Прескочи до съдържание

План за Южна Америка


Препоръчани мнения

Привет,

 

Четирима приятели сме на начална фаза за плануване на пътуване в Южна Америка догодина. Първоначалните ни желания са:

 

Бразилия - Игуацу, Рио и дъждовните гори

Перу - Мачу Пикчу, Наска и Rainbow mountain

Венецуела - водопада Анхел (ако има време делтата на Ориноко или по островите)

 

Продължителност около 3 седмици. 

 

Въобще има ли как да изпълним подобен план като се придържаме до евтини самолетни билети, че след като прочетох тук е по-скоро невъзможно? Готови сме на промени в дестинациите (замяна на Венецуела с Аржентина или изключването им).

 

Кога е най-доброто време да направим подобна екскурзия? След кратко проучване ние се насочихме към Април 2019.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Под дъждовните гори кое разбираш, Амазония ли?

Малко множко ми се вижда всичко това за 3 седмици

Връзка към мнение

В Южна Америка няма low cost airlines така че неможе  да разчитате на много ефтини билети.За да се предвижвате между съраните които сте избрали ще ви е нужно самолет.Има и автобуси но мисля че ще загубитв мбого време. Бус бразилия до Венецуела не бих препоръчала заради вашата сигурност В момента икономическото състояние на Венецуела е доста зле и като туристи малко или много сте изложени на риск имам предвид вашата сигурност.Това е мое мнение.В Аржентина през Април е есен .

Връзка към мнение

Мисля,  че три седмици са изключително малко време за нещата които си набелязал.  

Ще стигнат за Рио,  Игуасу,  Мачу Пикчу с Наска и Рейнбоу Маунтин,  но не и за Амазония и Анхел. 

Бих ги заменил с Пантанал или джунглата в Перу. 

 

Лоу кост наистина има само при вътрешните полети макар и не ултра лоу кост като в Европа. 

 

Примерно в Бразилия -   Azul  и Gol,  в Перу -  Peruvian и Star Peru. В Аржентина Flybondi и т. н. 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Щом ще ходите в Куско, най-лесно е да видите амазонската джунгла там около Пуерто Малдонадо (прим. нац парк Ману или Тамбопата).

Спестява се доста летене между  Рио и Манаус например.

За Анхел гледах едно време, изходната точка е Канаима. Дотам или се лети през Каракас (което заедно с цялото ви пътуване е страшно много летене според мен), или се стига с автобус, може и от Бразилия през Боа Виста с прекачване и доста път. Нямам представа от обстановката и колко е безопасно пътуването из провинцията, но през Каракас не бих минал, освен с прекачване без да излизам от летището. Като цяло логистично хич не се връзва, ако го пропуснете ще ви е доста по-лесно да организирате нещата и да се съберете в трите седмици. 

преди 12 минути , stanimir каза:

Всъщност има лоу кост при вътрешните полети в Южна Америка макар и не ултра лоу кост като в Европа. 

  

Примерно в Бразилия -   Azul  и Gol

Те Азул и Гол винаги ги цитират като лоу-кост, но не са по-евтини от ЛАТАМ. Цените на всички (ако пренебрегнем промоциите) са горе-долу еднакви, и услугите им са еднакви (багаж и храна се плащат отделно). А за международни полети въобще не са евтини. Нямам представа защо ги кръщават лоу-кост.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Едно време ми попадна възможност за много изгоден полет Париж - Каракас и изпланирах едно Каракас - Канаима със самолет, обзорен полет над водопадите, разходка с лодка до подножието, после с автобус през Сиудад Боливар през границата към Бразилия (Боа Виста или Манаус и оттам вкъщи). Минава се покрай Рорайма, където един трек си ми беше в далечните планове и без друго.

Обаче цялото това нещо ми се видя доста скъпо и времеотнемащо и се отказах, за което сега съжалявам, защото не мога и да си помисля за подобно нещо вече.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Честно казано- като време за Амазония (Ако това садъждовните гори), за Анхел и Ориноко като време е по-добре май, дори юни. Просто там април си е дъждовен сезон, а специално за тези места разликата не е малка в усещането между дъждовен или сух сезон. 

Островите във Венецуела- това е Лос Рохас? много е красиво, но си трябва време за добра обиколка.

Според мен- планът е прекаленооооо амбициозен за 3 седмици. Била съм на всички изброени места с изключение на Наска и Rainbow mountain, но в никакъв случай не на 1 път. Не че не може, но за мен това си е препускане. 

