Прескочи до съдържание

Къде да мръднем около Великден?


Мон

Препоръчани мнения

Моля, помагайте! Типично за близнашката ми природа не мога да избера маршрут за дните около Великден или в краен случай Гергьовден. Вариантите боядисване на яйца, агнешко и козунаци отпадат. Събиране с роднини също.

Пътува ни се, но не можем да изберем къде.

Накратко, дайте идеи за маршрут извън БГ около 4 дни, без значение от датите- горе-долу да е в дните около 2- 9 април.Ще бъдем с тийн на 13 и бебок на годинка и половина. 

Бюджет до 2000лв . 

Връзка към мнение

В Истанбул тогава е Фестивала на лалето, ще е много красиво.

Ние ще сме в Мадрид, в момента полетите до там са около 160 лв. двупосочно /като пример 4-8 април гледах/. С по-икономична нощувка можете и да се съберете в бюджета. 

Връзка към мнение

На остров Корфу има Великденски празненства. Не съм била, защото на Великден съм с рооднини, но съм проучвала. Не си писала какво ви харесва - градове, музеи, природа, море, планина. Споделям мнението на Поли за Балканите.

Връзка към мнение

При четирима човека много голяма част от бюджета ще изядат самолетните билети, които вече си катерят цените месец преди датите. Великден също ще окаже влияние. На пръв поглед дори постоянно евтини дестинации като Бари, Бергамо и Братислава са поне 120-130лв двупосочен. За това и аз се присъединявам към идеята да е пътуване с кола до околните държави. Истанбул мисля, че е чудесен избор. 

 

Все пак проиграй самолетните билети, според мен при този бюджет това ще е което ще определи мястото. 

Връзка към мнение

 Генерално избягвайте православните държави.Вероятността да си останете само с разходки и гладни е почти 100%.Кой у нас се скъсва да работи по Великден? Лично съм го преживявала.

Ако надалеч е скъпо, идете в Истанбул. Фестивалът на лалетата само подчертава чара му.Има и толкова интересни неща за малките - аквариум, лодки и прекрасното отношение на турците към децата.  Ще си изкарате супер.

Връзка към мнение

Аз ще дам по нетрадиционни предложения.
Аз бях проигравала маршрути до Рига за тези дати. С Райън и нощувка в Берлин излизаха прилични цени. Давност няколко дни, та може и да набъбнали. В самата Рига се намира и доста бюджетно спане.

Гледах и Единбъг - но пък там нощувките са скъпи и варианта да е студено е много голям. То и в Рига го има този момент де.

Връзка към мнение

Точно студът ме блокира да не търся нещо по-сканди.

За Истанбул не се бях сетила изобщо. Корфу отпада. Дните са малко, а и юли миналата година бяхме на Йонийското. Идея е Букурещ, Белград или по-нагоре към езерото Палич-между другото една не лоша дестинация, но определено по-скучна. 

Испанско-италианско ми се иска, но не е момент заради празника. Малта вариант ли е? Как е времето там в началото на април? 

Връзка към мнение
преди 39 минути , Мон каза:

Ако комбинирам Сараево с Мостар?

Разбира се. Даже е задължително според мен. От Сараево до Мостар са 140 - 150 км. На 10-12 км. от Мостар се намира и с. Благай известно с дервишкия си манастир, построен до извора на реката Буна. Невероятно място. Въобще Босна и Херцеговина е си заслужава отвсякъде посещението. По път може да посетите  Дървенград и Каменград на Костурица.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.