Прескочи до съдържание

Кога да ползваме сайтове за резервации?


annie_to

Препоръчани мнения

Здравейте,

Търся си резервация на хотел 2/3* в Бруклин и се зачудих дали да ползвам Booking или нещо подобно. Не мога точно да разбера каква е ползата от тези посредници... Поне 20 хотела прегледах и всички по сайтовете си пишат, че ако резервирам директно ми гарантират най-ниска цена. Може би Booking дава някакви отстъпки на редовни клиенти? Или някаква гаранция, че хотела няма да е менте? Но аз ползвам хотел веднъж годишно и не мога да натрупам много точки. При това положение, какво ще ме посъветвате? Директно ли да резервирам (като разбира се, първо ще прочета отзивите за хотела, пък ако е верига, още по-добре) или през сайт? И кой сайт е най-добър за САЩ?

Връзка към мнение

Аз на твое място бих сравнила цените и условията от различни търсачки /посредници от типа на Букинг и тези в сайта на хотела. Често има значителни разлики.  Примерно в  Букинг може да има опция за безплатна анулация, а в сайта на хотела да няма такава, в едната оферта да има включена закуска, в другата не и т.н. И да, при определен брой резервации през посредник има бонус- в Букинг това е статус на често пътуващ клиент, който дава право на 10% отстъпка за някои хотели, понякога и някоя друга екстра като ранно настаняване или по-късно напускане. В други  /Агода например/ самата регистрация ти дава достъп до оферти с намаление за някои хотели.  Поразгледай, сравни и ще се ориентираш.

Друг плюс, за който се сещам е, че ако си резервирала през посредник    и по някаква причина хотелът не може да те настани, посредникът съдейства за настаняване в друг подобен и връща разликата в цената /в случая говоря за Букинг, тъй като с техни резервации ми си е  случвало хотела да се окаже овърбукнат, но и в двата случая, които имах реагираха адекватно/.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 

19 minutes ago, lyusi said:

говоря за Букинг, тъй като с техни резервации ми си е  случвало хотела да се окаже овърбукнат, но и в двата случая, които имах реагираха адекватно

Мен точно това ме притесни в Booking. Четох в съседната тема с оплакванията, че се случвало хотелите да не пазят стаи, резервирани с Booking, защото нещо не се харесвали (не запомних точно, какво беше, извинявам се :) ), а и имат комисионна към посредника, затова предпочитали директните си клиенти, когато се получи овърбукване. Аз съм с малки деца и много държа да ме настанят веднага, а не да търся друг хотел посред нощ.

 

Сравнявах цените доста подробно. Не открих разлика между хотелските сайтове и Booking. До центове съвпадаха. А също и за анулациите. За закуската не съм гледала, обаче. Може би трябва и да се регистрирам в някой сайт за резервации и да видя дали ще ми предложи някакви намаления... Кой ще ми препоръчате за САЩ? Четох, че Booking бил най-добре за Европа.

Връзка към мнение

Всичко е въпрос на вкус и на конкретния случай...

Букинг са най-известни с това, че имат най-много хотели, т.е. ако си търсиш хотел гледаш там. Ако вече си си набелязала хотел, може би по-добре в сайта на хотела (ако има, или по телефона).

Ако искаш да ползваш някоя голяма верига (Accor, IHG, Marriott, Starwood...) е по-изгодно да резервираш директно от сайта на веригата, има отстъпки, дават точки и т.н., през посредник няма. Овърбукване и така може да се получи обаче, всяка верига си има политики за такива случаи, примерно ти дават стая в друг хотел и първата нощувка безплатно.

На Букинг силата са малки или независими хотели, които не са и сънували за собствени сайтове.

Друг голям сайт е hotels.com, там след 10 нощувки ти дават една безплатна на средната цена от всичките. Има и trivago.com, те търсят най-ниската цена измежду всички сайтове. Кой точно ще използваш си решаваш според конкретните обстоятелства.

MakeMyTrip беше широко използван за отстъпки, но напоследък май няма нищо интересно там (има тема във форума)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Темата е доста дълга, че и малко философска. Много хора ползват само даден посредник, защото имат опит с него, знаят как да търсят, как да филтрират, къде да погледната информация за паркинг и къде да прочетат ревюта. Т.е., в доста голяма степен е въпрос на навик. В друг аспект е ловът на спестявания, бонус който го има в един сайт и го няма в друг и т.н. 

 

Конкретно за САЩ както сама си установила, цените са еднакви до милимунда. Там не можеш да срещнеш хотел, който е заредил едни цени на едно място и други на друго, дори и малките семейни хотелчета са много по-напред в онлайн резервациите, от колкото останалта част от планетата. Респективно си имат изградени системи да пускат еднакви цени във всички сайтове, а за капак на всичко и договорите, които подписват с тези сайтове ги задължават от към rate parity, т.е. да не публикуват по-ниска цена другаде. 

 

Имай предвид, че макар и популярните сайтове да са десетина, на практика собствениците зад тях са едни и същи - най-големите в англоезичния свят са Expedia (включват освен едноименния сайт, също така hotels.com, travelocity, orbitz и др.) и Priceline (освен едноименния сайт, включват booking.com, agoda и др. )

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.