Прескочи до съдържание

Сайт за следене на затоварването на полетите


Niki553

Препоръчани мнения

Добър вечер! Може ли да попитам дали има сайт, с който да мога да следя затоварването на полетите от и до летище София, зная че има такъв сайт, който показва затоварването на полетите от и до Варна и Бургас, но не намирам такъв за летище София. Ако някой знае и ако има, разбира се, ще се радвам ако сподели линк. 🙂 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Дай сайта за Варна и Бургас 🙂 Като цяло това е доста конфиденциална информация и не би трябвало да излиза извън авиокомпаниите. Хората работещи в агенции (има и 1-2 външни платени услуги с подобна функционалност) имат достъп до система, чрез която може да се види колко места остават от даден клас, но това е като цяло много груба представа, защото системата не може да показва повече от 9 свободни места. Като пише че има 9 означава >9. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 39 минути , Георги каза:

Дай сайта за Варна и Бургас

Тези два сайта се въртят тук там из нета. Не знам до колко инфото е конфиденциално, но са в интернет пространството, така че ги поствам. 

 

var.free.bg

boj.free.bg

Редактирано от yordanov
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Да точно за тези говорих, но се питам има ли такива и за Соф? Хората говорят, че информацията от var. free и boj. free е много достоверна особено след като излети самолета. А и невиждан какъв е проблема с информацията с затоварването. Просто отдавна търсих такъв сайт из форумите, но без успех. 🙂 

Връзка към мнение
преди 11 минути , Niki553 каза:

А и невиждан какъв е проблема с информацията с затоварването. 

Сериозен е проблемът. Конкуренцията може да си направи много прилични статистики, на базата на които да настрои собствените си полети (цени, часове и т.н.) и да получи пазарно предимство. В случая донякъде облекчаващо е, че всички авиокомпании са уязвими от тези два сайта и положението е малко като във филма:

 

 

76050.jpg.5c0f863b98aafcfa52d7085bbe34d29d.jpg

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

В САЩ данните за затоварването на всеки полет са достъпни свободно. Отделно по-работливите летища публикуват PDED и PDEW данни на собствените си сайтове за свободно ползване. И дори това не кара а/к да стартират много нови линии.

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към мнение

Лично аз искам да го използвам, за да си правя мой изводи дали линиите до които лети даден превозвач са успешни. Аз и за това използвам да хвърлям по един поглед всеки ден на var.free да видя как са нещата с Уиз там. И ми е много любопитно да видя как са и в Соф. А и съм убеден, че Райън и Уиз не знаят а за тези сайтове 😄 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.