Прескочи до съдържание

Неща, забранени за пренасяне в ръчния багаж

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 19 минути , chandni каза:

Няма кенче, което да е до 100 мл, така че не може. 

Рядко се срещат 100ml кенчета, ама не е като да няма :wink:

image.png.514fd8cfb4a2e1345f72dc78021cf94f.png

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Ще пътувам с ръчен багаж след 1 септември и се каня да нося ей такива ракийки за подарък.

image.png.7ce015408c35a51d976c5d9e5ee1fff3.png

И се изкушавам да взема 2 опаковки, всяка по 7бр.х 60мл. Общо 840мл.

Правилото до 10бр под 100мл. ли е или независимо от броя но до 1000мл.

Естествено и няма да са вместени в торбичка с определените размери.

Някой със стаж по пренасяне в ръчния багаж на такива неща... 

Публикувано:
преди 33 минути , Yto каза:

Правилото до 10бр под 100мл. ли е или независимо от броя но до 1000мл.

Правилото е до 10бр. и до 1l, едновременно. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Да, трябва да се набутат в пликче с обем 1 литър, което да се затваря , и с тая форма реално няма да събереш и 7 може би.

• Харесвам 2
Публикувано:

Правилото е да влязат в пликче 1л. Не че винаги гледат колко е пликчето, ама може и да поискат да ги сложиш в тяхно пликче. Както са малки, поне може да изпиеш което е над нормата 🤪

• Харесвам 1
  • Смея се 7
Публикувано:

Темата ме подсеща - наскоро летях с майка ми, която носи бастун (метален, сгъваем).  Ден преди полета се зачудих дали на Security ще има проблем. В крайна сметка и на двете летища не обърнаха никакво внимание на бастуна.

Публикувано:

Ми общо взето няма проблеми с такива неща, докато един ден не ме пуснаха със статив за фотоапарат...

Малко повече време за разправия и за чекиране на багаж не е лоша идея.

Публикувано:

Винаги го има момента, че някой ще си преценя.

На едни приятели им взеха колчетата за палатка на 4 полет на връщане...

Публикувано:
преди 4 минути , neuromancer каза:

Ми общо взето няма проблеми с такива неща, докато един ден не ме пуснаха със статив за фотоапарат...

Малко повече време за разправия и за чекиране на багаж не е лоша идея.

Ауууу. Ние винаги летим със статив в ръчния багаж. Не обичам да летя с чекиран и го избягвам обикновено. Последно до Тревизо и на връщане през Бергамо. Никога не е имало проблем. Даже сега децата на връщане от Гардаленд си носеха празни шишета от гранита и имах някакви съмнения, че може и да ги приберат в Бергамо. Кошовете бяха пълни с бутилки, но на тези не обърнаха внимание, а те стърчаха от страничните джобове на раниците.

Публикувано:

Ами статива беше минал десетки полети преди това, ама ей на... Случва се.

Празни шишета в никакъв случай не са забранени. Не знам за кошовете, може бутилките да са били пълни или ей така за всеки случай.

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Дали ще мога да мина проверка за сигурност с две питки кашкавал по 500 гр, в ръчен багаж, от Испания към Норвегия? (че имам други тежки неща в чекирания багаж) Не ми се смейте, български кашкавал е и ужасно ми липсва 😀

И да кажа за летището в Манчестър, на което бяхме съвсем наскоро - проверката за сигурност е много сериозна, отнема много време, разкостват ръчния багаж. Течностите се проверяват до последната тубичка, задължително в затворена найлонова торбичка. Ние сме свикнали малко хали-гали с ръчния багаж и такава проверка досега не ни се беше случвала. Два от ръчните багажи ни минаваха наново на скенера, а лентите са доста натоварени и се чака много за повторна проверка. Как не изтървахме самолета, направо не знам.

• Харесвам 1
Публикувано:

Кашкавалите минават през проверката безпроблемно. Във форума преди време магеланци коментираха, че се прибират от Бергамо с италиански кашкавали в ръчния багаж.

Публикувано:

Да,аз съм си носила сирена и от Италия и от Испания. Последно преди две седмици от Мадрид. Щом са вакуумирани,няма проблем. 

Публикувано:

Наскоро в Мюнхен бях приятно изненадан.

Носех едих сладък крем в бурканче над 100мл.

Засякоха го, извадиха го и го тестваха с този тестер

https://www.ceia.net/security/product.aspx?a=ema series

и ме пуснаха да продължа.

Преди това в Париж на един човек от групата конфискуваха

същия тип бурканче.

Така, че може да се пита за такъв тестер по летищата когато се заяждат.

• Харесвам 1
Публикувано:

Преди години, на летището на Виена за малко да ми приберат консерва пастет от лос. Бях го взела от летището на Осло (в запечатана торбичка,  от free-shop-a. Оставиха ми го след 15 мин обяснения. Английският не проработи. Добре че до мен на опашката беше една девойка, която ми помогна с превода на немски. 

Така и не разбрах какъв им беше проблема с тази консервна кутия.

Не че си струваше усилията 😀

• Харесвам 2
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 8 часа, vorbis каза:

Кашкавалите минават през проверката безпроблемно. Във форума преди време магеланци коментираха, че се прибират от Бергамо с италиански кашкавали в ръчния багаж.

На мен ми взеха на Станстед един чедър от Теско и бях неприятно изненадана. Казаха, че машините го идентифицират като взривно вещество. Сигурно го киснат в нещо. Затова вече ги слагам в чекиран багаж ако имам.

