Прескочи до съдържание

Ryanair - мини новини и въпроси

Препоръчани мнения

преди 4 минути , Mitko каза:

От цялата тарапана не разбрах :lol::lol: Има ли от анулираните полети през следващите 13 дни  за които все още продават билети по 100 евро и после да имаме претенции за 400 евро :dancing::lol::lol:

Казваш да инвестираме?

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 14 минути , tch каза:

Със субсидии, ако им кажат и до Бора-Бора ще летят.

Мисля си за тази работа със субсидиите, че е продължение на историята, в която Райън подаде жалба в ЕК срещу България Ер, че последните не си плащат задълженията към Летище София.

Връзка към коментар
В момента, Jenbel каза:

Мисля си за тази работа със субсидиите, че е продължение на историята, в която Райън подаде жалба в ЕК срещу България Ер, че последните не си плащат задълженията към Летище София.

Аз не виждам никаква връзка :resent: Това си е решение на общините Бургас, Поморие, Созопол и Несебър да субсидират два полета с до 100-хиляди евро всеки, ако има нужда. Все още никъде не мога да намеря 100% сигурна информация кои полети ще са целогодишни и кои не.  Дори на сайта на летище Бургас говорят за лятно разписание 2018 за цяла България.

Връзка към коментар
Преди 1 час, tch каза:

Със субсидии, ако им кажат и до Бора-Бора ще летят.

Аз първи ще купя билет, че даже и чекиран куфар ще си взема! :lol:

преди 58 минути , Hollywood каза:

Aко им платят искаше да напишеш. Получава се двойно плащане. Веднъж те на тях и после ние на тях.:lol:

То па ние толкова им плащаме, че пушек се вдига... :)

Само не разбрах с какво бургаската им база ще е по-добра от софийската? Латвия и Полша са приятни попълнения, чакаме да ги пуснат и от столицата. А личният ми фаворит от новите дестинации е Пафос.

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 4 минути , Георги Матеев каза:

Аз първи ще купя билет, че даже и чекиран куфар ще си взема! :lol:

То па ние толкова им плащаме, че пушек се вдига... :)

Само не разбрах с какво бургаската им база ще е по-добра от софийската? Латвия и Полша са приятни попълнения, чакаме да ги пуснат и от столицата.

По -добре от Гъблин, Скотхолм и май онзи град на боговете беше

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар

И цената си я бива - 14,99 е

RYANAIR ИНВЕСТИРА ДОПЪЛНИТЕЛНО 100 МЛН. ДОЛАРА В БЪЛГАРИЯ С НОВА БУРГАСКА БАЗА (№ 87)

1 БАЗИРАН САМОЛЕТ, 10 МАРШРУТА И 250 000 КЛИЕНТИ

ПУСНАТО Е РЕКОРДНО ЗА БЪЛГАРИЯ РАЗПИСАНИЕ ЗА ЛЯТО 2018

Ryanair, авиокомпания номер 1 в Европа, обяви днес (19 септември), че ще отвори нова база в Бургас (№ 87) от края на март с 1 самолет (инвестиция от 100 млн. долара) и 10 нови маршрута, които ще обслужват над 250 000 клиенти годишно и поддържат 200 работни места на летище Бургас, тяхната втора българска база. 

Ryanair стартира и най-голямото си до сега лятно разписание (2018 г.) за България с 15 нови маршрута, които ще обслужват над 2 млн. клиенти годишно през летищата София, Бургас, Пловдив и Варна следващата година.

Разписанието на Ryanair за лято 2018 за България ще осигури:

Бургас:

·           1 базиран самолет (100 млн. долара инвестиция)

·           10 маршрута (6 държави): Братислава (2 пъти седмично), Дюселдорф Везе (2), Франкфурт-Хан (2), Краков (2),

Меминген (2), Милано Бергамо (2), Рига (2), Жешов (1), Тел Авив (2) и Варшава Модлин (2)

·         250 000 клиенти годишно

·         200* работни места „на място“ годишно

София:

·         3 базирани самолета (300 млн. долара инвестиция)

·         1 нов маршрут до Пафос (3 пъти седмично)

·         общо 22 маршрута

·         1,6 млн. клиенти годишно

·         1200* работни места „на място“

Пловдив:

