Прескочи до съдържание

Идеи за 4 дни в Дениа


vorbis

Препоръчани мнения

Моля за малко идеи за Дениа (или Дения) с дете на 7 години. Кацаме на 26-ти декемрви късния следобед в Аликанте и с кола под наем се придвиждаме до Дениа. Там имаме 4 пълни дни. А на 31-ви на обяд летим наобратно от Аликанте.

 

От шопинг не се интересуваме, с дете нощен живот не може, а плажовете, очевидно, по това време на годината не стават за плажуване.

 

В самия град Дениа има крепост с малък музей към нея, археологически и етнографски музей. Ще разгледаме стария град. Ще направим и един тегел на марината и общо взето това е един ден.

 

Над Дениа има природен парк Монтго (Parc Natural del Montgó), който имаме желание да посетим. Ще търсим точки, които можем да достигнем с кола и при късмет с добро време да изкараме втория ден сред природата.

 

Валенсия и Аликанте са на 1,5 часа шофиране. Във Валенсия вече сме били за малко и ми се иска да я видим втори път като отделна екскурзия, защото е дестинация, която си струва (както Барселона, например). Така че Валенсия я отписвам.

 

В Аликанте не сме били, но струва ли си да се пътува до там и обратно, общо 3+ часа?  По пътя е Parque Natural del Penyal d'Ifac, който на смимки изглежда красиво и може там да се спре.

 

Приемам идеи за интересни места! Благодаря ви! 

 

 

 

 

Редактирано от vorbis
Връзка към мнение

Хрумна ми идеята за еднодневна разходка до остовите Ибиса или Форментера. Тъкмо погледнах цените на двупосочното фери до Ибиса или Сан Себастиян, но като ги видях и се отказах. :)

Връзка към мнение

В тази зона и по това време на година няма какво да се прави..дори селата са си грозновато сравнено с останалите испански.

 

Разходете се до  Аликанте или Валенсия, друго не мога да дам като идея.

Връзка към мнение
преди 15 часа, vorbis каза:

 

 

 

В Аликанте не сме били, но струва ли си да се пътува до там и обратно, общо 3+ часа?  По пътя е Parque Natural del Penyal d'Ifac, който на смимки изглежда красиво и може там да се спре.

 

 

 

 

 

Пътя от Дения до Аликанте е под 100км или казано макс 2 часа за за отиване и връщане.

 

 

 

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.