Прескочи до съдържание

Пиза и наоколо за два дни и половина?


Райска птица

Препоръчани мнения

Моля за малко препоръки и насоки . Кацам събота късно вечерта и вторник по обяд обратно за София. Цел - разходка без големи амбиции, с тийнейджър. 

Къде да отседна, кои градчета наблизо да видя. Мисля да взема количка под наем. Предпочитам да се настаня сред красива природа, вместо в самият град...моля за помощ, че нямам време...

Връзка към мнение

Здравей 🙂 . Пиза е малък и компактен град да го разгледаш ти е достатъчно и под Половин ден. Препоръчвам ти ако искаш да си купиш онлайн билет да се качите на кулата, струва 18 евро. Ако го купиш на място може да се наложи да чакаш, но по това време на годината съмнява ме да има навалица. Наблизо има едно много красиво градче Лука на около 15 мин с влак от Пиза. Билета е около 3-4 евро. То е много малко и чаровно, без тълпи от туристи. Заобиколен е от крепостна стена, която отгоре е залесена като паркова алея и може да се кара колело.  Волтера също е красив град сравнително наблизо. Флоренция също може да я включите за дей трип но ще е доста прошпорено.

  • Браво 1
Връзка към мнение

Ами на първо четене бих препоръчал Виареджо и Портовенере, както и Чинкуе тере. В радиус от 100тина километра са в тази последователност. Морски градове са, курорти, като Чинкуе тере попада в Списъка на Юнеско, Виареджо е известно с яхтената си корабостроителница, в Портовенере е пещерата на Байрон. Всяко от тези места носи специфичен дух и си заслужава. Според мен 1 ден за Чинкуе тере и по половин за Виареджо и Портовенере е достатъчен да се вместите.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ivelin1012, Благодаря за скоростния отговор! Мислех си да спя в различни градчета , за да не се налага да се връщам до Пиза в двата свободни дни. Препоръки? 

Понеже каца късно в Пиза, май първата ще е там, но още сутринта в неделя да тръгна нанякъде ...кои градчета да съчетая..

Връзка към мнение

Зависи по какви дестинации си падате дали по по-комерсиалните (като Флоренция) или да обикаляте малките и по-неизвестни градчета в Тоскана.

Вариант е да нощувате в в Пиза на пристигане, неделята да отидете рано сутринта до Флоренция, спите в Флоренция. Понеделник да разгледате Флоренция и да тръгнете към Лука и да го разгледате и да спите там или в Пиза. А Вторник да разгледате Пиза преди обяд и да летите. За Пиза 2-3 часа са предостатъчни.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ако спите в Пиза, с влак може лесно да се придвижите до Лука, Флоренция, Сиена е с прекачване, Ливорно може да го прескочите. Пиза е много симпатично градче. Мога да препоръчам 1-2 заведения.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Вероятно първата вечер спим в Пиза, поради късния полет. Неделя сутрин вземам рент а Кар и оттам към малки кокетни градчета, не Флоренция.

не ми се връща за нощувки, затова по една нощувка пътьом...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 5 часа, aleksandrina каза:

Ако спите в Пиза, с влак може лесно да се придвижите до Лука, Флоренция, Сиена е с прекачване, Ливорно може да го прескочите. Пиза е много симпатично градче. Мога да препоръчам 1-2 заведения.

Благодаря Ви! За заведения и хотелче/ апартаментче очаквам препоръки 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Апартаментът, в който бяхме отседнали (на 10 м. от главната улица) e с чудесно местоположение. 

Единият ресторант е този: https://goo.gl/maps/H3ApkuYtmQq (точно до апартамента)

И другият- също наоколо: https://goo.gl/maps/DJ1K7RqHwao

Редактирано от aleksandrina
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
11 hours ago, Райска птица said:

Чинкуе терре и Портофино в един ден изпълнимо ли е? От Пиза имам предвид. 

 От Пиза до Монтероссо с влак е между час и десет минути и два часа.  Портофино е по-нагоре, почти до Генуа. Ако питаш за Портовенере, те са супер наблизо. Но Портовенере няма гара и за да стигнеш дотам, трябва да спреш с влак на Ла Специя, оттам има бусчета до Портовенере постоянно, пътува се 25 минути, като са до 11.30 вечерта. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Скалъпих някаква програма, който може да хвърли едно око , дали е добре

1. Кацане и нощувка в Пиза събота вечер. Хотел или студио наблизо?

2. Неделя сутрн раничко влак до Флоренция. Нощувка в неделя в града.

3. Понеделник по обяд наемане на рентакар ( кой да е обаче?) и малко разходки по малки градчета( нощувка около Сан Джимиляно? )

4 Вторник около 11 да съм в Пиза и да оставя колата и да разгледаме града. Полет в три към София

целта е ден и половина в Флоренция

и едно денонощие обиколка по Тоскана, две градчета мисля е изпълнимо.

моля съпорт за рентакар, който да наема от Фл и да върна в Пиза.

 

Връзка към мнение

Смятам , че за Флоренция 24 часа са малко. Освен ако вече не сте ходили там. Монтекатини терме е в близост и е добър избор. Лука също ще е интересно, има няколко кули. На едната на покрива има градина.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ден и нещо е изпълнимо за флоренция. Тази година водих две приятелки до Флоренция и едно денонощие беше достатъчно. Препоръчвам ви да вземете лнланн билети за галерията Уфизи във Флоренция, да спестите чакането по опашкк. И да се качите на дуомото. Комбинираниян билет а дууомото, катедралата, камбанарията и музея на операта е 18 евро. Лука го вместетв в дрня за обиколка с кола. Града е със стфахотна и авгентична атмосфера

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Смятам, че програмата е напълно изпълнима, но за да ви е хубаво ще трябва да се ограничите само с размотавахме по улиците, хапване и тук-там някоя църква. За толкова кратко време не си причинявате посещения на музеи и забележителности. 

Градчетата из Тоскана - аз харесвам Сиена, но ако я включите може и да нямате много време за Сан Джиминияно. То не че има кой знае какво за гледане в него освен разходка по основната улица, сладолед и дуомото. 

Другият вариант с кола е Сан Джиминияно и Волтера. 

Харесвам и Лука, ама за толкова време, няма как да се види всичко. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да, много благодаря за подкрепата, че сложно си го организирах. Понеделник не работят музеите, тъй че неделята е посветенанаФлоренция, колкото можем да видим, все е нещо. От всичко най- много очаквам посещението на Сан Джиминяно, велосипеди някой взимал ли е за разходка наоколо? Флоренция я включвам заради детето, че учи за Ренесанса 🙂

благодаря на всички, които се включиха!

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.