Прескочи до съдържание

Как да си пуснем обявата?


Препоръчани мнения

Макар и да предпочитаме и да сме осъзнали красотата и силата на самоорганизираните пътувания, често се случва че трудно се намират съмишленици между приятели и познати, които ни се връзват на акъла :) И макар и да се забиеш на непознато място абсолютно сам да си има своя чар, то много хора предпочитат да имат някаква компания. 

 

Този подфорум е за тези хора. Да попълнят нещо като мини лексикон, с отговори на базови въпроси, и току виж се намерила щура глава, която да се присъедини към тях :) Ето ги въпросите, които мисля е добре да се знаят от всички потенциални спътници, заедно с кратки обяснения. 

 

  1. Възрастова група - страстта към пътувания възраст няма, но предполагаме, че до някаква степен може би на човек 60+ няма да му се пътува с 20- и обратното.
  2. Мечтана дестинация - мястото, което държите обезателно да посетите, и за което търсите спътници
  3. Предпочитан стил на пътуване? - свободен текст, например излежаване по плажове, или целодневно движение на крак. Ранно ставане или излежаване до късно и т.н.
  4. Интереси. - фотография, история, архитектура, природа, флора, фауна, авиация и т.н. :)
  5. Период на пътуването - определили ли сте някакъв що годе период, в който искате да заминете
  6. Изисквания към хотели, транспорт и храна - има хора, които не обичат да споделят стая, баня и тоалетна с непознати в хостели, не биха прекарали нощта във влак трета класа и т.н. Общо взето минималните луксове, без които не можете.
  7. Допълнителни детайли - всяко пътуване си има своите специфики и съм сигурен, че не може да се опише просто в 6-7 въпроса. За това дайте колкото се повече повече информация. 

http://www.youtube.com/watch?v=8vY-4zWKsJM

  • Харесвам 12
Връзка към мнение
  • 3 години по-късно ...

От днес теми в раздела могат да пускат само хора с поне 10 мнения. Причините за това решение са много, част от тях:

 

  • Опити раздела да се ползва като клуб за запознанства, някои от тях доста цинични. 
  • Раздела се ползва от хора, които въобще не искат да са част от нашата общност, а просто го ползват като място за малки обяви. На почти всеки новорегистриран трябва да трия имейл и телефон, защото е решил просто да напише нещо тук и после да не провери дали по търсенето му има интерес. 
  • Прокрадваха се и опити за реклами на тур. агенции от рода на "Търся хора да запълним група за еди коя си супер оферта".
  • Ако нямате 10 мнения, шанса да си намерите спътник е минимален. Отделете малко време да попишете във форума, да се опознаем взаимно, после дори няма да има нужда да пускате тема тук, компанията и дружните пътувания ще дойдат от само себе си. 
  • Не на последно място, незнайно защо, след известно време доста хора искат темите им тук да се трият, което хич не съвпада с мирогледа на форума и целта му. 

 

Следваща стъпка ще е отговори на въпросите отбелязани в първото мнение в тази тема да станат задължителни, което да елиминира едноредовите теми в раздела. За сега обаче не искам да подрязвам креативността и да вкарвам в шаблони всички представяния.

 

Просто е нереално колко малък раздел, а е отговорен за 80% от създадените главоболия.

  • Харесвам 23
Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.