Прескочи до съдържание

Испания | Барселона | Хотел | „Catalonia Sagrada Familia”


Препоръчани мнения

Име: Catalonia Sagrada Familia


Категория: ***

Държава: Испания


Град: Барселона


Тип на мястото за настаняване: Хотел

Официален уебсайт: http://www.hoteles-catalonia.com/en/our_hotels/europa/spain/catalunya/barcelona/hotel_catalonia_sagrada_familia/index.jsp


URL в agoda.com: http://www.agoda.com/europe/spain/barcelona/hotel_sagrada_familia.html?cid=1616519


URL в booking.com: http://www.booking.com/hotel/es/cataloniaaragon.bg.html?aid=368032


Препоръчва се за:: Индивидуално пътуващи,Групи от приятели,Млади двойки,Възрастни двойки,Семейства с малки деца,Семейства с големи деца,Бизнес пътуващи

Обща оценка:: 4

Цена/качество:: 4

Местоположение:: 4

Чистота:: 4

Обслужване:: 4

Положителни впечатления: От години за нас, българите, Барселона се превърна в любим град за посещение.Когато слизам на основното летище в Барселона „Ел Прат де Льобрегат”, се чувствам приятно, защото моят хотел ме чака. От около десет години непрекъснато следя неговото развитие, ремонтите и клиентелата му. Той е част от голямата верига „Hoteles Catalonia” и се нарича „Catalonia Sagrada Familia”. До преди година-две той бе известен с името си „Catalonia Aragon”. Нека това не ви притеснява.Класически тризвезден хотел по родните стандарти, той се намира близо до шедьовъра на Гауди „Саграда Фамилия”, стаите са изцяло ремонтирани наскоро, закуската е изключително добра и разнообразна, цените също са много приятни, ако изключим летния период, както и многобройните изложения и панаири, изстрелващи цените в космоса. Гледам, че от ноември натам цената на двойка със закуска е 59 евро, отлична.Едно голямо достойнство и улеснение за нас е местоположението на хотела: осигурява бърз и много удобен обществен транспорт от/до летището, както и наличие на метро, и всичко това на 100-150 метра от хотела.Трансфер от летището до хотела: на летище „Ел Прат” отивате и вземате влакчето за Барселона. То е известно като „Rodalies Barcelona line 2” (http://en.wikipedia.org/wiki/Rodalies_Barcelona_line_2 ) и слезате на станция „Barcelona Clot”. По принцип Barcelona Clot е станция и на метрото, като двете са известни и като „El Clot-Arago” и „Clot”. Излизате от станцията, имаща доста изходи, търсите улица „Arago” и сте в хотела.Карта на метрото и крайградските влакове: http://www.tmb.cat/ca/c/document_library/get_file?uuid=c8996f6c-8ad5-4d21-b59b-faf9fceebd80&groupId=10168 Клип за хотела в TVtrip: http://www.tvtrip.com/barcelona-hotels/catalonia-aragon?checkIn=mm%2Fdd%2Fyyyy&checkOut=mm%2Fdd%2Fyyyy&ts=1381988028298 Клип за хотела в HRS: http://www.hrs.de/hotels/de/spanien/barcelona-katalonien/catalonia-sagrada-familia-10910.html#Video Е, едни от най-добрите джебчии в Европа са там и са се „наточили” за вашите парички, бъдете внимателни! Ама много внимателни по Рамбла, пазарите и метрото!


Отрицателни впечатления: Освежителят, с който пръскат в хотела, е малко странен, но това си е "бял кахър".

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да се включа и аз по темата с хотела. През месец септември (и по точно 11 септември- деня на Каталуня)тази година бях в този хотел. По отношение на стаите нямам никакви забележки. Чисти и с вид, така както е показано на снимките. Цена по висока от обявената тук, но пък даваше право на анулация. Закуска не сме ползвали, тъй като цената ми се стори висока, но точно срещу хотела има бар и там човек може да закусва отлично на добра цена. Местоположение добро- близко до метрото и Саграда Фамилия на пешеходно разстояние.

Налице, обаче са несъответствия в описанията на предоставяните услуги и практическите възможности за използването им. В описанието на хотела в букинг е посочено, че има паркинг в близост, които може да се ползва. Това беше основния мотив да отседнем в този хотел, тъй като бяхме с кола. За съжаление при пристигането ни беше отказана тази възможност, тъй като капацитетът му бил запълнен и нямало места. Стана ясно, че така наречения паркинг е с изключително минимален капацитет и общо взето е невероятен шанс да се уредиш. Не се приема резервация за него.

Другото обстоятелство, което ме разочарова беше, че въпреки обявеното наличие на сейф във всяка стая практически също не е сигурно дали може да се възползвате от тази услуга. Ключовете за сейфовете са ограничен брой и на практика не са достатъчни за всички стаи. Също ни беше отказана и тази услуга.

Като цяло обаче хотелът е напълно задоволителен за цената от 59 евро. Също го препоръчвам.

Връзка към мнение

Барселона предлага и доста по-лоши хотели от "Catalonia Sagrada Familia". Аз го харесвам, не защото редовно отсядам в него, а защото мнението на около десетте ми колеги-българи, които съм водил там, е било, че той е добър и че те остават задоволени от нощувките в него.

Единствено носовете на колежките не одобряваха мириса на ароматизатора там, но с това се свикваше бързо.

Закуската е изключителна, а в основата на всяка една Барселона е обилната закуска, според маялеаросто.

 

Между другото, ако между вас има почитатели на "Ибис", на една спирка се намира http://www.accorhotels.com/gb/hotel-5944-ibis-barcelona-pza-glories-22/index.shtml , открит преди около 3 години, чист и приятен. Лично се уверих в качествата му, като управителката Мария-Кармен ме разведе из целия хотел. Нов и хубав, в подножието на кулата "Агбар":

http://en.wikipedia.org/wiki/Torre_Agbar

 

Благодаря за мнението на mililia.

Връзка към мнение
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.