Прескочи до съдържание

Помощ при организирането на обиколка на Южна Америка и преходи в Перу и Боливия.


Hacko

Препоръчани мнения

Здравейте, 

 

Планът е следният - двама ентусиасти искат да обиколят Латинска Америка и да направят два по-големи тура съответно в Перу и Боливия.

Понеже не познавам дестинациите ми е нужна "малко" помощ от хора с опит.

Интересуваше вашето мнение, до колко този план е възможен?

Къде са му слабите места?

Кое е излишно?

Кое е пропуснато?

Абе всички кусури..... 

Има ли кой да ми помогне? 

Ако има такива желаещи, най-отдолу е файла на тура и всеки който желае да ми помогне може например да си го дръпне, допише и върне отговора отново като прикачен файл.

 

И ще си позволя един въпрос в аванс - някой да знае накъде да се предлага готин и екстремен РАФТИНГ тур по Перу, Боливия или изобщо в Латинска Америка.

 

Благодаря предварително на всички отзовали се.

Хубав ден.

SA-T18.xlsx

Връзка към мнение

Здравей,

мисля, че е по-лесно за четене коментарите да са в темата, а и ще излизат при търсене...

 

ВЪПРОСИ:

до къде е най-изгодно да се лети?

Значи, мисля, че до Сао Пауло е възможно да се лети малко по-евтино, отколкото Рио, но след като така и така ще се ходи до Рио няма голяма разлика.

2 дни достатъчни ли са за Сао Паоло?

Освен това, по лично мнение в Сао Пауло няма почти нищо интересно от туристическа гледна точка, и при положение, че в програмата са много по-интересни градове като Рио, Буенос Айрес и Сантяго няма смисъл въобще да губите време там, т.е. направо взимате билет до Рио, дори да е с прекачване в Сао Пауло. (Програмата ми се струва доста претрупана и аз лично толкова много места наведнъж не мога да понеса, но всеки си е различен).

Колко дни реално са достатъчни за Рио????....

За Рио трябват поне 2-3-4 дена, зависи какво ще гледате и как сте настроени, бих казал минимум 2 дена за основни неща без разтакаване, което точно в Рио е против цялата атмосфера там 😃

1 ден стига ли за Водопадите?

За Игуасу сложете поне 2 дена, един цял за аржентинската част, половин за бразилската и половин за път и битови нужди. Ако ще влизате под водопада с лодки, летите с хеликоптер или други неща повече...

2 дни стигат ли за Буенос Айрес?

Буенос Айрес е хубав град и пак бих казал поне 3 дена, освен ако ще препускате, пак зависи какво искате да видите.

Ушуая -2 дни да не са малко? Ако изобщо стигна до там.... 😞

До Ушуая за 2 дни според мен няма смисъл да се ходи, това си е много път (и скъпо) от Буенос Айрес, въобще ако ще ходите до Патагония отделете поне 3-4 дена, за да си заслужава пътя и цената.

ЕТО ОТ ТУК НАТАТЪК СА СЪЩЕСТВЕНИТЕ ВЪПРОСИ ЗА КОЙТО НАЙ-ВЕЧЕ ИСКАМ ПОМОЩ:

Лима-Тризъбеца-Балестовите острови-Ика-Хуакачина-Наска-Лима      Това може ли да се направи за един ден (било то и с готов тур, такси, маршрутка или автобус)?

Категорично не, това са 2-3 дни. Само пътя от Лима е към 6 часа в едната посока. В Наска, ако ще летите, трябва да сте там много рано сутринта (може да стигнете с нощен автобус). За Балестовите острови също отива половин ден, и пак трябва да е сутринта, освен ако са пуснали лодки следобед и пак не виждам как ще стане, като се вземе предвид пътя. Тоест поне 2 сутрини. Останалото време за път и Хуакачина.

Куско-Писак - Свещената долина - Оянтайтамбо  - ще ми стигне ли времето за този тур, с такси, но да успея и да разгледам Оянтайтамбо?

ще стигне със сигурност, това нормално се прави с туровете, които се връщат в Куско, но вие може да останете в Оянтайтамбо.