Но то аз и само Бразилия разделям на области и така ги посещавам, така че може и в мен да е проблема. Но все пак - изберете Бразилия, Перу или Венецуела. Така ще усетите по-добре тези прекрасни места... 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

Благодаря на всички за отговорите. Както казах планът е все още само на ниво идея и може да търпи кардинални промени 🙂 Може би двете основни неща на които държим са Игуацу и Мачу Пикчу, та въз основа на вашите мнения по-скоро Венецуела и Аржентина отпадат.

Ако кажем, че се спрем на нещо подобно:

 

Рио - Sugarloaf, Корковадо, Копакабана и Ипанема
Игуацу - от двете страни
Мачу Пикчу
Куско - с Rainbow mountain
Наска

и някъде да вкараме Амазония това което предлага neuromancer се вписва в желанието да видим джунгла и ако имаме късмет да видим животински видове.

 

Съответно ако се спрем на този план изпълним ли е за около 3 седмици без да препускаме непрестанно? Все пак за Април ли да се целим? Какви цени за полети бихме могли да постигнем от тук и локални (ориентировъчни разбира се)?

Редактирано от livfc
Връзка към мнение

Може да погледнеш какви цени са излизали от Европа до Бразилия  :

 

 

https://www.fly4free.com/?s=rio+de+janeiro

 

 

Добре ще е да търсиш нещо като Европа - Рио /  Лима - Европа (примерно в момента има на малко под 700 € с KLM  от Милано,  което е доста скъпо,  за мен добре би било около 500 €) 

 

Вътрешните полети Рио - Игуасу,  Лима - Куско,  Пуерто Малдонадо - Лима са от порядъка на по 60-80€ ,  като вероятно може да намерите и малко по-евтини,  ако следите промоциите. 

 

По-проблемно ще е да се намери добър полет от Бразилия до Лима и от това което погледнах цените са от порядъка на 250-300 €

 

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Мога да споделя за Перу:

Наска - 2 дни. Наска е отдалечена от Куско. Има варианти, но за ден от / до Лима / Куско е почти невъзможно.

Куско и региона /Мачу Пикчу и Рейнбоу/ - мин. 3 дни като тук въобще не включвам проблема с височините. Ние нямахме, но доста хора са имали. Ние за 4 дни в района на Куско успяхме да направим: 1. Куско - Олантайтамбо - Мачу Пикчу, 2. Мачу Пикчу - Куско, 3. Тур Свещенната долина, 4. Рейнбоу. Куско успяхме само вечер да видим и съжалявам, че нямахме още 1 или поне половин ден. Ние пътуваме наситено и няма проблеми да ставаме и тръгваме в 3-4ч., както и да спим в автобуси, което е + за по-експедитивно разглеждане.

Имайте предвид, че ако ползвате лоу кост самолети, почти винаги имат закъснение, дори по няколко часа. Ако имате възможност ползвайте latam и avianca. При три вътрешни полета два бяха с по 1 час закъснение, 1 – с 5 часа.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...
На 13.06.2018 г. в 16:17, stanimir каза:

Може да погледнеш какви цени са излизали от Европа до Бразилия  :

 

 

https://www.fly4free.com/?s=rio+de+janeiro

 

 

Добре ще е да търсиш нещо като Европа - Рио /  Лима - Европа (примерно в момента има на малко под 700 € с KLM  от Милано,  което е доста скъпо,  за мен добре би било около 500 €) 

 

Вътрешните полети Рио - Игуасу,  Лима - Куско,  Пуерто Малдонадо - Лима са от порядъка на по 60-80€ ,  като вероятно може да намерите и малко по-евтини,  ако следите промоциите. 

 

По-проблемно ще е да се намери добър полет от Бразилия до Лима и от това което погледнах цените са от порядъка на 250-300 €

 

Купихме билет Сф-Рио и Лима-Сф, пуснете търсачка за двупосочен билет Рио-Лима, излезе ни ~165 $, по-евтин от еднопосочния, като не ползвахме връщането от Лима

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

За Рио ако плана са ви тези 4 неща 2 пълни дена са повече от достатъчни, копакабана и sugarloaf  в един ден се съчетават идеално защото са на разстояние пеша 25-30 минути в зависимост от скоростта на ходене. На самия исус за мен повече от час два работа нямате и то с качването през джунглата с теснолинейката (поне за мен това е по читаво от качване с маршрутка) и пиенето на бири в кафето под статуята, за мен това си беше най-големия тиферич така да се каже 🙂 и от там ипанем, даже ако питате мен копакабана само може да я маркирате че сте били за мен ипанема и като плаж и като атмосфера е няколко класи отгоре. А вечерта може да отскочите до цветните стълби (така и не им запомних името) защото на 100 метра от тях им е парти улицата (Лапа се казва) с баровете и ресторантите ако сте настроени и на парти вълна. Като цяло Рио макс 3 дена с тази програма с която сте си избрали.

