Прескочи до съдържание

Съвет за място на престой


Zaro

Препоръчани мнения

Сглобявам едно тридневно (2 нощувки) пътуване до Бергамо/Милано с връщане от Болоня. Билетите за връщането почти съм ги взел, да се разбира покупка с банков превод от Уиз. Исками се потиването да е пак с Уиз, заради по-ранния полет до Бергамо. Ако с Райън до Малпенса, питането губи смисъл.

 

Та ... целта е преди всичко обиколка на места, свързани с Леонардо да Винчи, за каквото стигне времето. Същевременно, понеже не сме ходили и в Бергамо, не искаме да го пропуснем. Въпросът ми е с оглед на този план къде е по-разумно да се спи. Имаме две нощувки, а на третия ден по обяд с някоя фреча пътуваме до Болоня, евентуално музея на Ламборджини и после към аеропортото. Разполагаме два дни и половина за МИлано и Бергамо. Чудя се дали да разделя по една нощувка на двете места или и двете да са на едно място (и кое да бъде то).

 

 

Връзка към мнение

 За конкретния план аз бих взела и двете нощувки в Милано(разбирам, че интереса в случая не е насочен към Болоня).

Съвсем на стационе чентрале препоръчвам два хотела:

 Hotel Garda

и Keb Hotel.

Никакви притеснения не трябва да имате относно местоположението, въпреки коментарите из форумите. 

Още един малък семеен хотел препоръчвам, но той е в широк център, на 5мин.от метро: Hotel Amendola Fiera.

При интерес ще дам още подробности когато се добера до компютър.

Забележка: Бергамо не го препоръчвам (в случая) за нощувка поради ранния полет на Уиз и достатъчното време за разглеждане до вечерта, добрите транспортни връзки с Милано и същите цени като миланските на нощувките. (Резервирам само хотели през Букинг със 24ч. рецепция и нямам представа от апартаменти,студия и др.подобни.)

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За мен по-удачно е да спите в Милано  и двете нощи-по-голям избор на места, за всякакъв бюджет. Последно аз като проверявах цените на спането в Бергамо бяха...не особено приемливи(говоря само за хотели) .

Ако полета ви е сутрешен, може да разгледате Бергамо до обяд  и после към Милано. Така обаче ви остава ден и половина за Милано, не знам дали ще ви стигне.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 32 минути , Zara каза:

 За конкретния план аз бих взела и двете нощувки в Милано(разбирам, че интереса в случая не е насочен към Болоня).

 

В Болоня сме били. Честно казано, на мен много ми хареса там, жив, младежки, и не твърде туристически град, но много ще наситим времето в пътувания с багаж.

Връзка към мнение

И аз бих се спряла на две нощувки в Милано. Бергамо е приятен град, но пред вид лоу кост полетите до и оттам със сигурност ще имате възможност да разгледате и друг път. И така времето ви за Милано е малко.

В Милано отседнахме в х-л Florence.

https://www.booking.com/hotel/it/hotelflorencemilano.bg.html

На 400м от спирка на метрото, на една спирка от гарата, до центъра са 3 или 4 спирки, така че местоположението ни допадна. Чисто, приятно, закуската беше на блок маса. Букнах го за около 82-84 $ на нощ двайсетина дни преди пристигане, с идеята да ползваме 40$ кешбек от б@кинг, който те така и не платиха. Стаята не беше голяма, но пред вид малкото време, което прекарвахме там, не ни беше проблем. Леглото беше широко и удобно, което за нас беше по-важно.  

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.