Прескочи до съдържание

Москва и Санкт Петербург през юни


TeddyBear

Препоръчани мнения

Отдавна ми се върти идеята да направя ъпдейт на спомените си от преди почти 30 години за двата града. Тогава бях съвсем организирано, бях ученик и спомените ми са поизбледнели. Но и до днес смятам тогавашния Ленинград за един от най-красивите градове в които съм бил. Плановете ми на този етап са да пътуваме самоорганизирано през юни за белите нощи. За визата процедурата горе долу ми е ясна. Но ако някой има ценни съвети и трикове за по-лесно вадене ще съм благодарен. 

Конкретни планове за сега нямам, освен, че ще пътуваме до двата града с цел посещение на музеи, архитектура, дворци. 

Не съм търсил все още най- удобен полет, но предпочитам да кацнем в единия град и да излетим от другия. Между тях ще използваме нощен влак или самолет. Каквото излезе най-удобно. 

Темата е отврена за всякакви впечатления и съвети за двата града. Транспорт, музеи, галерии, дворци, цените за тях и работно време, някакви пасове и комбинирани билети ако има, за колко време се разглеждат изцяло, как се стига до извънградските обекти, ако сме самоорганзирани, изобщо всякакви туристическа информация и трикове. Препоръчани места за настаняване и места за хранене. Важното е да се знае, че ще бъдем с дете на 10 години, което е свикнало на много ходене. 🙂 Съвети за шопинг също ще са добре дошли. 

Период и продължителност не е фиксиран, поради ранния етап. Според набелязаните неща ще решим и колко време да отделим за всеки един от градовете. 

Много благодаря предварително за споделеното!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Много груби съвети от мен. Препоръчвам времето да го разпределите като 70/30 в полза на Питер. И да, все още ще е един от най-красивите градове, които си виждал 🙂 Транспорт - ползваш градски и маршрутки до околните дворци - Петерхоф и Екатерининския. Няма нужда от организирани екскурзии по мое мнение, но и такива се намират. За колко време се разглеждат - питай детето, щото най-вероятно то ще определи кога ще му доскучае 🙂 В Ермитажа има за гледане с дни...стига да знаеш какво гледаш, иначе и половин ден е достатъчен. Дворците, които споменах са си на поне половин ден с включената транспортна логистика може и 2/3 ден да замине. 

 

За мен лично историята на Петербург покрай втората световна война беше много интересна. Има и музей, но градът е пълен и с доста автентични остатъци от онова време - например парче от мост отчупено от бомбардировка, ъгълът, от който са разпространявали съобщения за населението по мегафон. За съжаление беше отдавна и не мога да помогна с конкретна информация, просто давам насоки, в които да задълбаеш проучването. 

 

Пак за Петербург, гледайте да са удобни обувките, че там човек просто има желание да ходи, да ходи, да зяпа, и пак да ходи! 🙂 И на мен ми е в списъка с градовете, където имам нужда да освежа впечатленията 🙂

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Да се включа по въпроса за шопинг-а. Европейските брандове там са много скъпи, няма смисъл. В Европа по време на разпрождажбите могат да се купят маркови неща на далеч по- добри цени.

Обачееее, там има нещо, което в Европа го няма. В Санкт-Петербург са ювелирите, наследници на Фаберже. Горещо ти препоръчвам фабриката "Русские самоцветы", намира се в една красива сграда на площад Карл Фаберже 8. Там ще видите не само бижута, там ще видите изкуството, претворено в украшения, в различни предмети за разни поводи, в посуда и пр. красиви неща.

На първия етаж има магазин с няколко зали. Като влезеш, тези в дясно, една срещу друга,  са за бижутата, дето имат намаления - стигат до 70%. Има невероятни неща - злато или сребро с емайл, фианити, диаманти и  естествени камъни. Има зашеметяващи красоти, а ние, не е , като да не сме видяли камъни и бижута.😲

Купихме уникални  медалиони - зодии, нещо подобно на това, със син емайл и фианити:

podveska-iz-zolota-s-perlamutrom-i-brilliantom-kozerog-foto-1.jpg.1889cc12b81ab5b81a7a43a203eaccd9.jpg

 

Сребърна лъжичка на внучката, но нейното име е популярно в Русия, та си го имаше отлято на дръжчицата. Иначе, може да се гравира.

Нещо подобно:

40379.jpg.7e93e2cef391e2b4f0b8c5794864da9f.jpg

Даже, нищо да не си купите / в което се съмнявам, там, като влезе човек, трудно излиза с празни ръце/, разгледайте, интересно е. Има и посуда, има и яйца, тип Фаберже - малки и големи.

 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

За придвижването от Москва към Санкт Петербург (или обратното) препоръчвам да ползвате Сапсан. Като пари струва колкото полета със самолет, като време е 4 часа път, тоест ако броим проверките по летищата и пътуването от и до летището със самолет ще изгубите повече време. 

Ако се търси бюджет, може би с нощен влак да е най-евтино, но там нямам опит и не мога да кажа.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз препоръчвам нощен влак - комфортно е, удобно и спестявате от разглеждане и нощувка.

Изберете се влак, който тръгва преди затваряне на метрото и пристига в другият град към 7-8 часа сутринта (транспорта ще е достатъчно редовен, но не натоварен, ще може да закусите и ще е прилично време да се явите в хотела да си оставите багажа, за настаняване ще е рано най-вероятно).

Сапсан и Невский експрес (които пътуват по 4 часа) се движат само денем.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.