може ли първо да се изкатери върха и тогава да се разгледа МП? От сега ли трябва да си купя билети за това? И как мога да си купя от тези 90 доларовите пакети включащи и нощувка?

да, първо се катери върха и после МП. Мисля, че за върха се дава заявка когато купувате билетите за МП, защото допускат определен брой хора. И е добре да купите билетите предварително, дори да не е сега, но със сигурност не сутринта на място 

Мачу Пикчу/Калиентес - Марас - Морей - Куско и разглеждане на Куско - на връщане към Куско мога ли да направя този маршрут?

да, но е добре с такси от Оянтайтамбо или тур от Куско

 

ако разменя (а и ми го позволява физ.съст.) предните (горните) два дни, този ден може да отпадне, и да се предвижа с нощният автобус?
Реално ще изпусна ли нещо много интересно по пътя?

аз лично го минах с нощен автобус, така че не мога да кажа. По пътя има планински гледки и малко инкски руини, но такива неща ще видите в изобилие и без това

 

 

в Боливия не съм ходил и нямам лични впечатления, но мисля, че тура за Уюни може да го купиш още с пристигането в малките часове и веднага да тръгнеш, ако нямаш много свободно време.

ПП Мисля, че съм виждал оферти за рафтинг по река Урубамба, в Свещената долина около Куско

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Колко дни ще са достатъчни за да се разгледат водопадите Игуасу, ако ще искам да влизам и с лодка "под" тях? И по принцип от коя страна са по-хубави - от аржентинска или бразилска? От аржентинска май са по-хубави, но не знам дали мога да хвана от там лодка за разглеждане.....


В един от дните мисля да направя следният тур ранно тръгване от Лима и отпътуване към Паракас-Наска и се чудя реално дали ще ми стигне един ден за всичко това, макар че самата идея е "откраднах" от една готова екскурзия предлагана от българска туристическа агенция: "Отпътуване с автобус за пристанището на гр. Паракас (~3 ч. път - закуска в сух пакет). От пристанището следва отплаване с моторна лодка за 2 ч. разходка до Балестовите острови, наричани още Мини Галапагос, където могат да се видят редки видови животни: пингвини, делфини, морски лъвове, пеликани, албатроси, птици гуано, фламинго и др. По пътя може да се види знаменития Канделабър (гигантска рисунка върху скала от втвърден пясък във формата на свещник; известен още като Три кръста или Тризъбец), връщане в Паракас и отпътуване за Ика (~1ч. Път). Полет над платото Наска (~30минути) — наблюдаване от птичи поглед на прочутите и загадъчни изображения на животни, птици, хора и геометрични фигури, които могат да се видят само отвисоко — линии, създадени преди повече от 2000 г., чийто брой надхвърля 300 000 и се намират на територия от около 350 кв. км. Най-известните фигури са колибри, куче, маймуна, паяк, астронавт и кондор. Връщане в хотела в Лима. Нощувка."

 

Мачу Пикчу - кой тур да избера: wayna picchu или  mountain?

 

От Куско до Пуно - дневен преход с маршрутка или разглеждане или нощен преход с автобус?

 

Относно Пуно - четох че се предлага тур "Острова на Слънцето, Градините на иките, Стълбището, Извора, Двореца Пилкокайна, Копакабана - Катедралата" някой знае ли дали се предлага такъв тур от Пуно или го има само от боливийска страна?

 

Също искам да направя и 3 дневен тур в Уюни и ми трябва мнение, дали е възможно такава организация: с ранен полет от Ла Пас до Сукре, след това цял ден разглеждане на града, а вечерта с нощен преход (надявам се да има такива автобуси) да се предвижа до Уюни, и се чудя дали да продължа с покупка на 3-дневен тур започващ същият ден или по-добре да остана един ден почивка?

В тази околност има ли нещо друго любопитно което да се види с някой допълнителен тур - например някой ВУЛКАН или то вулкани има включени в самият тридневен тур?

 

Колко дни са достатъчни за Буенос Айрес и още колко за Сантяго?

 

Също така, много бих искал да направя един рафтинг - някой знае ли място с ХУБАВ и по възможност по-екстремен рафтинг в Перу, Боливия или Бразилия?

