Прескочи до съдържание

Калабрия в края на септември - предложения, съвети и идеи


stormbringer

Препоръчани мнения

Здравейте, 

 

от доста време не съм пускал тема за пътуваме, обикновенно намирам всичко необходимо в съществуващите, дори не се налага да задавам въпроси, за тук обаче информацията е малко. 

Попаднах на хубава оферта за седмица в Тропеа, в същото време гледах снимки на приятелка, която е там и докато се чудех, вече съм наместил (долу-горе) полетите Бургас - Бергамо - Ламезиа. Сега следва по-интересното - кое не бива да се пропуска? Можете ли да препоръчате конкретни места за ядене? Кое да се избягва? Доколкото разбирам, обществения транспорт не е на висота, т.е. ще ни трябва кола под наем, но от друга страна в сайта на трениталиа предлагат влакове за района, и то с банери на заглавната си страница, т.е. не е съвсем абсурдно да се придвижваш и така, или? 
Важно е да отбележа, че сме с бебе, което тогава ще е на година и 1 месец, т.е. търсим количка-friendly места, до колкото може 🙂 

Връзка към мнение

Ами, аз съм била из района, но с кола. Даже някъде тук бях описала пътешествието.

Това, което препоръчвам да се види задължително е Тропеа, Пицо със скалната църква и Еолийските острови с корабче от Тропеа. Имаше и еднодневни екскурзии с корабчета, които са лежерни и с детенце, няма да ви е трудно.

С кола могат да се видят и селцата около Тропеа, а за да спестите някой лев може да спите извън града. Посетих и други места от Тропеа по крайбрежието до Амалфийския залив. Потърси разказа ми, че не помня имената на всичко, което посетихме. На мен там много ми хареса. Храната също е на много добро ниво.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
На 5.07.2018 г. в 21:32, mililia каза:

 

Твоят разказ съм го чел, още преди 2-3 години съм си вадил от там съвети за други части на южна (но малко по-северна) Италия, сега го имам предвид и за Калабрия. 🙂 
Ще спим точно извън (над) Тропеа , това е вече запазено, както и полетите - Бургас - Бергамо 21.09, нощувка, Бергамо - Ламезиа (7 нощувки до Тропеа) и полети обратно, като този път нощувките в Бергамо ще са две и на 01.10 обратно към Бургас.
Определено това, което ме мъчи в случая е колата, защото детето от известно време не се радва да се вози (точно от по-преднишно пътуване до Тенерифе), а с количката във влак е доста по-лесно, проверихме го преди месец и нещо в Германия, ама някак си има разлика между двете места, по отношение на обществения транспорт 😄 За кола, детско столче и пр. ще изсипя доста пари, което може да се окаже безпредметно, ако малката е крива и на практика не може да се придвижваме без драма. По принцип почти винаги сме наемали кола, като ходим някъде, но от един опит с бебе и вече това ме притеснява. Но по този въпрос ще си мисля още, има повече от месец. 
Според Трениталиа мога да стигна от Lamezia Airport до Тропеа с влак, както и от Тропеа до Пизо (Пицо?), няма да съм мобилен между градчетата (селцата) и отпадат разни варианти за по-сериозна обиколка из Калабрия (източното крайбрежие), но пък с дете на 13 месеца, май основно ще гледаме да почиваме и да лежим по плажа.  
Няколкото дни в Бергамо също се очертават интересни, защото майка ми купи билети да води баба ми там, точно когато ние се връщаме, и може да се разходим до Верона и да направим 4 поколения на балкона на Жулиета (баба ми има снимка там от 71ва година, сега може да я снимаме с правнучката през 2018 😉 ) 
 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами, щом има проблеми за кола, то тогава се позиционирайте в Тропеа и го ударете на почивка. Запишете се обаче на туровете с лодка до Еолийските острови. За Пицо, вярно е, че има какво да се види, но без кола според мен няма да се получи. Скалната църква беше някъде по пътя, в посока север, та само заради центъра и крепостта няма смисъл да се мъчите. Абе, Тропеа е много приятна и там ще си изкарате добре.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 години по-късно ...

Нещо съм се заинатил на тема Калабрия, харесах едни места с плажове, мисля да припаля колата от София - Игуменица до Бари или Бриндизи, още твърдо не съм го решил, понеже ония несретници от Грималди ни искат двупосочно 800 евра, сега проверявам и Superfast до Бари. Моля за коментар.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.