Прескочи до съдържание

Wizz Air кредитна карта от ДСК

Георги
Съобщението е добавено от Георги,

Банка ДСК вече не участват във форума, при въпроси използвайте стандартните канали за контакт. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
4 minutes ago, Shlosera said:

Една основна причина, поради която избрах ДСК Wizz картата за основна КК е липсата на таксата превалутиране. 

След като повишиха годишната такса и нововъведената такса превалутиране в комбинация с превалутирането в Wizzair профила и закръглянето на сумата надолу на базата на която се отчитат точките излиза че тези 2% кешбек стават под 1%. Както е тръгнало скоро ще се въведе такса ползване на ПОС в чужбина и така единствения плюс ще остане дискаунт клуба. 

@Банка ДСК, в документа описващ тарифите за физически лица, който отварям днес не виждам описание на таксата превалутиране:

dsk117.png.4ea9df81fa5f102b8d1928ee376b679c.png

dsk1826.png.cccb0eb3ce9528fd2290ed0a2d8999d3.png

За пример прилагам как изглежда информацията на Пощенска банка:

postbank.png.5fe90a18408dde3ba80e90bd8ad709c2.png

Това е и документа, който изтеглих от сайта нарочно, защото е възможно да го обновят:

тарифа-за-физически-лица.pdf.

Тези дни ще се разтърся за други кредитни карти за да направя някаква комбинация, че тази определено отпада за използване в чужбина. Също така ще закрия и втората пластика, която използва съпругата ми. Явно ще трябва да се следят тези неща, че ДСК влизат с едно обещание, а малко по малко окепазяват иначе добрия продукт.

Тази промяна беше обсъждана тук декември-януари надълго и широко, поне 3-4 страници се изписаха🙂

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Това не променя факта, че не мога да намеря информацията в тарифата за физически лица. В Пощенска банка я намирам от раз, в предишната ми банка Пиреос също, на по предишната Алфабанк, още помня беше 2%, а в ДСК не мога да я намеря, за това и питам за помощ @Банка ДСК или яко някой друг ако я вижда.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 минути , Shlosera каза:

Това не променя факта, че не мога да намеря информацията в тарифата за физически лица. В Пощенска банка я намирам от раз, в предишната ми банка Пиреос също, на по предишната Алфабанк, още помня беше 2%, а в ДСК не мога да я намеря, за това и питам за помощ @Банка ДСК или яко някой друг ако я вижда.

Това е описано в общите условия, влезли в сила на 05.02.2020:
ЧЛ.55. /1/ Банката конвертира сумата на всяка транзакция извършена в страната, от български лева във валутата на сметката по курс купува на Банката за безкасови операции, обявен за деня.
/2/ За всяка транзакция извършена в чужбина, сумата на транзакцията се превалутира от валутата на транзакцията във валутата на сметката на Банката (евро) по курс, определен за съответния ден от МКО и Банката превалутира получената по сметката й сума във валутата на сметката на Клиента:
1. За сметки в лева – по курс за картови операции, който се формира от стойността на курс продава на Банката за безкасови операции, увеличена с 1%;
2. За сметки в щ. долари – от евро в лева по курс за картови операции , който се формира от стойността на курс продава на Банката за безкасови операции, увеличена с 1 %, и от лева в щ. долари по курс купува за безкасови операции.
https://dskbank.bg/docs/default-source/документи-за-кредитни-карти/общи-условия-за-издаване-и-обслужване-на-кредитни-карти-в-сила-от-05-02-2020.pdf

• Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
23 minutes ago, Shlosera said:

Превалутирането при ДСК не е свързано с такса, за да фигурира в тарифата. Наричат го курс продава, увеличен с 1%. Т.е. игра на думи, за да се избегне думичката такса🙂

• Харесвам 3
Публикувано:
На 18.02.2020 г. в 11:42, cybersimo каза:

@Банка ДСК бихте ли потвърдили или отрекли дали има промяна в таксата за зареждане на Револют с ваши карти (кредитни или дебитни) според този пост:

Здравейте,

Изглежда, че наистина има промяна, ако съдим по информацията от скрийншота. Ще Ви пишем допълнително, когато направим повече проверки и при нас.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Публикувано:

Какво е изискването за "уседналост" на ново работно място за да се извади кредитната карта? 6 месеца ли е или постоянен трудов договор?