Връзка към мнение

Здравей,

С лодка под водопадите можеш да се бухнеш от аржентинска страна. Иначе е много субективно от къде водопадите са по-красиви. На мен ми харесва повече аржентинската част. Има три маршрута като поне два от тях си залужават - Долен кръг и пътя за Дяволското гърло. От бразилска страна водопадите се съчетават с един парк с птиците, който по мнение на всички посетили го, е нещо, което си заслужава. Аз там изкарах страхотен следобед след посещението на парка с водопадите. Предвиди по ден и за двете страни като минимум. За аржентинската част има и двудневни билети. Сещам се, че в един от водопадите можеше да се къпеш след 3 км. трек до него.

 

Не гледай програмите на фирмите, тъй като те си наемат превоз и не се съобразяват с разписания. Вероятно имат и запазени предварително полети. Предвиди ден за островите Байестас, пустинята Паракас и оазиса Уакачина. Там има тур с бъгита и сандбординг, които са много забавни. На другия ден от Ика ще отидеш рано в Наска и ще хванеш полетите.

 

Уайна Пикчу е върхът, който виждаш по снимките. Той е по тежък за качване, но не знам защо е по известния маршрут. Другият е по-висок и по-лек за изкачване. Аз качвах него. Пак изисква физически усилия.

 

Аз бих препоръчала дневен преход до Пуно с Инка експрес, но ако нямаш време може и нощен трип или дневен преход с обикновени автобуси, маршрутки или там каквото има. На мен ми хареса маршрута, но пък не е нещо без което не можеш да минеш.

 

За Буенос Айрес ти трябват поне 2 пълни дни, което ще ти даде обща представа за града. Иначе 3-4 дни. В тях можеш да включиш и ден за Колония дел Сакраменто в Уругвай. Заслужава си.

 

 

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Относно Reserva Nacional de Paracas, Islas Ballestas, Nazca, в изложеният от теб вариант, липсва оазиса Huacachina, а за мен спускането по дюните беше яко и  ми хареса малко повече от екскурзията до островите и доста повече от полета над Nazca. В рамките на един ден, няма как да се отметнат и четирите атракции(Islas Ballestas, Reserva Nacional de Paracas, Huacachina, Nazca).

 

Тура до острова на Слънцето, го направихме от Копакабана, честно казано, въобще не ме впечатли въпросният остров. В Пуно, не са ни го предлагали, там дневните турове са основно от перуанската страна на Титикака, вкл. перуански острови.

Редактирано от nomad
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 59 минути , nomad каза:

Относно Reserva Nacional de Paracas, Islas Ballestas, Nazca, в изложеният от теб вариант, липсва оазиса Huacachina, а за мен спускането по дюните беше яко и  ми хареса малко повече от екскурзията до островите и доста повече от полета над Nazca. В рамките на един ден, няма как да се отметнат и четирите атракции(Islas Ballestas, Reserva Nacional de Paracas, Huacachina, Nazca).

 

В програмата на туристическата агенция са включени само тура до островите и полетите над Наска. Липсва тура из националния парк Паракас и дейностите в Оазиса. 

За мен те двете бяха най-интересната част нещата по крайбрежието на Перу. 

 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 18 минути , mililia каза:

В програмата на туристическата агенция са включени само тура до островите и полетите над Наска. Липсва тура из националния парк Паракас и дейностите в Оазиса. 

За мен те двете бяха най-интересната част нещата по крайбрежието на Перу. 

 

 

 

За да отметне и четирите атракции, ще му трябват, поне два пълни дни и то при условие, че пристигне с нощен автобус от Лима. Първият ден, островите и парка. Вторият ден, полет над Наска и дюните. След това, може да продължи с нощен автобус, за да не губи време. По мое мнение, в никакъв случай, не трябва да изпуска дюните, за мен те бяха най-забавни. Но като цяло и четирите атракции, си струват.

Редактирано от nomad
Връзка към мнение
преди 2 часа, Hacko каза:

Колко дни ще са достатъчни за да се разгледат водопадите Игуасу, ако ще искам да влизам и с лодка "под" тях? И по принцип от коя страна са по-хубави - от аржентинска или бразилска? От аржентинска май са по-хубави, но не знам дали мога да хвана от там лодка за разглеждане.....

