Прескочи до съдържание

Катовице и Варшава в края на февруари


123456

Препоръчани мнения

Чудя се за едно събитие в Катовице в края на февруари. Има полет до там с прекачване във Варшава, но навръщане ще спя една вечер във Варшава, че има голям интервал между полетите. 144 Е добре ли е за двупосочен и какво би трябвало да е времето по това време на годината? При някоя люта зима ще мога ли да видя нещо от Катовице и Варшава - все пак да съчетая ако наистина реша да отида на това събитие.

 

Предварително благодаря на отзовалите се.

Връзка към мнение

Не съм била в Катовице, но за зимата във Варшава мога да кажа , че не е за подценяване. При едно пътуване преди 3 години в края на ноември в София беше още есен, а във Варшава -сняг и студ. Проблема беше, че имаше снежна буря и не бяха очистени пътищата и не работеха дори влаковете  така, че  организаторите на събитието се видяха в чудо как да забавляват 25 човека от 7 страни при пропадане на 2-дневно предвидено посещение в Краков. Добре че бяхме в Westin  и нямаше проблеми с хотела. Последното го казвам, защото мои колеги бяха следващата година в Познан в подобна ситуация, но в лошо отоплен хотел.   

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Била съм в Катовице през септември - времето беше чудесно. Малко градче, централното площадче е приятно. Посетихме някаква ботаническа градина и паметник – не помня имена, това беше преди ерата на планирането на всяка минута.

Краков е близо до Катовице - защо не отделиш 1-2 дена за там? Със сигурност има много повече места да се видят.

Във Варшава съм била юли месец и дърво и камък се пукаха от жега, та за зимата не мога да се изкажа.

Приятно изкарване!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И аз добавям, че Краков е далеч по-привлекателен град от Катовице, а е супер близо. 

 

Цената на билета е ок, Полша не се стига лесно с лоу кост. Възможно е при отделни билети с лоу костове да излезне по-евтино, но ако имаш куфар и ограничено време, едва ли ще си заслужава. 

Връзка към мнение

Хайде и от мен малко info - в Катовице не съм бил, но Краков е разкошен, много история, много събития! В близост са Освиенциум и Солната мина Величка. Първото е въпрос на вътрешно усещане дали искаш да видиш, но второто много го препоръчвам. В региона спокойно можеш да уплътниш 3 дни.

Варшава освен че е много студена през зимата духа невъобразимо. Вятърът и студът направо те пронизват.

 

Цената ми се струва много атрактивна. Провери с полет до Краков - може да ти отпадне преспиването.

Редактирано от nikolaysto
Връзка към мнение

Есента бяхме в едно малко градче в близост до Катовице и предложихме на нашите домакини да отидем там. Те обаче ни казаха, че Катовице е типичен индустриален град и няма нищо чак толкова интересно, което да се види. Ходихме в Краков и във Вроцлав. Страхотни градове. Краков е ясен. В него съм била и педи това, та нямаше нещо, което да ме изненада. За сметка на това Врацлав ме изненада и то много, много приятно.Иначе в Полша зимата не е за подценяване. Преди години в края на ноември бяхме в Краков и Закопанье, където имаше страшно много сняг и още повече студ. Иначе за Виеличка и аз съм с две ръце. Невероятно е. За Освиенцим си е необходим един ден, но не всеки иска да се подложи на такова психическо натоварване.

Връзка към мнение

Предвиждам две пътувания до Краков тази година,едно по работа в началото на Март,и едно питейно в началото на Юни.Полети с LOT през Варшава.За второто намирам цени коло 170 евро (преди две седмици бяха 140-150),но за това в началото на Март цените са около 250 евро.Ако наистина си намерил цена 144 купувай веднага.

Връзка към мнение

Явно само на мен Краков не ми хареса. Не че е лош, просто не е нищо особено. Вроцлав ми хареса повече.

Катовице във форума целенасочено се неглижира, но то си е до човек - някои хора и в Земен си изкарват супер. Иначе е приятен град, нищо общо с нашите промишлени градове. Центъра е обновен, но на хубавото време ще е по-приятен.

Варшава си заслужава и в студ и в пек. Времето е каквото го случиш - може да е много студено, може и да е 8-10 градуса както тези дни.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря на всички. Катовице за съжаление отпада. Краков въобще не е влизал в някакви планове. В Катовице имаше конкретно събитие и само заради нещо мислех да ходя. Краков си е съвсем отделна цел в бъдеще с жената :).

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Тази информация за повечето от вас сигурно не е новост, но споделям за всеки случай.
Предстоящо пускане на нови линии до и от Полша:
- от Бургас - Ryanair: Rzeszów (Poland) from 28.03.2018
                    -  Ryanair: Warsaw-Modlin (Poland) from 29.03.2018
                    - Small Planet: Olsztyn-Mazury (Poland) from 19.06.2018
 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.