Прескочи до съдържание

Париж - Шарл де Гол vs. Амстердам - Схипхол


Diana Alexandrova

Препоръчани мнения

Моля за съвет, имаме полети, като единият вариант е да спим вечерта в Амстердам, другият е в Париж, т.к. и при двата случая, полетите на връщане се налага нощувка. Не сме приспивали сега по летищата нито в Амстердам, нито в Париж. Кое летище да изберем в такъв случай и кои хотели са за предпочитане? Някакви съвети по темата, моля? 

 

При всички случаи полетите ни пристигат следобед след 14 часа, когато няма полети до България в нашите дни, нито от Амстердам, нито от Париж /директни до София/.

Връзка към мнение

Ако е вариант полет и с Раян / Уиз през Ейндховен - Амстердам. От Шипхол има директен влак до Айндховен. Имай предвид, че в Холандия нощувките са скъпи, особено в сезон.  Transavia летят от Шипхол, но не всеки ден. Предпочитам връзките през Холандия, особено в ниския сезон.

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Летището в Амстердам несъмнено е по-удобно и много по-добре организирано за прекачване и от Орли и особено от Шарл дьо Гол, но след като ще нощувате не знам дали това е от особено значение. Ако си избереш Амстердам - може без проблем нощувките да са в града, а не на летището, но и на летището има хубави, но не чак толкова евтини хотели (бил съм само в този - Hyatt Place Amsterdam Airport - наистина добър хотел с безплатен шатъл). От друга страна около Шарл дьо Гол има доста хотели в различни ценови диапазони, до които има редовни безплатни шатъли (въпреки, че някои от по-евтините хотели събират от клиентите по 5 евро за тях..). Повечето хотели са или в Роаси, или съвсем до него (селото е приятно за разходка и има доста ресторанти наоколо). Тук можеш да видиш до кои хотели возят трите линии, както и кой цвят автобус до кой хотел стига:

http://www.hotels-roissy-tourisme.com/fr/transports/entre-hotel-aeroport/aeroports-hotels.php

Мога да ти препоръчам Golden Tulip Paris CDG Airport и Holiday Inn Paris CDG Airport, но има доста други прилични хотели. 

Редактирано от koliob
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Амстердам е едно от най-добрите летища за нощен престой. Има кресла, които са в почти легнала позиция, има почти усамотени стаички, да не казвам че на места има и домашен уют и комфорт - библиотеки с книги, килими и т.н. Т.е. ако ще е за престой на летището, със сигурност Амстердам е по-добре. За кратка разходка из града също ще е по-добре - Амстердам е с много компактен център, който е на едва 10 мин с влака от летището.

 

Ако ще се спи на хотел, вече не мога да съм толкова категоричен, но при останалите два варианта определено Амстердам е по-добре. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.