Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Драма със зареждането на Револут не виждам, SEPA вече е реално действаща, ще правим парични преводи в евро към Револут и толкова (частното банкиране е без такси по разплащателните сметки в лева и валута). При търговци ще плащаме с Револут, или Дайнърс/Еволве (ако и на тях не им хрумне да сменят условията), хайде и с такса превалутиране на ДСК се разминахме. Та досега се разплащах главно с WizzCard, вече няма да е така. Мислили, правили, стрували, в крайна сметка реално ДСК ще изкарва по-малко пари от мен, да им е честито. Само трябва да проверим как минава зареждане на Револут в лв. през Curve, но най-вероятно Ilian359 е прав, че и това вече ще стане паричен трансфер.

Сега погледнах тарифата на ДСК, SEPA превод до 100'000 лева струва 2.05 евро. Т.е. за зареждане на Револут до 400 лева по-изгодно е да си платиш 1%, за по-големи суми SEPA.

Публикувано:
преди 5 минути , logist13 каза:

частното банкиране е без такси по разплащателните сметки в лева и валута

И аз имам такива спомени, но преди малко опитах СЕПА към Револют от еврова разплащателна сметка (хем имам Частно банкиране Златен плюс) и ми изписа такса от 0.51 евро....

Нещо май и там са бърникали от @Банка ДСК

Публикувано:
преди 6 минути , cybersimo каза:

И аз имам такива спомени, но преди малко опитах СЕПА към Револют от еврова разплащателна сметка (хем имам Частно банкиране Златен плюс) и ми изписа такса от 0.51 евро....

Нещо май и там са бърникали от @Банка ДСК

Май наистина не се знаят какво правят, не съм пробвал още, ама по тарифата им пише 2.05 евро 🙂 Без такси имах предвид, че не взимат месечни такси за обслужване, левовите преводи също са без такси, но не и валутните. Всъщност Револут ако искат като нищо ще резнат кранчето на нашите банки, един IBAN в лева ще направи чудеса 🙂

• Шок 1
Публикувано:
преди 1 час, cybersimo каза:

А защо в много европейски банки СЕПА превода струва 0.00 евро, а в България 0.50 евро или повече?

Защо в много европейски банки т. нар. "турбо трансфер" (СЕПА превод в рамките на 10 секунди) също струва 0.00 евро или максимум 0.50 евро, а в България или изобщо не се предлага или струва много повече?

Защо, защо!

Защото във финансовите отчети на банките в България към колоната "Загуби" има пояснение: пари, останали в джобовете на нашите клиенти.

Затова.

• Смея се 7
Публикувано:
преди 13 минути , logist13 каза:

Май наистина не се знаят какво правят, не съм пробвал още, ама по тарифата им пише 2.05 евро 🙂 Без такси имах предвид, че не взимат месечни такси за обслужване, левовите преводи също са без такси, но не и валутните. Всъщност Револут ако искат като нищо ще резнат кранчето на нашите банки, един IBAN в лева ще направи чудеса 🙂

2.05 евро е с платежно нареждане на хартиен носител в банков клон. През интернет банкиране таксата е 0.51 евро.

• Харесвам 4
Публикувано:

Винаги ми е било странно, в България много държат да ни информират (явно е много важно), за печалбата на банковата система. Обикновено е нещо такова: Към 31 октомври печалбата на банковата система е  1,4 млрд. лв., като расте с 1,1% (15 млн. лв.) на годишна база, показват данните на Българската народна банка (БНБ).

Май няма друг отрасъл за чиято печалба толкова са се загрижили. А лично за мен това означава проформа конкуренция, дране на клиентите, никакви стимули за по-висока ефективност в системата, проформа регулатор на системата (хе-хе, цяло КТБ проспаха). И цялата работа хич не е за хвалба. Примерно ДСК ме убиват с това колко хартия и мастило заминава дори и за най-дребни неща, как всеки път като гламав се налага да си попълваш на ръка всичките данни - имена, адрес, лична карта и т.н. (които прекрасно знаят и имат от години и т.н.), колко по-бавно и неефективно е обслужването от това и т.н. Или мениджърите им са малоумни (в което се съмнявам), или просто не са заинтересовани от подобрения доколкото нямат никакъв проблем да си прехвърлят всичките разходи по тази неефективност на клиентите.

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:

Не си хабете нервите. 

