Прескочи до съдържание

Застарховка - пропуснат полет


Препоръчани мнения

Здравейте , днес се наложи да пропуснем полет вследствие на това , че имаше проблем в трафика . Пристигнахме 10 Мин . След като бяха затворили чекинга . Не ни качиха / за катарски авиолинии става въпрос / , купихме нови билети за утре / два полета са / . Въпроса ми е - имаме застраховка Мондиал , защита премиум . , има клауза " защита закъснение " " възстановяване на допълнителни разходи в случай на изпуснат полет в следствие на закъснение на превозно средство / възстановяване на допълнителни разходи във връзка закасняло пристигане на родното летище "

Как да го тълкувам това ? има ли шанс да се възстановят парите за закупуване на нови билети ? Отидохме на гише информация на летището и ни казаха , че не мигат да ни дадът документ за това , че е имало проблем с трафика . Обадих се на застрахователя , казаха , че в Австрия още спят , но сигнала е подаден . Дайте съвет , какво да правим или пием една студена вълна ........

Връзка към мнение

Без да знаем клаузите на застраховката едва ли ще ти отговорим правилно.

А иначе да ти възстановят парите за нови билети шансът ти клони към нула. Защо? Защото застрахователите не са глупави и 100% в условията си са добавили клаузи, при които застраховката няма да важи, или какво точно покрива до какъв размер. Всеки може да си купи билети, и ако не му е удобно да лети на предварително закупените билети, може да се позове на застраховка и да си купи нови билети. Това няма как да стане реално. 

Преди 1 час, cvetna каза:

възстановяване на допълнителни разходи в случай на изпуснат полет в следствие на закъснение на превозно средство / възстановяване на допълнителни разходи във връзка закасняло пристигане на родното летище "

Допълнителни разходи със сигурност не са нови билети. Това е храна, транспорт и хотел и то пак в определени граници. Едва ли някой ще плаща 5 звезден хотел една седмица до следващият полет към дестинацията. Почти сигурно ще трябва да се доказва и закъснението. Така че за храна, транспорт и хотел ще сте ОК, но за билетите не.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 1 час, cvetna каза:

Здравейте , днес се наложи да пропуснем полет вследствие на това , че имаше проблем в трафика .

Не ми стана ясно - проблем с въздушния трафик или проблем с трафика по софийските улици? За изпускане на полета от София ли става дума? 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
2 hours ago, cvetna said:

 Въпроса ми е - имаме застраховка Мондиал , защита премиум . , има клауза " защита закъснение " " възстановяване на допълнителни разходи в случай на изпуснат полет в следствие на закъснение на превозно средство / възстановяване на допълнителни разходи във връзка закасняло пристигане на родното летище "

 

В случая според мен става дума за закъснение на самолет от предишен полет и т.н. В големите градове по принцип трябва да очаквате проблем с трафика и това не е извънредно застрахователно събитие. Няма и кой да ви издаде бележка, че в 10 часа и 15 минути е нормално да се стигне до летището за 45 минути, но точно когато вие сте пътували времето се е увеличило на 1 час и 10 минути...Да не говорим, че при пътуване към летището в повечето градове има  поне 2-3 алтернативи и никой не знае на време ли сте тръгнали към летището или сте се успали и т.н.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не е лошо авторът на темата да даде подробности около случката и как са се развили нещата със застрахователя. Ще е полезно за много хора.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.