Връзка към мнение

Аз бих изключил Венецуела от плановете поради няколко причини. Ситуацията в момента е тотално непредвидима и всеки месец нови авикомпании прекратяват полетите си до Венецуeла. Може да си купите билет, но изобщо не е сигурно, че ще летите. Проблемът е, че постоянно има проблем с дефицит на горивата, с превод на пари, плащане с кредитни карти и т.н. Дори и да стигнете до там, дефицитът на стоки, престъпността и т.н. могат тотално да ви объркат пътуването.

 

Само за топ забележителностите на Перу ще ви трябват 2 седмици, но може малко да се съкрати времето, ако летите с вътрешни полети. Игуасу не бих го изпускал от програмата, като при добра организация може да видите всичко за 1 ден.

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Привет,

 

Ние продължаваме да работим върху нашият план за пътуването. Ориентировъчно планираме около 23 дни с полетите от и до Европа. Към момента планът е все още груб и е нещо подобно:

Европа - Бразилия (в зависимост от офертата може да кацнем в град различен от Рио и после с нискотарифна компания да отидем до Рио)

1 ден - полет Европа - Бразилия (Рио)
2 ден - Копакабана и Sugarloaf
3 ден - Корковадо, Ипанем, стълбите Selarоn и парти улицата Lapa
4 ден - полет Рио - Игуацу и разглеждане на бразилската страна
5 ден - аржентинската страна на Игуацу
6 ден - придвижване до Лима (за момента слагам Лима като дестинация, но може и друг град), разглеждане на нещо из Лима ако има време
7 ден - тур до островите Балестас и придвижване до Наска
8 ден - полет над Наска и транспорт до следваща точка в Перу (иска ни се да отидем към Куско)
9 ден - тур през Свещенната долина и отсядане в Олантайтамбо
10 ден - Мачу Пикчу + Монтана и после към Куско
11 ден - Куско
12 ден - тур до Рейнбоу маунтин
13 ден - придвижване до Пуерто Малдонадо
14 ден - настаняване в Ману или Тамбопата - дневен тур
15 ден - в Ману или Тамбопата - дневен тур + нощен тур
16 ден - отпътуване от Пуерто Малдонадо към Лима
17 ден - обратно към България

 

и така едни 5-6 дни имаме да добавим някъде и да доуточним дали подобен план е ОК. Ако евентуално излезе оферта Европа - Перу - Бразилия - Европа, то просто ще обърнем плана и ще започнем от ден 6 и после ще се върнем на ден 2. Продължавам да чета и да се подготвям с информация и имам много въпроси, но към момента ще задам по-основните от тях.

 

Нашите планове са да отидем Март-Април, до колкото чета би трябвало да е подходящо, но ще се радвам да чуя и вашето мнение.

 

С какво да запълним тези 5-6 дни и къде да ги разположим? Една от възможностите е отсядане в Ica и тур с бъгита и сандбординг, но ще видим дали останалите 3ма от групата ще го харесат.

 

Придвижването от Бразилия до Перу или обратно? В момента макар и доста далеч във времето намирам билети за около 300 евро еднопосочни, което ми се вижда доста скъпо.

 

Придвижването от Наска до Куско? Ако е с автобус ми се вижда доста дълго, макар че може да го направим нощен преход. Другият вариант е през Ика и да се върнем до Лима и от там да летим.

Връзка към мнение
Преди 1 час, livfc каза:

Придвижването от Наска до Куско? Ако е с автобус ми се вижда доста дълго, макар че може да го направим нощен преход. Другият вариант е през Ика и да се върнем до Лима и от там да летим.

А третият вариант е да продължите кръгчето към Каньона Колка, Арекипа езерото Титиката и после Куско. Тъкмо и ще наместите 5-6 дни.

 

Обаче връзките от Бразилия до Перу, току виж се оказали колкото цената на билета до Южна Америка. 

Редактирано от mililia
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

До колкото чета тук и на някои други места каньонът и езерото не са толкова впечатляващи. Все пак ако няма опция с нещо, което да ни допадне повече, вероятно ще ги наместим тях 🙂

Връзка към мнение
преди 8 часа, livfc каза:

ридвижването от Бразилия до Перу или обратно? В момента макар и доста далеч във времето намирам билети за около 300 евро еднопосочни, което ми се вижда доста скъпо.

Ами общо взето това е положението.  Виж за двупосочен какво ще даде, може да е по-евтино.  И пропускаш връщането или си летиш на връщане от Бразилия, ако open jaw не е на добра цена. ..