·         3 нови маршрута: Брюксел Шарлероа (2 пъти седмично), Франкфурт-Хан (2) и Милано Бергамо (2)

·         общо 4 маршрута

·         155 000 клиенти годишно (+55%)

·         100 работни места „на място“

Варна:

·         1 летен маршрут до Брюксел Шарлероа (2 пъти седмично)

·         34 000 клиенти годишно

·         25 работни места „на място“

Българските клиенти и посетители вече могат да резервират ваканциите си чак до октомври 2018 г. на още по-ниски цени и да се наслаждават на най-новите подобрения „Винаги по-добри“, включващи:

·         Намалени такси за регистриран багаж – една такса от 25€, един размер от 20 кг

·         20 маршрута на дълги разстояния с Air Europa от Мадрид се продават през Ryanair.com

·         Свързващи полети на Рим Фиумичино и Милано Бергамо с повече летища, които следват

·         Ново партньорство с Erasmus Network, предлагащо студентски намаления и специална платформа за резервации

·         Alexa разпознаване на глас за търсене на полети, хотели и статус на полета на уебсайта на Ryanair.com

В България Дейвид О'Брайън от Ryanair заяви:

„Имаме удоволствието да обявим нова база в Бургас, която се открива в края на март, втората ни в България и 87-та в Европа, първоначално с един базиран самолет и 10 маршрута, които ще обслужват 250 000 клиенти годишно и поддържат 200 работни места на летище Бургас.

Също така сме щастливи да стартираме нашето рекордно за България разписание за лято 2018 с 15 нови маршрута, които ще обслужват над 2 млн. клиенти годишно през летищата София, Бургас, Пловдив и Варна следващата година. Българските клиенти и посетители резервират местата за нашите полети по разписание за зима 2017 г. в рекордни стойности, а цените продължават да падат, така че моментът за резервиране на нискотарифен полет с Ryanair никога не е бил по-добър.

За да отпразнуваме старта на новата ни база в Бургас и лятното разписание за 2018 г., пускаме в продажба места от само 14,99€ за пътувания до декември, които могат да бъдат резервирани до полунощ в четвъртък (21 септември). Тъй като тези невероятно ниски цени ще бъдат разграбени бързо, клиентите трябва да влязат наwww.ryanair.com, за да не ги изпуснат.“

• Харесвам 11
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Георги каза:

Това е супер, аз най се радвам, за линиите до Полша и Рига. Ще ми се да им видя графика, но го няма още. 

П.С. Абе полетите между Варна и Шарлероа нови ли са? То напоследък толкова линии се отвориха, че почнах да им губя края :)

Мен също ме зарадваха Полша и Рига.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Какво ще орежат за сметка на Пафос, или ще се изпълнява от базата в Пафос.  Ко май капацитетът им е запълнен за базиране на повече от 3 машини на т2.

Ха-ха, кое сега е базата?! Имаме сезонна база. :lol:"Два от маршрутите ще бъдат поддържани целогодишно, два пъти седмично - от и до Мюнхен и Милано" 

Редактирано от Hollywood
Връзка към коментар
преди 12 минути , dimitrov6 каза:

Прага пак не пуснаха.

Аз вече имам надежда, че скоро ще пуснат и до там. Като гледам това пусто летище се отваря вече за лоу кост - Райън от края на октомври пускат много нови дестинации, което е добър знак. На мен ми омръзна на пътувам до Прага служебно за скандални суми, с които може и до Австралия да се стигне... и като добавим досадните връзки през Виена и Мюнхен, честите закъснения и отменени полети, направо с удоволствие бих пътувал с тях до там, ако пуснат удобни часове.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

5 полета седмично от и до Полша :O доста съм озадачена, за секунда се върнах във времената на "проше панье, крем нивеа!" от плажовете през 80-те, когато имаше доволно поляци :biggrin: вярно, че съдя единствено по собствения си безинтерес към Прибалтика и Централна Европа, но ми е трудно да си представя откъде и поради каква причина ще се появи пътникопоток, който да осмисли тези линии

• Харесвам 4
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 1 минута , antea каза:

