Прескочи до съдържание

Наем на кола в Милано


Препоръчани мнения

Здравейте,

да съживя малко темата. 29.01 - 01.02 ще посетя за първи път Милано.

Платил съм вече хотел в Милано и имам идеята да взема кола под наем от Малпенса и да поразгледам наоколо. Разгледах доста сайтове с автомобили под наем и ми прави впечатление, че по интернет плащаш с кредитна карта, но като отидеш на място се оказва, че трябва да платиш и допълнително за вериги примерно или допълнителна застраховка и т.н..

Има ли  някой, който е минал по този път и може да ме ориентира ако платя 10 или 20 лв на ден, колко допълнително трябва да се плати на място.

Ако някой може и да препоръча компания която да е изпитана и не от най-скъпите.

Благодаря ви предварително.

Връзка към мнение

Вземали няколко пъти кола под наем от Бергамо, защото от/до там сме летяли. Ползваме основно rentalcars.com като посредник и винаги с пълна застраховка. Колите са с летни гуми, но пътищата са идеално поддържани, дори и планинските. Този месец ходихме с наета кола до Сестриере до границата с Франция. В колата имаше вериги, които използвахме.

Връзка към мнение

През rentalcars.com са най-ниските цени - действат като агент на големите фирми. Вземи си колата с пълна застраховка. Ако отидеш на място после да си получиш колата, може да тръгнат наистина да ти предлагат компанията "тяхна застраховка". Казваш, че си си взел през Ренталкарс - ако стане събитие, заявяваш го през ренталкарс и те се оправят със съответната компания, т.е. може реално компанията от дето си взел колата да ти дръпне първоначално пари при събитие заради това че застраховката не е през тях, но след това ренталкарс ти ги възстановяват. Идеалният вариант е да не се налага да я прилагаш застраховката. 

Редактирано от mechoni
Връзка към мнение

Благодаря @mechoni

разглеждал съм го този сайт и цените им са ок. Виждам че на всички пише, че имат безплатна  застраховка за кражба и автокаско, но предполагам, че това е някакъв basic вариант. Колата която гледах за моя период е ситроен с1 и е 53 лева за три дни.

как се купува пълната застраховка през този сайт?

Връзка към мнение
преди 26 минути , ivo_dedko каза:

как се купува пълната застраховка през този сайт?

Пълната застраховка може да бъде както от доставчика на място, така и от посредник. 

 

Във втория случай не е точно пълна застраховка, а при щета ще си платиш всичко и чак после ще си искаш парите от посредника. Rentalcars като цяло не са най-евтиния провайдер на вторична застраховка. Препоръчвам ти да прочетеш цялата тема, но главата за застраховките е конкретно тази:

 

 

 

 

Връзка към мнение

Аз лично съм взимал доста пъти коли от тях, както и застраховки, но винаги проверявам при посредника и при фирмата за коли под наем и за двете неща.

Точно последния път миналата  есен взех кола през ренталкарс от Budget -Stansted Стансет, но застраховката ми беше по-изгодна от самите Budget!

 

Точно в Италия с огромните си суми, които блокират, ако цената на застраховката е подобна или близка бих предпочел да я купя от фирмата от която се наема колата реално.

 

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте,

вчера се прибрах от Милано и сега ще дам малко отзиви за автомобил под наем.

Тъй като половинката беше болна и до последно не знаехме дали ще пътуваме оставихме резервацията на автомобил за последния момент.

И така полета ни беше на 29.01 в 11ч., а направихме резервацията за автомобил в 8ч, преди да тръгнем за летището. Резервирахме през Ryanair, a компанията на която се спряхме беше Firefly. Решихме на място да не плащаме за допълнителна застраховка и ползвахме тази която ни предложиха от Ryanair и така сметката се получи - наем на автомобил за 3 дни -29лв, застраховка за три дни - 29 лв. общо 58 лв за всичко. В цената влизаше безплатен втори шофьор и вериги.

На място ни задържаха 600 евро от кк.

Искам да кажа, че съм много доволен от обслужването и от колата. Бяхме запазили най-ниския клас (Ситроен C1), но на място ни дадоха един клас по-висок - Опел Корса. Нямахме ограничение за пътуване, така че отскочихме и до Швейцария. Изминахме общо 500км за три дни и накрая напълнихме резервоара до горе за 40 евро.

Като ни приемаха автомобила обратно провериха само дали резервоара е пълен.

Надявам се написаното да е от полза на някой на който му предстои пътуване в тази посока.

  • Харесвам 7
Връзка към мнение
преди 41 минути , vorbis каза:

Благодаря за мнението, което си дал за фирма Firefly! Чудех се дали са надеждни и явно си струва да се ползват. 

Собственик: Херц

Това казва всичко.

Връзка към мнение
На 2.02.2018 г. в 11:46, ivo_dedko каза:

Здравейте,

вчера се прибрах от Милано и сега ще дам малко отзиви за автомобил под наем.

