Прескочи до съдържание

Неапол и амалфийското крайбрежие


Liompa

Препоръчани мнения

Магеланци ,планувам едноседмично пътешествие до Неапол и красотите около него. Ще кацнем в Рим ,взимаме кола под наем и тръгваме към Равело,там имам две нощувки.Мисля Амалфи ,Позитано,Равело и Соренто като главни дестинации .Тръгвайки към Неапол ,си представям Помпей? Късно вечерта пристигане в Неапол, там имам 4 нощувки и празна програма.Мисля Капри,Везувий и незнам какво още . Необходими ми са идей,през цялото време сме с кола ,Казерта ми е в плана за връщане към Рим.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Между Амалфи и Салерно също има доста приятни градчета - Minori, Maiori, Cetara, Vietri Sul Mare. Щом сте с кола, лесно ще се придвижите. Цялата крайбрежна ивица между Соренто и Салерно е много красива. Зависи какви са Ви интересите, но според мен най-добре е да се отдели основната част от времето за тая област. 4 нощувки в Неапол ми се струват прекалено много. Капри е по-удобно да се посети от Соренто. Помпей и Везувий, също могат лесно да се посетят от Соренто. Освен Помпей, ако имате интерес към археологическите забележителности, може да посетите и Херкулан. По-малък е от Помпей, но е по-добре запазен. Ако имате време може да посетите и другите 2 острова в залива - Иския и Прочида. Все пак, ако има време само за един, най-добре е Капри.

Редактирано от zhivko7
Връзка към мнение

Да разбирам ,че е по- добре да спим две вечери в Соренто и две в Неапол?Херкулан ще го правим заедно с Помпей.На Капри да отидем от Соренто ,ако правилно съм разбрала.

Връзка към мнение

2 вечери в Соренто и 2 в Неапол би било по-оптимално. Да, за Капри е по-добре да се тръгне от Соренто. Пътуването с фери е около 20-30 минути на посока. От Неапол е 50-60 минути, което също не е много, но просто няма смисъл толкова време да се отделя в Неапол. Като цяло Неапол не блести с нещо особено. Щом сте с кола, се поинтересувайте какви опции имате за паркиране на местата, които мислите да посетите по Амалфийското крайбрежие, тъй като няма много места за паркиране.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз си мисля , варянт с автобус от Равело до Позитано . Има автобуси рано сутринта и ще е лесно няма да мисля за паркинг , който е доста скъп .Навръщане слизане в Амалфи и после в Равело . Предишният ден ще го минем с колата цялото крайбрежие. 

Връзка към мнение

Да, това е добър вариант. Понякога доста хора пътуват с автобусите и може да се наложи да стоите прави, но е около час пътя, така че не е голям проблем. Ако решите да разнообразите, може в едната посока между Амалфи и Позитано да вземете и фери. Тъкмо ще видите и гледката от морето към брега. Все пак, автобусът е по-евтин вариант, обаче.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Бих ти предложил да прочетеш това:

Ако не си го чела, разбира се. :) 

Там има отговори/решения на повечето ти въпроси и колебания. Ако дните не ти достигат (при нас винаги е така) бих съкратил Везувий и нищо между Позитано и Амалфи, какти и Капри.  О, Капри! :) 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Дани Магелани
Преди 1 час, Liompa каза:

Четох го , много ми помогна , а Везувий още вчера го изключих има по- хубави неща от него . Много ви благодаря за помощта.

За Неапол бих отделила максимум един ден. Останалото време за района от Соренто до Салерно. И за Капри и Помпей, разбира се.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Букнах три нощувки в Неапол и три в Равело . Единият ден от Неапол ще бъде Помпей , Херкулан, Везувий.Един цял ден и половина в Неапол и после Амалфийското крайбрежие и Капри .

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Рзгледайте  поста на bobole4e. За мен лично е много полезен. За началото на март купих билети. двама души отиване и връщане излизт малко под 50 евро.

Връзка към мнение
  • 10 месеца по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.