 

Много има писано във форума за Игуасу, но:

от бразилската страна имаш общ панорамен поглед, от аржентинската детайлен поглед отблизо. Кое е по-хубаво не мога да кажа. Лодки има и от двете страни май, за бразилската съм сигурен. Те вървят по реката долу, т.е. почти по един и същ маршрут май.

преди 2 часа, Hacko каза:

Относно Пуно - четох че се предлага тур "Острова на Слънцето, Градините на иките, Стълбището, Извора, Двореца Пилкокайна, Копакабана - Катедралата" някой знае ли дали се предлага такъв тур от Пуно или го има само от боливийска страна?

 

В Титикака има няколко острова, плаващите острови на уросите и о-в Такиле са в Перу и са достъпни от Перу, О-ва на Слънцето и на О-ва на Луната са в Боливия и са достъпни откъм Боливия.

 

преди 2 часа, Hacko каза:

Също искам да направя и 3 дневен тур в Уюни и ми трябва мнение, дали е възможно такава организация: с ранен полет от Ла Пас до Сукре, след това цял ден разглеждане на града, а вечерта с нощен преход (надявам се да има такива автобуси) да се предвижа до Уюни, и се чудя дали да продължа с покупка на 3-дневен тур започващ същият ден или по-добре да остана един ден почивка?

В тази околност има ли нещо друго любопитно което да се види с някой допълнителен тур - например някой ВУЛКАН или то вулкани има включени в самият тридневен тур?

доколкото знам всичко интересно в градчето Уюни (като напр. гробището на влаковете) е включено в туровете и няма нужда да оставаш допълнително, освен ако искаш почивка от пътя де. 

 

преди 3 часа, Hacko каза:

Също така, много бих искал да направя един рафтинг - някой знае ли място с ХУБАВ и по възможност по-екстремен рафтинг в Перу, Боливия или Бразилия?

рафтинг има по р. Урубамба, тя минава през Св. долина близо до Куско

Връзка към мнение
преди 10 часа, nomad каза:

Относно Reserva Nacional de Paracas, Islas Ballestas, Nazca, в изложеният от теб вариант, липсва оазиса Huacachina, а за мен спускането по дюните беше яко и  ми хареса малко повече от екскурзията до островите и доста повече от полета над Nazca. В рамките на един ден, няма как да се отметнат и четирите атракции(Islas Ballestas, Reserva Nacional de Paracas, Huacachina, Nazca).

Аз на Парка Паракас не искам да ходя - само ще стига  до там и отивам на лодката за остовите; на спускането по дюните също, а колкото до Хуакачина, мисля само да мина да го видя....

Връзка към мнение
преди 1 час, Hacko каза:

Аз на Парка Паракас не искам да ходя - само ще стига  до там и отивам на лодката за остовите; на спускането по дюните също, а колкото до Хуакачина, мисля само да мина да го видя....

Разбирам, ти реално ще отидеш само до градчето Паракас, за да се включиш в тура до островите, а парка ще го пропуснеш. Ние също пропуснахме парка, за да можем да се включим в тура с бъги и сандбординг по дюните. Сега съжалявам, че не останахме още един ден, така щяхме да отметнем и парка, защото отзивите които чувам за него от приятели,  са силно положителни.

Според мен, ако няма да участваш в тура с бъгита и сандбординг е безсмислено да ходиш в Уакачина. Ти си преценяваш, кое да включиш и кое не, но лично за мен, лудешкото придвижване с бъги по дюните, плюс сандбординга, бяха по-надъхващи и приятни, от полета над Наска и екскурзията до островите.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да, ти ще прецениш какво да включиш в програмата си. Ако парка не те интересува, просто го пропускаш. Обаче разгледай снимки преди това и виж, дали наистина не те интересува. Парка Паракас е част от пустинята Атакама. Пясъците са с нюанси от кафеникаво към червено, оранжево и жълто. Изключително красиво място. Самото крайбрежие е насечени скали и обширни плажове и също е много красиво. 

Не знам, дали някъде си правил екстремно каране из пясъчни дюни, както и спускане по дюните. Голямо забавление е, но ако наистина не те влече изцяло пропусни ходенето до оазиса. 

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.