 

 Здравей адаш ,

 

И аз да си кажа . Прибрах се също съвсем скоро на 26.01. от Милано.  Букнах и платих  кола и  застраховка през Раян . Имаше коли по 4 евро , но си платих такава от 10 . Със застраховката за 10 дни 150 евро. 

 

   Самолета закъсня над 1 час и когато отидох на гишето на sixt ми казаха , че колата я пазели до един час .  Т.е . кола няма както естествено  и застраховка към нея . Да съм си чел условията по договора и да съм си търсел правата от Раян . :O 

 

Естествено оправих се на място и взех друга , но платеното си замина. :( . Не ми се мисли колко бири са това :)

 Застраховката помощ при пътуване на Дженерали не покрива такъв случай  . Условията на Раян  пък за щети са за закъснения от над 3 часа. 

 

 Така че честито на печелившите и си четете условията . А да и си пишете в условията час на взимане поне 1-2 часа след кацането .

Връзка към мнение
преди 2 минути , Alexander каза:

@ivooo искаш да кажеш, че тези 150 евро са заминали ли?? Нещо не разбрах добре..

 Напълно и безвъзвратно :(

  • Шок 3
Връзка към мнение

Много интересен казус! Хем е платена напълно предварително, хем не я пазели, хем не връщат пари, струва ми се абсурдно!

Дори неплатените ги пазят, за това искат и номер на полет, какво остава за напълно платена. Да не би случайно това да важи само за Италия??

Връзка към мнение

Малко офф, но на летището в Бергамо преди 10 дни докато минавах покрай някакъв офис за рент а кар видях страшен скандал.

Тъкмо влязоха вътре двама полицаи и някакъв човек, май беше  руснак по акцента, им се зарадва много и каза, че имал голям проблем. Беше с жена и деца, но щом се е стигнало до полиция няма да е било безобидно..

Редактирано от Alexander
Връзка към мнение

 

 Може би трябва да съм по-настойчив с Раян  и да ги натисна . Не съм занимавал моите адвокати досега  за такава сума .   Застраховката няма да върнат , но поне 100 евро наем може и да опитам . Разбира се че съм посочил полета .

Редактирано от ivooo
Връзка към мнение

Не съм от най-вещите по темата, но мисля, че за рентал компанията това се води "неявяване" и не са длъжни да връщат пари. Но ако по време на резервацията си посочил номер на полет, с който пристигаш, тогава те са длъжни да вземат предвид това закъснение.

Връзка към мнение

Ами то си зависи наистина какво пише в условията. Нищо че не си ги чел, те си важат. А ако не пише нищо такова, значи нагло са те излъгали...

Аз винаги резервирам директно с компанията и никога не съм предплащал за кола, дори кредитна карта не искат. Мога спокойно да не се явя без проблеми.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, заглеждам коли под наем през РаянЕр и от Малпенса. На някои пише Безплатен шатъл до мястото на взимане. Това какво означава? Че мястото е може би в Милано?

Връзка към мнение
преди 44 минути , gery_2431 каза:

Здравейте, заглеждам коли под наем през РаянЕр и от Малпенса. На някои пише Безплатен шатъл до мястото на взимане. Това какво означава? Че мястото е може би в Милано?

Това сериозен въпрос ли е? 50 километра безплатен шатъл няма ;)

Означава, че паркинга за колите им е в съседство и не е удобно да идеш дотам пеш, затова ще те извозят.

Означава и че ще загубиш още до 30тина минути време за упражнението и ако бързаш, не е вариант за теб.

Връзка към мнение
преди 1 час, gery_2431 каза:

Здравейте, заглеждам коли под наем през РаянЕр и от Малпенса. На някои пише Безплатен шатъл до мястото на взимане. Това какво означава? Че мястото е може би в Милано?

Виж, сега - на някои фирми офисите са в сградата на самото летище.

На други са някъде наоколо, в близост до летището. Когато пише, че има шатъл, това означава второто.

Като кацнете, обаждате се по телефона и те идват да ви вземат.

Малко е неудобно, че се губи време, но ви вземат и после, когато издадете колата, пак ви карат до летището.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...
преди 13 минути , noshtna_ptica каза:

Възможно ли е наемане на кола с чужда кредитна карта? Необходимо ли е пълномощно?

Не, не е възможно от големите фирми.  От наемателския ми опит до сега с различни компании, всички изискват шофьорската книжка и КК да са на едно и също лице.

Но ние сме наемали от по- известните - Авис, Юръпкар, Херц, Бъджет, Голд кар.

Тук, във форума е ставало въпрос за наемане на кола от малки фирми, при които е по-просто.

Веднъж в Палма де Майорка ни докараха рент-а-кара в хотела, даже не искаха кредитна карта. Платихме в брой.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.