5 полета седмично от и до Полша :O доста съм озадачена, за секунда се върнах във времената на "проше панье, крем нивеа!" от плажовете през 80-те, когато имаше доволно поляци :biggrin: вярно, че съдя единствено по собствения си безинтерес към Прибалтика и Централна Европа, но ми е трудно да си представя откъде и поради каква причина ще се появи пътникопоток, който да осмисли тези линии

Класическо отклоняване на вниманието на обществото от проблема с канселираните полети. Могат да обещаят, могат да спазят някои обещания, но като цяло очакванията за подобен пътникопоток за мене е надценен. Връщам се назад, когато и за летището в Пловдив  имаше такива планове.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 минута , Таньо каза:

Класическо отклоняване на вниманието на обществото от проблема с канселираните полети. Могат да обещаят, могат да спазят някои обещания, но като цяло очакванията за подобен пътникопоток за мене е надценен. Връщам се назад, когато и за летището в Пловдив  имаше такива планове.

С една база в България ще успеят да отклонят вниманието на цяла Европа?! А и още не се знае дали всички тези полети са целогодишни по медиите се срещат разнопосочни мнения.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 57 минути , Hollywood каза:

Ха-ха, кое сега е базата?! Имаме сезонна база. :lol:"Два от маршрутите ще бъдат поддържани целогодишно, два пъти седмично - от и до Мюнхен и Милано" 

Знаем, че устите им са големи, почти колкото самочувствието :) ... и все пак дори и само два (+1 на Уиз ) полета целогодишно е по-добре от един , както досега, нали?

А то 'кво беше - един Лутън зимата и толкоз...

Все пак Милано е доста добра отправна точка. И 'кво му е лошото на Мюнхен ;) Аз се зарадвах!

Чакам да им видя цените до Тел Авив, отдавна му се назландисвам ;)  ... и на Рига, и на Рига :) 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Полските сайтове пишат, че Уиз ще спрат полетите между Полша и Бургас. Тогава случващото се изглежда логично. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 13 минути , tch каза:

С една база в България ще успеят да отклонят вниманието на цяла Европа?! А и още не се знае дали всички тези полети са целогодишни по медиите се срещат разнопосочни мнения.

Никъде не съм писал за "цяла Европа". Райънеър стъпиха в България преди година и нещата, които се случват в последната седмица са всичко друго, но не и добър имидж за нов играч на малкия български пазар. Не искам да споря, просто изразих мнение и се надявам да не изляза прав. :)

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 5 минути , baiKolio каза:

Чакам да им видя цените до Тел Авив, отдавна му се назландисвам ;) 

Ако не ти харесат цените или датите, отиваш до Варна и летиш с розовите/лилавите

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, antea каза:

открих причина, през Жешов човек може да иде до Корфу, все с Райън :lol:

Като се замисля, първата полякиня, с която се запознах, беше точно от Жешов.  Беше ми локален отговорник на програмите за студентски обмен в Западнопомеранската медицинска академия в Шчечин и беше избрала да следва в Шчечин поради единствената причина, че е университетският град в Полша, който е възможно най-далеко от това гадно и завряно селище Жешов :lol: Или поне тя така твърдеше за пред хората ;)

Сега, сериозно. Вярно, че е малко наникъде, но на мене ми се струва много стратегически разположено между Кракув и Львов а и е на достижимо разстояние от Замошч, който според мене е полският сериозен кандидат за темата "Чаровни малки градчета в Европа".

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 3 часа, tch каза:

Знае се - има информация и на официалния сайт на Община Бургас.
"Два от маршрутите ще се обслужват целогодишно, два пъти седмично - до/от Мюнхен и Милано. По останалите ще се лети от март до есента, така че това ще помогне за удължаване на туристическия сезон в града и региона."
https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/32344

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 15 часа, antony2001 каза:

И цената си я бива - 14,99 е

RYANAIR ИНВЕСТИРА ДОПЪЛНИТЕЛНО 100 МЛН. ДОЛАРА В БЪЛГАРИЯ С НОВА БУРГАСКА БАЗА (№ 87)

Това добре остава сега да пуснат и един два вътрешни полета до Бургас и всичко ще е 7 :lol:

• Харесвам 3
  • Браво 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.