А поемайте курс за освождаване  ( както навремето Стоичков освободи руснаците) 

Аз лично имам вече паралелна бизнес сметка във финтех и есента ще освободя една много хубава

българска банка от себе си. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 15 часа, Георги Матеев каза:

Дай идея кой не таксува (все още) за парични трансфери освен ПИБ? Аз сериозно обмислям да разкарам Частното банкиране.

На прима виста се сещам за тях, но аз и не съм била клиент на кой знае колко банки... Тепърва ще чета и ще търся.

преди 2 часа, Георги Матеев каза:

Дай идея кой не таксува (все още) за парични трансфери освен ПИБ? Аз сериозно обмислям да разкарам Частното банкиране.

С КК мноооого отдавна съм спряла да зареждам Revolut. Едно, че никога не се знаеше кога ще настъпи този момент, в който плащанията към Revolut ще станат парични трансфери и второ, че така или иначе към Revolut никога не е имало кешбек и зареждането му само ми изкривяваше справката на похарчените средства през картата, за които трябва да бъде начислен кешбек... И както знаем, по справката за начислените бонусточки/кешбек "се работи усилено" от дълги години, та единственият вариант да ги контролирам какво начисляват, беше да прекарвам през КК само траназакции, които гарантирано са cashback eligible.  

преди 15 часа, Zaro каза:

От една страна, всички имаме по n на брой карти за сваляне на цена с минимум 10 евро, обаче като от другата страна намерят начин да се приспособят към ситуацията според техните цели и сме ощетени с някоя друга

Аз нямам n на брой карти. Отдавна се уморих от "играта" с "онези" сайтове, понеже не купувам толкова много билети, че спестеното да си заслужава загубеното време за търсене и проби с тази и онази карта, с еднопосочни билети за един и т.н.

Ако зареждам Revolut с кредитната карта и по този начин използвам парите на банката, за да ги тегля на АТМ, избягвайки таксата за теглене от КК, съм съгласна че въвеждането на подобна такса е нормална. Когато обаче зареждам собствени средства от дебитната карта, плащайки на виртуален ПОС, да ме дерат по такъв начин... извинявай, ама си е пладнешки обир! 

• Харесвам 13
Публикувано:

Повече от 10 години съм клиент на БДСК, имам кредитна левова VISA Galaxy. След обявените промени реших да си открия и кредитна в евро, с малък лимит 500EUR, за което не са ми искали документ за доходи, защото е под 1000 лв лимита. И отговорът на банката ме изуми - отказват, защото нямам доход в евро! 😲 Препоръчват ми КК в лева... 🤔  Значи ли това, че въобще не са погледнали, че вече имам такава? и след като имат инфо от предишната ми КК, където искаха доход и се вижда, че работя на трудов договор, нормално е доходите ми да са в лева, все пак това все още е официалната валута в БГ... @Банка ДСК, как бихте коментирали това решение? Да разбирам ли, че ограничавате издаването на КК в евро? 

• Харесвам 2
  • Шок 3
  • Смея се 3
Публикувано:

Днес ми осчетоводиха покупките от преди 2-3 дни  дена в паундове, ами какво да кажа, мисля, да приключвам с използване на всякакви техни  карти в нещо различно от лева.

Ако еврото го продават с 1 стотинка отгоре, при паунда разликата е поне 2 стотинки над курса за деня или по 2,331лв. Към това като сложим и новите % които ще влязат след няколко дни, можем да се сбогуваме. Втората кредитна Галаски ще им я върна и ще оставя само Уиза за сега, понеже дава членство.

Публикувано:
преди 15 минути , Alexander каза:

Ако еврото го продават с 1 стотинка отгоре, при паунда разликата е поне 2 стотинки над курса за деня или по 2,331лв. 

Тук нещо си се объркал. Еврото все още е 1.96, а евро-паунд е по курса на Mastercard, който е един и същ за всяка банка.

Публикувано:
преди 4 минути , Ilian359 каза:

Тук нещо си се объркал. Еврото все още е 1.96, а евро-паунд е по курса на Mastercard, който е един и същ за всяка банка.

Не знам как е, но загубата е още по-голяма спрямо евро. 

• Харесвам 1
Публикувано:

На мен вчера ми осчетоводиха транзакциите в паунди и минаха на 2.30014 , което е ок. Не мисля, че е драмата е чак толкова голяма, но да - картата ще си остане за използване предимно в лв транзакции.

