Прескочи до съдържание

Лондон - бързи впечатления


Георги

Препоръчани мнения

Мисля си, че освен темите за бързи въпроси, може да имаме и такива за бързи впечатления - за хората, които нямат желание, време или пък си мислят, че не си заслужава да пишат пълнокръвен дълъг разказ с много снимки и истории. Може да е просто нещо малко, което ви е направило най-силно впечатление или кратка история и т.н. Нека повлека крак, пък да види дали ще има интерес да се репликират подобни теми из целия форум. 

 

И така, миналия уикенд бях за пореден път в Лондон, трудно ги броя вече, но може би номер 5 или 6. Мисля, че има един момент, в който ако искаш да видиш топ популярните атракции на един град трябва да го правиш на първото или максимум второ ходене. След това лека полека губиш интерес към топ музеи, топ галерии и т.н. от туристическите класации. Мисля, че след като прехвърлих този момент с Париж, същото се случва и с Лондон. При всичките ми ходения все още не съм посетил London Tower и докато при първите се опитвах, но или високите цени или опашките ме спираха, този път не направихме дори минимален опит за посещение. Мисля си, че ако не замина в града с някой тотален новобранец, който да ме замъкне там, едва ли ще посетя Tower някога. Храна за размисъл...

 

Другото интересно е, че се чудихме дали да се качим на Окото, но решихме да остане за "другия път". Не знам дали и то ще поеме в същата категория на вечно отложените атракции като Кулата, но важното е че нито за секунда не си мислим, че няма да има "друг път". Не са сякаш много местата по света, където може да твърдиш нещо с подобна убеденост. 

 

Иначе, това което ми направи по-различно впечатление, е че в Лондон се строи, ама много се строи. И то в центъра на града, където не са били празни пространства, явно едни постройки си заминават и дават място на други. 

 

Биг Бен е здравата опакован за реставрация и не изпитваш онова приповдигнато настроение сякаш се срещаш със знаменитост. Спомням си при първото ми посещение колко му се радвах още от автобуса между Станстед и Виктория. Сигурно повече и от това, че карат от другата страна на улицата. 

 

В пъбовете все още е голямо тото с ейловете дали ще уцелиш нещо, което да става за пиене или не. 

 

За финал да изкажа и тук въодушевлението си от присъствието на мюзикъл, мисля си че едва ли ще имам ходене до Лондон без мюзикъл от сега нататък. 

 

 

  • Харесвам 10
Връзка към мнение
В момента, AlexandraKo каза:

Разкажи за мюзикъла, моля - какво гледахте, как взехте билети.

Ей тук има всичко :)

 

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аааа, браво, значи, ви е харесало много.:)

И аз не понасям мюзикъл на кино, но на живо ми е любимо преживяване.

Ама, обичам предварително да съм прочела фабулата, за да не се напрягам по време на представлението.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.