• Харесвам 2
  • Шок 2
Публикувано:

Можеби леко глупав въпрос, но се зачудих тия дни.

На прибиране от Колумбия, мисля да взема един ром от летището. Дали после като кацнем в Германия за прекачването има някакъв шанс да ми го вземат?
Уж ще е от фри шопа, в запечатан плик с касова бележка, но знам ли. Тия в Германия проверяват доста стриктно.

Публикувано:

Ако минавате проверка е възможно да го вземат. По условие това за запечатан плик и касова бележка важи за покупки от летища в ЕС, доколкото си спомням. Но е възможно и да не обърнат внимание...

Публикувано:

За ром не знам, но мен в Германия щяха да ме арестуват за дулсе де лече, купено от летището в Буенос Айрес, запечатано и с бележка. Извикаха полиция, гледаха, чудеха се и накрая ме пуснаха. Откъде да знам, че консистенцията на дулсе де лече приличала на пластичен взрив. 

• Харесвам 1
  • Шок 2
  • Смея се 1
Публикувано:
Преди 1 час, dafigg каза:

Можеби леко глупав въпрос, но се зачудих тия дни.

На прибиране от Колумбия, мисля да взема един ром от летището. Дали после като кацнем в Германия за прекачването има някакъв шанс да ми го вземат?
Уж ще е от фри шопа, в запечатан плик с касова бележка, но знам ли. Тия в Германия проверяват доста стриктно.

Да! От Колумбия през Германия за БГ се минава проверка. Не пускат алкохол от неевропейско летище, дори да е купено от фрий шоп. Разказвам от личен опит. На въпроса ни "защо" след като изпълнява условията за покупка от фрий шоп, немският служител беше изключително нелюбезен и ни отговори нещо от рода: ами защото така. Поискахме отново някакво по-подробно обяснение, на което той ни обиди на немски без да знае, че съпругът ми говори немски на високо ниво. Съпругът ми поиска директно разговор с началника му, за да подаде официално оплакване. Историята е дълга и не е по темата, но началникът ни уреди количка, която да ни закара до чек-ин гишетата, където чекирахме единия си ръчен куфар с бутилката ром и ни върнаха през бърз коридор за полета ни до София. Така че, ромът го купувате от някой магазин из Колумбия и го слагате в чекирания куфар, ако имате такъв. Кафе може да се купи от летището. За кафе няма проблем.

• Харесвам 5
Публикувано:
13 hours ago, DaBo said:

Не пускат алкохол от неевропейско летище, дори да е купено от фрий шоп.

Аз преди няколко месеца си летях с алкохол през Германия, купен от дюти фри шопа на летище в САЩ и не съм имала абсолютно никакъв проблем. Алкохол, купен от Колумбия, може би е разковничето, а не, защото е купено извън ЕС.

• Харесвам 1
Публикувано:

Гледам отвреме-навреме "Летищна сигурност"  по американските летища и при всеки полет пристигащ от Перу или Колумбия им светват всички възможни червени лампички.Едва ли е по-различно в Европа.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Deja Vu каза:

Аз преди няколко месеца си летях с алкохол през Германия, купен от дюти фри шопа на летище в САЩ и не съм имала абсолютно никакъв проблем. Алкохол, купен от Колумбия, може би е разковничето, а не, защото е купено извън ЕС.

Може и това да е. След това съпругът ми чете въпросния закон/правилник и служителят си беше в правото да вземе алкохола. Просто отношението му беше абсолютно недопустимо и това от своя страна ни даде възможността да го чекираме, вместо да го конфискуват. Иначе на масата за конфискувани нещи тогава имаше още доста бутилки алкохол. Не знам какво ги правят после.

Сега може и да са променили нещо във въпросния правилник, но не бих рискувала.

Преди 1 час, stanimir каза:

Гледам отвреме-навреме "Летищна сигурност"  по американските летища и при всеки полет пристигащ от Перу или Колумбия им светват всички възможни червени лампички.Едва ли е по-различно в Европа.

Затова кафе в чекиран куфар не се слага, а се носи в ръчен багаж. В кафето най-добре се крият забранените субстанции, затова отварят чекирания куфар и разрязват пакета с кафе без да им мигне окото. Като не открият нищо, просто си затварят куфара с разпилените в него зърна кафе. Това е в общия случай, може и някой друг куфар да мине между капките. На летището има голям магазин на Хуан Валдез и оттам се купува кафето.

• Харесвам 3
Публикувано:
18 hours ago, DaBo said:

Да! От Колумбия през Германия за БГ се минава проверка. Не пускат алкохол от неевропейско летище, дори да е купено от фрий шоп. Разказвам от личен опит. На въпроса ни "защо" след като изпълнява условията за покупка от фрий шоп, немският служител беше изключително нелюбезен и ни отговори нещо от рода: ами защото така. Поискахме отново някакво по-подробно обяснение, на което той ни обиди на немски без да знае, че съпругът ми говори немски на високо ниво. Съпругът ми поиска директно разговор с началника му, за да подаде официално оплакване. Историята е дълга и не е по темата, но началникът ни уреди количка, която да ни закара до чек-ин гишетата, където чекирахме единия си ръчен куфар с бутилката ром и ни върнаха през бърз коридор за полета ни до София. Така че, ромът го купувате от някой магазин из Колумбия и го слагате в чекирания куфар, ако имате такъв. Кафе може да се купи от летището. За кафе няма проблем.

Мерси, За жалост по традиция пътувам само с ръчен. Даже тоя път мисля да ходя с малка раничка дори, че мислиме да се мотаме по плажове най-вече и дрехи като цяло не ми трябват.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.