Прескочи до съдържание

Италия | Рим | Хотел | хотел "Блед"


Препоръчани мнения

Име: Хотел "Блед"


Категория: ***

Държава: Италия


Град: Рим


Тип на мястото за настаняване: Хотел

Официален уебсайт: http://www.hotelbled.it/it/index.html


URL в agoda.com: http://www.agoda.com/europe/italy/rome/bled_hotel.html?cid=1616519


URL в booking.com: http://www.booking.com/hotel/it/hotelbledrome.bg.html?aid=368032


Препоръчва се за:: Индивидуално пътуващи,Групи от приятели,Млади двойки,Възрастни двойки,Семейства с малки деца,Семейства с големи деца,Бизнес пътуващи

Обща оценка:: 4

Цена/качество:: 4

Местоположение:: 4

Чистота:: 3

Обслужване:: 4

Положителни впечатления: Да се намери приличен хотел в Рим – често не е лесно, още повече ако човек няма опит с хотелите в един от най-великите градове в света. Българските туристически компании ще ви набутат в хотел, намиращ се извън пределите на римското околовръстно или в най-добрия случай ще ви сложат в някой от безбройните „бълхарници” на дългата Виа Аурелия и ще ви създадат транспортни неудобства.Нека обаче ви препоръчам любимия си римски хотел. Тук отварям една голяма скоба за римските хотели. Базите за настаняване са най-различни, цените – особено във високия сезон – неприлично високи, самите постройки често са на век-два. Така че, когато отидем, често разминаването между очакване и действителност е голямо. Бъдете подготвени и не се ядосвайте много. В някои отношения лондонските хотели са далеч по-лоши.Да ви представя хотел „Блед, част от хотелската верига „Леонарди” (http://www.leonardihotels.com/it/index.html ). От години спя в него и ми дава най-доброто съотношение цена-качество. Днес сме 15 октомври 2013 г. и се интересуваме, да кажем, от двойна стая със закуска и безплатен интернет. Пристигане на 12 ноември, отпътуване на 13 ноември 2013 г., двама човека. Влизаме в сайта на хотела и виждаме, че предплатената стая е на 52 евро (booking.com дава по-висока), а ако вземем стая с безплатна анулация и плащане в хотела, цената е 59 евро. Сделката е доста добра. Закуската винаги е била отлична и обилна, включена в цената, а не като континенталните закуски на родните туроператори. Рим изисква добра закуска, в хотела дават шунките прошуто крудо и прошуто котто, добри салати, сирена, яйца, кафето и капучиното са си в стандарта.Хотелът се намира в зона „Сан Джовани”, близо до станцията на метрото „Manzoni”, което е голям плюс, районът е тих и зелен, спокоен, пешеходно църквата „Сан Клементе” е на 15 мин, Колизеумът е на 20 мин. и проч. „Рома Пас” си купуваме на метроспирката на Колизеума. Край хотела има приятни заведения и бакалия, за да си вземете твърди сирена на връщане.Трансферът е лесен, а за град с тежък транспорт това си е улеснение. Правим каквото правим, отиваме на гара „Термини”, основният транспортен възел в града, влизаме в метрото и се качваме на червената линия, известна и като линия „А”, като направлението ни е Anagnina. На втората спирка от Termini – Manzoni – слизаме от метрото, излизаме от третия изход в дясно и уличката отпред ни води пред хотел „Блед”. Такси от Летище „Леонардо да Винчи” до хотела е фиксирано на 48 евро – максимум 4 човека. Това ни спестява доста главоболия, ако не сме сигурни в познанията си по ориентиране. Актуална информация за „твърдите” тарифи в Рим ни дава „Кориере дела сера” на: http://roma.corriere.it/roma/notizie/cronaca/12_maggio_30/taxi-cambia-tutto-giunta-approva-201404505051.shtmlИ понеже това е любимият ми хотел, винаги забравям да го снимам. Видео за него може да видите по-долу.


Отрицателни впечатления: Имам малки бележки относно хигиената. Ако хотелът е пълен, има шанс да ви настанят в постройка, която се намира зад хотела, или в близкия хотел "Даниела", част от Леонарди Хотели, но това е хипотетично. Говорил съм за това с рецепционистите.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.