Прескочи до съдържание

Какъв е този печат в паспорта?


MOTION

Препоръчани мнения

Добър вечер на всички надявам се някой от тук да може да ми помогне по моя казус!Преди 3 месеца вкарах една кола в турция от България уж да направя на една комшийка добро.Колата е на друга жена и ми е направила пълномощно че мога да я управлявам.Печата който ми удариха обаче при влизане е доста странен и се наложи друг човек който познава митничарите турските да дойде и да ме прекара през границата.Сега обаче искам да отида в турция с приятели за лятото и разбрах че ще имам глоба и могат да ме съдят не знам дали е така.Друг човек ми каза,че мога да влизам в турция само че не с кола да управлявам.А комшийката ми казва да си извадя нов паспорт за да не се заяждат и няма да имам никакъв проблем аз не знам какво да правя :( моля дайте съвет ако знаете Вие!Благодаря Ви.Ето и печата най-горния син печат който е с дата.

26996308_693670947687874_1219971378_n.jpg

Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...
преди 49 минути , Мимасбг каза:

Здравейте, дали разбрахте какъв е този печат?

Такъв печат слагат ако влизаш с кола в Турция

Ако излезеш с колата всичко е наред, но ако колата остане в Турция може да си имаш големи проблеми на границата

Връзка към мнение

Точно така - този печат се слага на шофьора, когато влиза с кола в Турция. Идеята е, че трябва да напусне страната със същата кола. Това се прави, защото много хора вкарват коли в Турция и ги продават по-евтино, защото няма мито. За да се спре това се въвежда именно това правило - влизаш с кола, излизаш с кола. Когато сме пътували от турско летище, а сме влизали с кола, сме я оставяли на митнически паркинг като гаранция.

Най-добре преиздайте паспорта, дано е достатъчно 🙂

Връзка към мнение

Печатът се слага действително в паспорта на шофьора, но не всеки път. Примерно ние сме влизали с кола поне 10 пъти, а до сега имахме само 1 такъв. Чудех се и каква е написаната дата при положение, че тогава със сигурност не сме влизали/излизали/били в Турция. Сега (на втория такъв печат) служителката ни обясни, че трябва да напуснем Турция до тази дата и е крайната дата в сертификата Зелена карта.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.