Прескочи до съдържание

Филипинци в България


NotaBene

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Не съм сигурен дали съм в темата на сайта, но гугълвах "филипинци в българия" и попаднах на няколко треда в този сайт. Накратко: приятелката ми е филипинка. Сравнително отскоро сме заедно, но започвам да си мисля, че може да е сериозно. И двамата живеем във Великобритания, но аз си мисля да се връщам в БГ. Не съм твърдо решен, а и още не съм го обсъждал с нея, но исках първо да видя дали има някакви филипинци в България. Ако се върна и тя дойде с мен не бих искал тя да няма никакъв контакт със свои сънародници.

 

Та въпросът ми е - знаете ли за някаква филипинска общност в България? Също ако имате познати в такива смесени бракове - как се адаптират филипинците в БГ? Все пак БГ е много по-различна от родината им. Какви са най-големите трудности или проблеми в това да свикнат с България?

 

Благодаря!

Връзка към мнение

Надявам се не е против правилата на общността да дам препратка към фейсбук група. Та, на въпроса ти, има повече филипинци от колкото човек би си помислил.  https://www.facebook.com/pinoybulgaria/?pnref=lhc

Връзка към мнение

Мерси. Интересно ми е децата от такива смесени двойки как се интегрират в България. Има ли проблем в училище? Под проблем имам предвид дали ги тормозят за външен вид?

Връзка към мнение

Не мисля, че имаш от какво да се притесняваш по този повод. В семейството ми има дето от подобен смесен брак и е нямало до момента проблеми в детската градина. Ако детето е родено в България и/или знае добре български ще се интегрира без проблеми. Според мен страховете ти, че деетето ще е тъмно и ще го мислят за циганче са неоснователни.

По скоро би трябвало да се замислиш дали и какво би могла да работи жена ти в България само с английски език.

Редактирано от tch
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

На един виден екс магеланец съпругата му, не е филипинка, индонезийка е, та едното от дечицата им ходи на училище, няма проблеми с това, че е с по-екзотично лице, справя се прекрасно с учението, има приятели, ходи и на народни танци, участва и в състезания, така че проблемите са в главата ти повече, отколкото реално. Що се отнася до чужденка какво ще работи - ами в чужда компания, където не е необходимо да се  знае български език. Плюс, че може да се запише на курсове и да го научи, все пак надали веднага ще има право на работа, та може да ползва времето по полезен начин. Варианти има, само да има желание. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря на tch и Люба за отговорите. 

 

Имам въпрос за визата. Ние не сме женени. Тя има британска студентска виза. Ако се преместим в БГ на нея ще и е нужна българска виза. Как се изкарва такава виза? За сега не искам да бързам с брак така, че се интересувам за друг тип виза.

Връзка към мнение

О, Филипинци да искаш тук! Особено българи, женени за филипинки.

 

 Виж има един магеланец @georgikehayov, може и на Фейсбук да погледнеш. Той може да ти разкаже.

 

 Аз познавам една мадама, израстнала в БГ, филипинка е, ама реално българка. Никога не е имала проблеми, даже мъжете доста я харесват, една стройна и красива екзотика, леле, леле... 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.