Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

Първоначално и аз така си помислих, че им се полагат по 400 евро/човек за полет над 1500км, какъвто е в случая. Но после се замислих, че това май важеше за закъснение от 3 часа и нагоре. А тук са им го анулирали предварително /май днес или вчера за полет в неделя/. Такова ли е условието - при анулиране до 14 дни преди полет се дължи обезщетение?

Иначе Райън са им предложили връщане на парите или качване на друг техен полет по същата линия, но в друг ден, което не ги устройва.

Редактирано от ivelina666
Връзка към коментар
преди 3 минути , ivelina666 каза:

Първоначално и аз така си помислих, че им се полагат по 400 евро/човек за полет над 1500км, какъвто е в случая. Но после се замислих, че това май важеше за закъснение от 3 часа и нагоре. А тук са им го анулирали предварително /май днес или вчера за полет в неделя/. Такова ли е условието - при анулиране до 14 дни преди полет се дължи обезщетение?

Тук има по-подробно

http://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_bg.htm

https://pravatami.bg/5

Редактирано от tch
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 8 минути , bad kid каза:

Тъкмо мислех да планирам нещо евтино в слабия сезон, май няма да е с тях..

В слабия сезон ще са се оправили, ако визираш след края на октомври - дотогава са планираните отменени полети.

Връзка към коментар
преди 5 часа, Ivko каза:

Тук може да се следи ден за ден кои полети са отменени.За вчера и днес не виждам да има такива от и до София.

На 13.09 имаше отменен FR6409|10

Връзка към коментар
преди 10 минути , ivelina666 каза:

Добре, ако всички пътници си изискат компенсациите, няма ли да им дойдат в повечко тези разходи на Райън?

Зависи кога обявят отнямата на полета, според мен няма при всички полети да е в последния момент и така ще намалят броя на исковете. Иначе ако всички хора си поискат обезщетенията ще трябва да изплатят около 100-милиона евро. Пък и така намаляват броя на полетите със закъснение. Сега ще отменят по-малко от 3% от полетите си, но ще намалят значително закъсненията, които бяха достигнали до над 20% от полетите им и там ако се натрупат над 3 часа пак ще са длъжни да плащат. Така ще се опитват да намалят щетите. Интересно понеделник как ще реагират борсите на новината.

Редактирано от tch
  • Харесвам 8
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

В един друг форум коментираха, че пилотите на ФР отиват при конкурентите в Норвегия, за да летят на техните 737-8 МАХ и това е довело до недостиг на екипажи. Дискусията коментираше бенефитите като причина за масовото напускане - норвежците давали отпуска, здравни застраховки, ... Като заплати се движели в еднакви граници - около 100 000 евро на година.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 минута , akair каза:

В един друг форум коментираха, че пилотите на ФР отиват при конкурентите в Норвегия, за да летят на техните 737-8 МАХ и това е довело до недостиг на екипажи. Дискусията коментираше бенефитите като причина за масовото напускане - норвежците давали отпуска, здравни застраховки, ... Като заплати се движели в еднакви граници - около 100 000 евро на година.

Ако това е вярно се намира добро обяснение защо СЕО  на Раъйн говереше, че същите тези норвежци ще фалират до няколко месеца,  :lol:

• Харесвам 4
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 21 часа, edbloom каза:

По голяма селяния и простотия не бях виждал в скоро време. Не го очаквах точно от Ryan...

"Прекрасна" новина-имам билети за началото на октомври. След проблемите с полетите на Wizz изпитвах задоволство, че ще летя с конкуренцията ,но се оказа кратко. Е, надявам се, че ще всичко ще е ок, но кой знае...Замислям все пак дали да не отменя докато е време хотелската резервация. 

Редактирано от Georgie
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
На 9/16/2017 в 15:20, randi каза:

Те дали вече са анулирали всички полети за тези 6 седмици или седмица за седмица ще правят въртели?

Ето това извадих от Фейсбук страницата им-щели да уведомяват за анулирани полети на мейлите,от които са направени резервациите.За отменените до 20.09.2017 г.вече били изпратили.                                                                                                                                                                                                                                                                   "We will cancel 40 to 50 flights daily for the next six weeks, (less than 2% of our schedule) with a slightly higher number this weekend as we begin to implement these cancellations. Flights are operating as scheduled unless an email confirming a cancellation has been received. We advise customers to check the email address used to make their booking. Cancellation notices for flights cancelled up to and including Wednesday 20 Sept have been sent to affected customers and we will continue to send regular updates and post flight information on our website. We apologise to all affected customers for these cancellations. We have messed up in the planning of pilot holidays and we're working hard to fix that."

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , dimitrov6 каза:

Ще ходя до Англия на отиване с Ryan,на връщане с Wizz след месец.Ако отложат първия ще си остана в България с един изгорял билет на розовите.

Ти вече си намерил изход.На мен връщането от Стокхолм ще ми е по-трудно или по-скъпо ,или и двете.В случай,че отменят полета...Всъщност възможно ли е да бъде отменен полета само в едната посока?Например София-Стокхолм да бъде изпълнен,а в обратната посока не.Защо ли да не може...

Редактирано от Georgie
Връзка към коментар
преди 16 минути , Таньо каза:

Мисля, че линкът не функционира коректно, разцъках за цялата следваща седмица и не ми показа нито един отменен полет, което по всяка вероятност не отговаря на истината. Пиша го, не като заяждане, а да не би някой от другите да се подведе :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 11 минути , tch каза:

Мисля, че линкът не функционира коректно, разцъках за цялата следваща седмица и не ми показа нито един отменен полет, което по всяка вероятност не отговаря на истината. Пиша го, не като заяждане, а да не би някой от другите да се подведе :)

Днес търсих информация в нета за бъдещите отменени полети, но намерих само този линк. В испански сайт има списък за полети отменени до вчера - 16.09.2017 г. Четох в руски сайтове, че е имало пътници, които на летището са разбрали, че полета е отменен. Ако някой има повече информация нека пише!

Редактирано от Таньо
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.