  • Замислям се 1
Връзка към мнение
преди 6 часа, livfc каза:

До колкото чета тук и на някои други места каньонът и езерото не са толкова впечатляващи. Все пак ако няма опция с нещо, което да ни допадне повече, вероятно ще ги наместим тях 🙂

Хората са много различни,  затова аз рядко вярвам на всичко което чета. 

Да намесгиш Колка и Титикака ей така между другото ми звучи доста забавно  По-добре направо търси  нещо друго.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 36 минути , stanimir каза:

Хората са много различни,  затова аз рядко вярвам на всичко което чета. 

Да намесгиш Колка и Титикака ей така между другото ми звучи доста забавно  По-добре направо търси  нещо друго.

Да, хората са много различни.

Може островите Урос да са доста туристически, въпреки това е нещо, което не можеш да видиш на друго място. И при наличието на време да не ги видиш, е пропусната възможност. 

А, това да кажеш, че каньона с кондорите не е впечатляващ, въобще не мога да го разбера. За мен беше много вълнуващо преживяване + невероятната природа на височина над 3500 м. н. м. р. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@livfc Подберете местата за посещение според интересите. Всяко мнение е полезно, но не е гаранция, че вие ще почуствате нещата по същия начин. На мен също ми е правило впечатление, че има доста негативни мнения за островите Урос във форума, но пък на мен ми бяха интересни 🙂 За мен както езерото Титикака (например може да се направи тур с Урос и остров Такиле, гледката отвисоко е впечатляваща или пък приспиване на остров Амантани в местно семейство), така и каньона Колка са must see, може да включите Арекипа и/или Уакачина например. От Рио пък можете да отидете за 2 дни до Парати или пък Оро Прето. Другият вариант ако не ви плаши многото път е да отидете в Боливия за посещение на Салар де Уюни или пък за няколко дни в Сан Педро де Атакама. Всичко зависи от интереси/бюджет и транспорт.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 14 часа, livfc каза:

Придвижването от Бразилия до Перу или обратно? В момента макар и доста далеч във времето намирам билети за около 300 евро еднопосочни, което ми се вижда доста скъпо.

Тук няма нискотарифни компании (за международни полети), така че положението с цените е като с Европа преди 20г

Евентуално може да се приложат някакви трикове, като например да се вземе билет с точки, а точките ги купуваш от някого. Има такива сайтове - посредници, примерно oktoplus.com.br , 123milhas.com

(Това тук е почти законно, явно е масова практика, даже наскоро излезе някакво решение на съда, че имаш право да си продаваш милите, независимо, че компанията е забранила 😀)

Зависи от датите, понякога излизат икономии по 50%, понякога не е по-евтино, но за еднопосочен полет мисля, че по-скоро ще спечелиш. Аз съм взимал, купувайки точки много изгодно по време на промоция на компанията, но трябва да се дебне, а и общо взето трябва да си местен жител за да се възползваш (местни кредитни карти, и др. подобни). От други хора не съм купувал.

Също така програмата на Авианка Lifemiles доста често прави промоции с покупки на мили или прехвърляне, но пак трябва да се почне по-отрано и да се дебнат промоциите. 

Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

Привет отново. Направихме финален план, но в последният момент преди да купим билети се оказа, че другата двойка няма да могат преди Септември. Сега се двоумим дали да ходим сами или да ги изчакаме. По това което гледах , Перу (Лима, Куско, Пуерто Малдонадо)+Бразилия(Рио и Игуасу) през Септември уж е дори по-добре от през Март. Може ли някой който е посещавал или знае как е през това време да сподели?

 

Благодаря 🙂

Връзка към мнение

Аз май бях в Перу точно в началото на септември, още е сухия период, т.е. няма да ви вали, но всичко е кафяво, а не зелено. В Бразилия горе-долу същото, т.е. вали много рядко. Игуасу сигурно няма да е много пълноводен, но пак трябва да става.

Март е дъждовния период и може доста често да вали, макар и не непрекъснато. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

Подновихме плановете и търсенето на билети. Сега попаднах на оферта от https://www.skyscanner.net през gotogate за 06/09 Sofia-Lima и 29/09 Rio - Sofia на цена от 662 EUR.

 

bg-sa_offer.PNG.855ee72c57aaed7c57bf80d5b488d5e3.PNG

 

Офертата е супер само, че ме притесняват няколко неща:

 

1)  Когато пробвам за повече от 1 човек (тъй като ще пътуваме четирима) цената се покачва до 700 EUR

2)  Не съм купувал през Gotogate

3)  Разцъках до края и цената остава така, но пише, че има само чекиран багаж

4)  Ако купуваме 4 билета един по един ме съмнява, че ще се запази тази цена

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.