Публикувано:

А при плащане на билети на Уиз във валута различна от лева има ли вариант да се минимизират загубите?Такса 1% превалутиране е ясна,но остават още 3% от кешбека.От много време не съм купувала билети директно от сайта,имам спомен,че накрая имаше опция да избереш в каква валута да платиш.Ако цената е в руски рубли,например,има ли смисъл да се смени валутата накрая или става още по-голямо дърво?

Публикувано:
преди 3 минути , Мари Николова каза:

Ако цената е в руски рубли,например,има ли смисъл да се смени валутата накрая или става още по-голямо дърво?

Обикновено (имаше за кратко някакви временни изключения в обратна посока)  плащане във валута, различна от тази на страната на излитане, си е  дърво, но все пак трябва да се провери с пресмятане дали е по-голямо "дърво" в сравнение с 3-те процента кашбек. 

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Преди няколко дни платих с картата нощувки в Airbnb с плащане в лева. По моите изчисления превалутирането на Airbnb беше една идея по-изгодно от това на ДСК.

Ето пример, за да съм по-конкретна 😀

Едната от нощувките има цена в лева 112,69, а в евро 58, т.е. курсът на Airbnb е 1,94

Редактирано от ДиянаВ
  • Браво 1
Публикувано:

Още малко опити направих за курса евро-лев

при Агода е 1,95

при Уиз продължава да е дърво - 2,11

Т.е. и след 05.02 картата на ДСК може да се ползва добре при плащания в чужди сайтове. Въпрос на проверка е в каква валута да плащаш.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 10 минути , ДиянаВ каза:

Т.е. и след 05.02 картата на ДСК може да се ползва добре при плащания в чужди сайтове. Въпрос на проверка е в каква валута да плащаш.

От 5 февруари ще има 1 % превалутиране над курса на Мастъркард, така, че поясни какво имаш предвид под: " ... може да се ползва добре при плащания в чужди сайтове ...".

Публикувано:

@Банка ДСК защо не уведомявате (СМС, мейл, ДСК Директ, ДСК Смарт) клиентите си след излизане на извлечението, както и след пълното погасяване на цялата сума? Мисля, че би било много по-полезно за нас, потребителите.

Погасих цялата сума, както и внесох минималната сума за револвиране, после вие сте го дръпнали повторно (явно системава ти няма флаг "вече платено"), слез излизане на извлечението за по-сигурно преведох и цялата сума и накрая никъде не се вижда дали кредитът е погасен или не.

Наложи се да се обадя в кол центъра ви и девойката каза, че сумата не е погасена изцяло, защото съм имал някакви плащания. Казах ѝ, че тези плащания са от новия период и се наложи аз да ѝ обясня как стоят нещата. Имам усещането, че обслужването на тази банка става от зле по-зле. 🙄

Публикувано:
2 minutes ago, Таньо said:

От 5 февруари ще има 1 % превалутиране над курса на Мастъркард, така, че поясни какво имаш предвид под: " ... може да се ползва добре при плащания в чужди сайтове ...".

Когато избираш плащане в лева, сайтът да направи превалутирането. Не винаги ще е удачно и възможно, но ето имам два скорошни примера с Airbnb и Agoda.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , ДиянаВ каза:

Когато избираш плащане в лева, сайтът да направи превалутирането. Не винаги ще е удачно и възможно, но ето имам два скорошни примера с Airbnb и Agoda.

Да, курсът на AirBNB e много добър. Там директно плащам в лева.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , ДиянаВ каза:

Разминаваме се във времето. Ти говориш за сега, аз - за след 5 февруари. След тази дата картата става силно безсмислена за плащания във валута различна от BGN. По-назад писахме, че може би само една банка има по-лоша такса превалутиране от тази на ДСК - 2 %. 

Върни се назад към мненията на @cybersimo - беше обрисувал на грубо, но много вярно ситуацията за КК DSK след 5 февруари.

• Харесвам 1
Публикувано:
4 minutes ago, Таньо said:

Разминаваме се във времето. Ти говориш за сега, аз - за след 5 февруари. След тази дата картата става силно безсмислена за плащания във валута различна от BGN. По-назад писахме, че може би само една банка има по-лоша такса превалутиране от тази на ДСК - 2 %. 

Върни се назад към мненията на @cybersimo - беше обрисувал на грубо, но много вярно ситуацията за КК DSK след 5 февруари.

Аз не плащам в чужда валута. Плащането ми е в лева.

Публикувано:
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

Аз не плащам в чужда валута. Плащането ми е в лева.

Когато продавача приема плащане в лева. 🙂

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.