Прескочи до съдържание

Couchsurfing?


gergan4eva

Препоръчани мнения

Здравейте, Магеланци! 

Интересувам се, някой от вас регестриран ли е и съответно ползвал ли е каучсърфинг, като гост или като домакин? 

Това е интересен начин за пътуване , с възможност да научиш повемче за живота на местните. Само не знам задължително ли трябва да предоставяш за ползване жилищно пространство ? 

Връзка към мнение
Здравко Ангел

Ние допреди 3-4 години бяхме супер активни, постоянно имахме гости в нас, както и ние отсядахме на каучсърфинг. С годините обаче ни писна този начин на пътуване и гостоприемство и спряхме да ползваме сайта. Иначе е удобно, като освен че ползваш безплатни нощувки, по-ценното е, че си при местни и черпиш от тяхното ежедневие. Може и да не предоставяш пространство, има вариант просто да покажеш града си на друг член от форума, когато е в твоята страна.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

И аз ползвах каучсърфинг активно до преди 5-6 години. Аз предпочитах да приемам гости, но съм отсядала и при местни. Беше готино и забавно светът да идва у дома ти, но с времето нещата доста се промениха и аз се отказах. 

Иначе не е задължително да се предоставя място за спане. На мен един-два пъти това, че съм активен хост ми помогна да си намеря място за отсядане, но по принцип не се изисква да бъдеш хост. 

Отсядайки при местни, обаче, не ти оставя много свобода и трябва да се съобразяваш с друг. 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Аз съм голям фен. Даже това понякога ми определя и желанието да посетя определени места. 

 От 2007 съм член и имам 120 референции, които за 11 години са малко, вече хоствам по-рядко, но за качествени гости - винаги.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Здравейте,

 

Като гледам темата, май няма много хора, които ползват каучсърфинг, но все пак да попитам - чували ли сте нещо за това, че платформата става платена? Мой познат в Поргугалия казва, че е получил имейл с такава информация, а от вчера профилът му е блокиран докато не плати членство. Блокиран е достъпът към платформата и през сайта и през апликацията.

Аз в момента влизам без проблем и не виждам никакво съобщения за промяна на правилата, нито съм получавала имейл. При вас как? Попадали ли сте на някаква официална информация?

 

Благодаря!

Връзка към мнение

@Open World

 

We currently offer Lifetime Verification as an add-on feature. This means you pay only once for it and your account stays verified for life! You can see the price of verification in your own local currency by changing the currency in the bottom right corner of the payments page!

We no longer offer an Annual Verification option. If you signed up for this subscription previously and it is still active, you will be allowed to keep it and continue to pay every year. 

What is the payment for?

Verification is a feature that allows members to verify their ID, phone number and address! It also grants members access to priority support, and to the newest Couchsurfing features! Take a look herefor more information! 

Връзка към мнение
преди 4 часа, stanislavpp каза:

We currently offer Lifetime Verification as an add-on feature

Съвсем съм забравил, че съм платил за тази услуга. Сега видях, че си го пише в профила ми.

 

Връзка към мнение

За който се интересува, Каучсърфинг излезе с официално изявление относно промените в политиката на ползване, повче информация тук:

https://blog.couchsurfing.com/we-hear-you/

 

Връзка към мнение
преди 22 часа, T.E.Lawrence каза:

Открили са какъв е единственият начин да вземат парите на чийп чарлитата. 😄

И аз съм за, по принцип за всеки гост ти се даваха 3 месеца безплатно, но хората започнаха да лъжат, пращайки си един-друг рекуести. 

Аз си платих и съм доволна, предпочитам да отсядам и при проверени хора, които също са си платили, или наистина стари хостове/гости с повече опит. Аман от чергари, дето само искат да спят и да ядат безплатно, ама не ти допринасят с нищо. В крайна сметка е платформа за обмен. И аз като не искам да се съобразявам - не го ползвам. А аз обикновено търся точно обратното - да се съобразя напълно със свободното време и изискванията на хоста си и да прекараме повече време заедно, разглеждайки непознати места и слушайки забавни истории. Иска ми се да има система за верификация и на състоянието на жилището, особено след като си плащаме за членство. И хостовете с чисти жилища да получават привилегии за безплатно ползване на сайта например. Аз чистя преди и след всеки, чисто нови комплекти с чаршафи им слагам, закуска, обед, вечеря и очаквам поне елементарни хигиенни условия като ида някъде. 

 Знам, че много хора, особено младите пътешественици, това ни най-малко ги вълнува, могат да спят на пода и да се завиват с пердето, както се беше случило на едно момиче, но наистина не е редно, че се беше превърнал в сайт за freeloader-и и това отблъсна много качествени хостове.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
  • 6 месеца по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.