Прескочи до съдържание

Бирмингам - Highlands


imaginary diva

Препоръчани мнения

Здравейте, Магеланци!

 

Лутайки се в необятното виртуално пространство попаднах в този прекрасен сайт и прекарах последните няколко дни в четене и попиване на информация.

С приятеля ми отиваме във Великобритания в края на следващата седмица и ще прекараме там 10 дни. Решихме да направим това пътуване спонтанно и сега срещаме трудности при направата на маршрута, по който ще минем. Кацаме в Бирмингам и потегляме на север, като смятаме да стигнем до Инвърнес. Запазили сме кола под наем (с това начинание се справихме, черпейки информация от този форум 🙂).  За забележителностите на Шотландия тук има много информация, но за района Бирмингам - Единбург не успях да намеря много. Ще съм много благодарна, ако някой вещ пътешественик предложи маршрут, койо бихме могли да следваме.

 

Обичаме да разглеждаме природни красоти, замъци. Харесваме дългите разходки и спокойствието на малките населени места. Но и големите градове не бихме пропуснали в търсене на интересни местенца за разглеждане.

 

Още не сме резервирали нощувки, но сме подготвени с предварително ровене в airbnb. Дано да имаме късмет, защото ще ги запазваме в последния момент 🙂

Връзка към мнение

Lake District, Peak District, Hadrian's wall

Принципно аз съм фен на Шотландия и бих се съсредоточил повече в северната част (на север от Глазгоу и Единбург, дори не бих се ограничавал на север с Инвърнес)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@imaginary diva, здравей и добре дошла 🙂 

 

Няма много информация, защото пътят е много дълъг и чисто логистично е неудобно да се прави с кола под наем - при положение, че можеш да я наемеш в Глазгоу, например, а самолетните билети са евтини. Тази опция излиза много по-добре като цена, ако накрая се види салдото 🙂 Явно това е твоето решение, обаче, и ще се опитам да помогна - защото съм го правила. Трябва да се отбележи, че колата е моя и живея тук, иначе не бих направила този вариант. 

 

Прегледай този дневник - в началото по време на прехода ще намериш много полезни неща - а може би не само в началото 🙂 

 

 

 

 

Редактирано от Гост
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.