Прескочи до съдържание

Паркиране Летище Шарлероа


Flydutchman

Препоръчани мнения

Здравейте, имам запитване относно паркиране в район Шарлероа. Живея в Холандия и ще се предвижвам с личен автомобил до летището. Търся вариант да паркирам в околностите на Летището където таксите не са толкова големи или е безплатно да се паркира. След което да се предвижа с градски транспорт до летището.

Връзка към мнение

Вероятно си търсил в нета, но ето няколко линка:

 

https://www.brussels-charleroi-airport.com/en/access/parking/index.html

 

https://www.parkcloud.com/en-GB/airport-parking/brussels-charleroi

 

https://www.airportcharleroiparking.be/en/

 

За последния линк пише: Friendly for your wallet (from €5 per day!)

 

А ето и карта с цени:

https://en.parkopedia.be/parking/charleroi/?arriving=201807050930&leaving=201807051130

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 1 час, Flydutchman каза:

Здравейте, имам запитване относно паркиране в район Шарлероа. Живея в Холандия и ще се предвижвам с личен автомобил до летището. Търся вариант да паркирам в околностите на Летището където таксите не са толкова големи или е безплатно да се паркира. След което да се предвижа с градски транспорт до летището.

Има доста паркинги в района на летището, повечето имат и безплатен шътъл. Колкото е по отдалечен паркгинага е по евтин. Трябва да си направиш предварителна резервация.

Но има неудобства.

Имаме един такъв опит с такъв паркинг на Шарлероа, в близост до летището, но пак не толкова близо. За шътъла се чака доста. Администрирането не беше много адекватно, не само към нас, а и към останалите клиенти. Не знам дали защото единият служител нямаше опит или си беше такъв.

Губи се доста време. Сумата, която се спестява не си струва на фона на цените на най-скъпият паркинг на самото летище.

Мъжът ми след това чете и отзиви в интернет за проблеми на клиенти с коли с щети, дори за откраднати коли.

 

В никакъв случай не паркирай в града или около града на безплатен паркинг, защото не се знае в какво състояние ще си намериш колата и дали въобще ще я намериш. В Шарлероа има много висока престъпност и в града живеят хора от чужд произход, белгийци няма. Преди доста години приятели ни разказваха за случай на момчета българи студенти, които си паркирали колата в града Шарлероа и след седмица я намерили обрана, без гуми, врати и сумати още неща липсващи.

 

На централният паркинг на летището винаги е имало места, за съжаление цените са си високи, но пък е удобно и сигурно, не се губи и време.

 

Ползвали сме и паркинги с трансфер и около националното летище в Брюксел. Там сме доволни. Въпреки, че в натоварени периоди на празници и отпуски ползват по отдалечени паркинги и се губи време. Там собствениците са нидерландска фирма, с белгийски служители.

 

От няколко години ползваме централния паркинг на националното летище имаме карта с отстъпка и сме доволни.

 

Между другото на скоро паркирахме на летището в Айндховен на частен паркинг, защото на тези към летището бяха свършили местата и сме много доволни от цените и обслужването, близо е на пешеходно разстояние от летището.

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Преди 1 час, zon каза:

В никакъв случай не паркирай в града или около града на безплатен паркинг, защото не се знае в какво състояние ще си намериш колата и дали въобще ще я намериш.

100% подкрепям това. Чувал съм поне няколко неприятни истории от първа ръка. Дори мисля, че хората с паркинги около летището също може да имат пръст.

 

Най-новия паркинг на летището е Р4. Отдалечен на около 20 мин пеша, но пътя е  обозначен (горе-долу) и се движи по специална обезопасена бетонова пътека.

Малко по-скъп е от паркингите със шатъли, но дота по-евтин от централния паркинг и все пак е официален паркинг, а и не зависиш от кефа на шофьора на шатъла кога ще реши да вземе обедна или някаква друга почивка и да те остави да висиш като прани гащи.

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Благодаря за изчерпателните отговори! Явно е много по-различно от Холандия. Имах съмнения за евентуални проблеми и се радвам че ме информирахте! Май ще предпочета да се придвижа със влак.Все Пак отивам за един месец до България и разхода за паркинг не мисе оправдава 😞

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Хммм,сега си направих една калкулация и сверих цени от линкове които ми даде Александрина и ми излязоха добри оферти от 123Parking  и  Jack Parking. Май ще си пътувам с колата до летището . Калкулацията е почти еднаква и за двата варианта..разликата е че няма да правя прехвърлянки от влакове на автобуси и прочее..

 

Връзка към мнение

Погледни flixbus. Има оферти, има кодове за намаление. И те може да свършат работа. Има и тема тук. 

www.flixbus.bg

Не знам къде си в Холандия, но Амстердам- Шарлероа има за 26- 28 лв. например. 

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.