Питам, защото моят изпитателен срок е 3 месеца и не съм сигурен кое се взима предвид и как се отразява в кредитните регистри. 

Публикувано:
преди 37 минути , Георги каза:

Какво е изискването за "уседналост" на ново работно място за да се извади кредитната карта? 6 месеца ли е или постоянен трудов договор?

Питам, защото моят изпитателен срок е 3 месеца и не съм сигурен кое се взима предвид и как се отразява в кредитните регистри. 

Здравейте,

Изискването е да сте на безсрочен трудов договор, а не в изпитателен срок и да няма прекъсване в осигурителните вноски през последните пет месеца от датата на подаване на искането за кредит ( т.е. не е задължително да сте били в продължение на 6 месеца на едно и също работно място). 🙂

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз като един истински фен на Банка ДСК също да се включа в дискусията с намерение за скорошен "развод". При тях ползвам и Виза и Мастър кредитни карти, както и разплащателна сметка.

Таксата за кредитните карти е увеличена от 45,00 на 49,80лв. Разплащателната сметка от 2,00 на 2,30лв.

При зареждане на Дайнърс (допускам, че при зареждане на всичко друго подобно е същото) има такса 1лв + 1% (При кожодерите Райфайзен дори няма такова нещо), което прави още една операция неизгодна и сега за капак превалутират през 1,9796 еврото.

Остава само едно единствено нещо, което е изгодно и това е WizzAir картата макар и увеличена на 50лв, но картата изглежда ще ползвам само за левови трансакции.

Миналата седмица имам две еднакви плащания - 1 през ДСК и 1 през БАКБ в австралийски долари и разликата в курса е реално около 1,2% (по-добър е на БАКБ).

Та мисля Diners Evolve(1,959лв за евро) да ми стане основната MasterCard. 

Разплащателната сметка и кредитната VISA мисля да насоча към друга банка.

Въпросът ми е някой знае ли (от опит) в коя банка тези продукти (РС и Visa Credit) са с добри опции за валутни трансакции и приемливи такси?

Благодаря!

Публикувано:
На 20.02.2020 г. в 10:50, Банка ДСК каза:

Здравейте,

Изглежда, че наистина има промяна, ако съдим по информацията от скрийншота. Ще Ви пишем допълнително, когато направим повече проверки и при нас.

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Здравейте,

При проверката установихме, че приблизително от 10 дни трансакциите  към  Revolut отново са маркирани с код за плащане на ПОС ( а не за паричен трансфер) и съответно не се таксуват при осчетоводяването им. 🙂

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 12 минути , Банка ДСК каза:

Здравейте,

При проверката установихме, че приблизително от 10 дни трансакциите  към  Revolut отново са маркирани с код за плащане на ПОС ( а не за паричен трансфер) и съответно не се таксуват при осчетоводяването им. 🙂

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

Това само за определен вид карти ли е? За дебитни ли е? За кредитни ли е? За ВИЗА или МК е? За карти в каква валута е?

В противен случай как бихте коментирали това?

Цитат
19.02.2020
XXXXxxxxxxXX11 ПАРИЧЕН ТРАНСФЕР 18.02.2020 21:45
Авт. код: 6YN016
Номер на у-во: h0000558

GBR london CRV Revolut 1276 15 19 Bloo   25.00

19.02.2020
XXXXxxxxxxXX11 БДСК ТАКСА ПАРИЧЕН ТРАНСФЕР 18.02.2020 21:45
Авт. код: 6YN016
Номер на у-во: h0000558

GBR london CRV Revolut 1276 15 19 Bloo 7291067706019999 1.25

• Харесвам 2
Публикувано:
12 minutes ago, Банка ДСК said:

Здравейте,

Хубав ден,

Екипът на Банка ДСК

@Банка ДСК Моля да поясните детайлно за базата на какъв принцип е станало отново - ПЛАЩАНЕ НА ПОС, а не ПАРИЧЕН ТРАНСФЕР, кой според Вас смени МСС-то?

Моля също и да кажете, както e споменал и @cybersimo за какви видове карти се отнася.

