Прескочи до съдържание

Русия, Армения, Грузия, Азербайджан


maik

Препоръчани мнения

Здравейте, хора,
По някое време тази година аз+мъж ще направим няколко тегела между Русия, Армения, Грузия и Азербайджан. Полетите са купени, част от нощувките също са уредени (друга не са, че не съобразихме там едно световно, дето ще се случва по нашето време), но имам леки притеснения относно движението между Армения и Азербайджан. Въпреки че нетът ми говори, че притесненията по-скоро са излишни, ще се радвам, ако някой от вас ме увери, че е минавал границите на последните 3 държави безпроблемно предвид враждите от близкото минало. Всякаква друга бонусна информация също ще е добре дошла - визи за български граждани, цена на транспорт из държавите (вкл. метро в Москва и Петербург, движение от летище до града, маршрутки в Грузия и Армения), състояния на пътищата и т.н. Имам време да поровя и изчистя детайлите и сама, но ще оценя високо всякаква подадена ръка и информация.  :) 
Благодаря предварително! 

Връзка към мнение

За визите има теми, там е доста подробно, и с линкове.

От летищата на Москва и Петербург си има доста удобни връзки до съответният град.

От Пулково автобусите са с градски режим на движение, билетите се продават от контрольора на автобуса (както и в цялата мрежа на градският транспорт на СПб), и се движи до ст. метро Московская. От там може да ползвате мрежата на метрото или на друг градски транспорт.

 

От Шереметиево има доста разнообразни връзки, трябва да се прецени как е най-удобно до терминала, който ти трябва. 

За терминали Е, D и F е по-лесно да се ползва Аэроекспреса, билети могат да се купят по интернет и на място. На летището са посочени направленията за Аэроекспреса. Самият експрес върви на 20-на минути, около 30 мин, не се влияе от задръстванията и е с крайна спирка Белорусский вокзал. Цената му е по-висока от колкото на другият общ. транспорт.

От терминали В и С е по-близо да се ползват автобусите и маршрутните таксита до ст.м. Речной вокзал и до.... забравихкоябеше. Пътува се около час, или някъде там.

 

От летището до града не препоръчвам да ползвате такси, по същата причина както при нас.

Обаче от града спокойно може да си поръчате, има фирми (даже са повечето), които предварително ви казват цената от мястото, където ще ви вземат до мястото, където ще ви оставят (и не го променят ако има задръстване или непредвиден обход, или поне при нас беше така).

 

Друго, което се сещам, е да ти препоръчам за големите туристически обексти да си вземеш билет от интернет, по-евтино, но най-вече избягваш ненужното висене на опашки. Задължително за Ермитажа, там е просто ужас и висене до второ пришествие. Има опции без конкретна дата.

 

В кое време (юни или юли) ще ви бъде посещението?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За Азербайджан и Армения е доста писано в тази тема

най-добре първо в Азербайджан и после в Армения

 

Връзка към мнение
преди 22 часа, Радика каза:

В кое време (юни или юли) ще ви бъде посещението?

юни. уви, съвпада със световното. не го съобразихме това, но и да се бяхме сетили, май-май нямаме друг възможен период за движение..
@neuromancer - мерси. видях я. чекнах се и там :)

Редактирано от maik
Връзка към мнение

Почти съм сигурна, че границата между Азербайджан и Армения не може да се мине, поне до ноември 2016 , когато ние ходихме беше така. Като имам предвид, че постоянно ме съветват преди да отида в Азербайджан да сменя паспорта от Арменския печат си мисля, враждите май не са много в миналото.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 2 часа, maik каза:

юни. уви, съвпада със световното. не го съобразихме това, но и да се бяхме сетили, май-май нямаме друг възможен период за движение..:)

Ами като не можеш да промениш ситуацията, възползвай се максимално от нея :biggrin:

за Петербург:

В началото на юни се празнува рожденият ден на Петър1 - има разни възстановки, промоции, руснаците умеят да празнуват.

По времето около 21 юни, има много хубава атракция - Алые паруса, аз не успях да попадна, но мисля, че е много впечатляващо.

 

 

 

parusa3.jpg

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.