи без проблем 🙂

Относно козметиката - на повечето летища няма да ти обърнат внимание, ако оставиш опаковка извън прозрачната торбичка, стига да не е над 100мл.Но се случва, макар и много рядко, да пребъркат целият ръчен за един мини део спрей. Кортикостероида течен ли е? Ако не е, няма за какво да се притесняваш. Ако е, пак влиза в изискването за опаковка до 100мл. По принцип е хубаво за всяко по нестандартно лекарство да имаш рецепта.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.