Публикувано:
преди 1 час, stoyan.gotsev каза:

При зареждане на Дайнърс (допускам, че при зареждане на всичко друго подобно е същото) има такса 1лв + 1% (При кожодерите Райфайзен дори няма такова нещо)...

Дайнера си го зареждам чрез паричен превод по сметка, такси и % няма...

Иначе да, доста идиотско ми се струва поведението на търговец, който те кара зорлем да не ползваш продуктите му заради безумни такси и комисионни. И то при положение, че финтек компаниите са вече тук.

Публикувано:
В момента, cybersimo каза:

Това само за определен вид карти ли е? За дебитни ли е? За кредини ли е? За ВИЗА или МК е? За карти в каква валута е?

В противен случай как бихте коментирали това?

Здравейте,

Не сме установили да има значение типа или бранда на карта ( така, както нямаше и при предходната промяна), като по-скоро разликата е в зависимост ПОС- устройството, през което преминава операцията. Вероятно промяната отново се извършва поетапно ( ако си спомняте, януари месец имаше осчетоводени трансакции на една и съща дата и от двата типа). Разбира се, не можем да коментираме какви са причините за смяната на кода, дали промяната е трайна, нито да гарантираме, че ако извършите плащане то няма да бъде отчетено с код за паричен трансфер.

Хубава вечер,

Екипът на Банка ДСК

Публикувано:
преди 58 минути , Таньо каза:

Да, с КК на ДСК въпреки превалутирането от 1%, т.к. отстъпката излезе добра.

Може би въпроса е за темата на ДСК ,но се чудех,след като въведоха този 1% превалутиране има ли смисъл да се ползва картата във валута различна от лв,за да се трупат точки в Уиз или и другият 1% дава фира от неизгодният курс?И има ли разлика при плащане в евро и паунд?

П.П.Не знам защо реших,че КК е Уиз ДСК.Въпросите се отнасят за нея 🙂

Публикувано:
преди 20 минути , Мари Николова каза:

Може би въпроса е за темата на ДСК ,но се чудех,след като въведоха този 1% превалутиране има ли смисъл да се ползва картата във валута различна от лв,за да се трупат точки в Уиз или и другият 1% дава фира от неизгодният курс?И има ли разлика при плащане в евро и паунд?

Според мен вече е доста неизгодно. Да не забравяме, че и Wizz сменят на супер неизгоден курс. Т.е. само ако пазаруваш с изходна точка в България и Wizz сметката ти да е в лева. Моята е в евро, още при постъпването се обръщат на неизгодния курс, ако ми трябват лева после пак и въобще... Единствения бонус на Wizz картата май остана членството, да видим до кога...

Примерно на Дайнърс Еволве, дори и без да има кешбек (т.е. ползва се частта Мастъркард която минава навсякъде), валутните курсове са доста по-добри и излиза по-изгодно.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 1 час, Банка ДСК каза:

Не можем да гарантираме, че ако извършите плащане то няма да бъде отчетено с код за паричен трансфер.

Но пък може просто да премахнете изключително дразнещата такса "паричен трансфер" и тогава да няма никакво значение като какво се осчетоводява операцията. Ще направите доста хора щастливи.

Откровено казано не разбирам ръководството ви с последните промени все в посока влошаване условията на продуктите. Геният, който въведе таксата превалутиране (която особено за Уиз картата "за пътуващи" е меко казано абсурдна), определено печели приза за "маркетинг на годината".

Разбира се, ако идеята е от позицията на "една от най-големите банки" постепенно да се отблъскват по-профилираните и поназнайващи клиенти и да се печели от масовката, която в повечето случаи нищо не разбира от картови продукти - тогава всичко е ясно, няма какво да се коментира и ще разбера липсата на отговор.

Простете по-острият ми тон, доскоро бях ваш фен, но вече стабилно се оглеждам за други алтернативи. Разочарован съм.

• Харесвам 13
  • Браво 2
Публикувано:

Бихте могли да премахнете таксата "паричен транфер" поне за дебитните карти, защото за там където парите не са "ваши", а са на клиентите, нямате абсолютно никакво основание да налагате такава такса (това ако изобщо може да се приеме, че я налагате защото парите когато са на "кредит" са на банката).

Аз също със сигурност приключвам с това да съм ваш клиент, когато ми изтече срока на частното банкиране тази година.

Да не говорим за абсурдната ситуация с масово рекламирания "Mastercard Flight Delay Pass", която ми сервирахте наскоро, от която ще споделя впечатленията си подробно в друга тема

• Харесвам 2
Публикувано:

@Мари Николова, доколкото можах да сметна, няма да сме на минус ако ползваме картата за плащания в евро, просто точките, които ще получаваме в този случай ще са много по-малко от преди 5 февруари.

Мисля, че е добра идея да изразим недоволство си от този % превалутиране писмено, до представляващите банката. С писане във форума едва ли нещо ще се промени.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, logist13 каза:

Според мен вече е доста неизгодно. Да не забравяме, че и Wizz сменят на супер неизгоден курс. Т.е. само ако пазаруваш с изходна точка в България и Wizz сметката ти да е в лева. Моята е в евро, още при постъпването се обръщат на неизгодния курс, ако ми трябват лева после пак и въобще...

Само една корекция за превалутирането при WizzAir сметката. Моята също е в евро и като си обменям натрупаните точни от КК WizzAir MasterCard, курсът е 2.01 лв за 1 евро WizzAir кредит. Но после, когато плащам самолетни билети в лева с WizzAir кредита, обменният курс е отново 2.01 лева за 1 евро. Тоест, няма загуба при купуване на билети в левове през сайта на WizzAir с обменени точки чрез КК. Набутващо ще е, ако е в други валути.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 часа, bimbo каза:

@Мари Николова, доколкото можах да сметна, няма да сме на минус ако ползваме картата за плащания в евро, просто точките, които ще получаваме в този случай ще са много по-малко от преди 5 февруари.

Мисля, че е добра идея да изразим недоволство си от този % превалутиране писмено, до представляващите банката. С писане във форума едва ли нещо ще се промени.

Единствения ефективен протест ще е закриване на карти, намален оборот по картите, намален брой новоиздадени карти. Да пишеш протести е безсмислица, все едно да пишеш протест до Метро или Кауфланд

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 13 часа, bimbo каза:

Точките, които се получават остават същите. Но реално, в момента когато плащаш, ще даваш повече пари. И то не е само 1% превалутиране, а реално повече заради и без това неизгодните им валутни курсове. Да купуваш евро безкасово на 1.96 сигурно е между най-лошите оферти на пазара, а сега отива на 1.98. Мерси, но примерно на Дайнерс курсовете са доста по-добри, поне засега.

Та ДСК Уиз може да се ползва само за плащания в лева, или валута превъртяна в лева през Curve (безплатната има лимит до 500 паунда месечно).

• Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 10 часа, Ilian359 каза:

Според мен докато не приключи сливането можем да се жалваме само на арменския поп.

Добра идея. След 3 седмици съм в Армения и ще пробвам да говоря на място с правилния човек 🙂

преди 7 часа, jujo_si каза:

Единствения ефективен протест ще е закриване на карти, намален оборот по картите, намален брой новоиздадени карти. Да пишеш протести е безсмислица, все едно да пишеш протест до Метро или Кауфланд

Аз вече закрих няколко карти (левовите, без Уиз все още), а още преди година, когато ограничиха кешбека, си намалих поне тройно оборота през кредитната еврова Виза. В обозримо бъдеще мисля да се откажа и от частното банкиране, което при настоящите условия вече не ми е изгодно, и да преместя изцяло всичко от ДСК някъде другаде. Съвсем отделен въпрос е, че Метро или Кауфланд вероятно биха обърнали доста повече внимание на оплакване 😄

Засега големият печеливш е @Diners Club Bulgaria, който на практика стана основната ми карта и през нея минават 80-90% от оборотите ми като цяло. Категорично твърдя, че в този момент това е карта №1 в страната по практически всички параграфи. Изключително много се надявам Дайнърс да се възползват от настоящата ситуация на масово разочарование от другите самозабравили се банки и да не развалят сегашните си условия, което би ги поставило на едно (значително по-ниско) равнище заедно с останалите хубостници.

• Харесвам 16

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.