Прескочи до съдържание

ЕВРОПА ПАРК задължително място за малки и пораснали деца


Пътешественичка

Препоръчани мнения

Пътешественичка

Пристигнахме в Германия за две седмици - аз и хлапето, момченце на 7.5 г. на гости сме при приятелка, която има момиченце на 11 г.

Едно от местата, които си набелязахме да посетим беше Европа парк. - доколкото разбрах втория по големина  подобен парк в Европа.

 

Ако имате възможност да отидете там, си отделете два дни. Мисля, че това е оптималното време, в което да се наситите на парка без да ви омръзне. 

Но ако разполагате само с един ден ви съветвам да  си направите проучване и  план  кои атракции искате да  посетите. В сайта на парка ще намерите подробна и достатъчно изчерпателна информация, за да се ориентирате добре. Цената е къ 50 Е на човек на ден. Казвам КЪМ, защото наш приятел, работещ в парка ни осигури билети с отстъпка.

 

Паркът е разделен на тематични зони - по една за всяка държава, където има и съответните тематични атракциони.

От друга страна самият парк е направен така, че атракционите са с нарастващ интензитет и страховитост. Според мен това е така по две причини: първо - ако сте с малко дете да не ви се налага да ходите много надалеч в парка, за да не се уморяват децата и да сте по-близо до изхода; второ - в началото се подгрявате и атракционите ви се сервират един по един с увеличаващ се ефект, така че в дъното на парка са най-страховитите ролеркостъри.

 

Из целия парк има влакчета, с които можете да се придвижите по земята или над земята, за да достигате бързо от място до място. Всички атракциони са безплатни, включително и влакчетата. Доплащате само за специални събития, на места за виртуални очила и разбира се за храната, която си купувате.

 

Ако искате да спестите време можете първо да си изберете дни за посещение, които не са празнични и не са вакнционни. Защото в такива дни парка се препълва до около 50-60 000 души.

Освен това, ако не сте зависими от деца и не ви интересува да подгрявате, ви предлагам още с влизането си да хванете влакче и да се прехвърлите в дъното на парка или поне в средата му. Така ще излъжете тълпите, които тръгват от входа навътре към дъното на парка и ще избегнете чакането по дълги опашки.

 

Паркирате колата си на паркинга на парка, който струва 6 Е и тръгвате по дълга алея, към входа на парка.

Влизате в парка и се отзовавате в един приказен град - красота! Пищност!

 

  От ляво на входа е първия атракцион, който посетихме - Волетариума.  Това е уникално дигитално изживяване, което ме изстреля на върха на емоциите! Сядате на седалки, които политат - отчасти буквално, отчасти дигитално, като усещането е че наистина летите високо над земята - все едно сте седнали на дрон, но се движите с висока скорост. Все едно се намирате в летателен апарат с ширина 10 метра, без стъкла, който се движи на един-два километра височина. Толкова е реалистично, че виках! Преминавате над различните държави в Европа, като от тях са избрани известни места, които са познати на всички, като Версай например  за Франция, летите над морета, над езера, над сгради и планини... Невероятно е, особено комбинирано с прекрасната музика, вятъра, и мъглата, които са част от 6 Д изживяването. Толкова е страхотно, че накрая след всичко друго, решихме да се върнем и да завършим деня си в парка точно с Волетариума. Не го пропускайте!

 

Ще продължа утре, понеже вече е време за сън.

Редактирано от Пътешественичка
  • Харесвам 10
  • Благодаря 2
  • Браво 2
Връзка към мнение
Пътешественичка

Такааааа, понеже вече не мога да си допълня останалата част от пътеписчето за Европа парк, просто ще добавя отдолу като мнение.

 

След Волетариума се спуснахме да търсим ролеркостери, като гледахме да не попускаме много по пътя.

 

Артур и минимоните -  това е  филмче, което не харесвам много. Обаче атракциона е друго нещо! Влизате в нещо като пещера – приказен свят. Оглеждаш се  и -  оооо! Огромна пещера – полутъма,  причудливи цветя , хралупки, хълмчета, растения, красиви приглушени светлини – все едно си в някакъв подземен приказен свят. Много  красиво! А над главите ти прехвърчат седалките на костера, които приличат на чудни растения. Уникалното е че този костер се движи както вътре в пещерата, така и отвън. Преминавате със средна скорост на разстояние десет метра над земята, докато се въртите насам-натам. Изживяването е чудно! Този атракцион не е страшен. Бих го нарекла прекрасен. Препоръчвам го!

 

От трите по-големи водни атракциона не пропускайте нито един! Особено високите пързалки, по които се спускате с лодки.... ужасяващо е...но и страхотно!  Тука нямам в предвид  возенето бавно в езерца и рекички – това не сме го пробвали, защото подобни има и в БГ и не биха ме впечатлили. Но СПЛА-ша и лодките, които се намират до Пегасуса са... страшни. Разбира се повторихме пусканията и на двете места. Препоръчвам ви, ако ви е страх твърде много просто да се спускате със затворени очи – както направих аз вторите пъти. Така  не се усеща толкова ужасно падането. А ако пък искате добре да се настресирате – гледайте надолу и крещете.

 

На Синия огън не успяхме да се качим, защото точно когато додйде нашия ред и се помолих на Господ да не паднем от костера, той взе, че се повреди. След около 10 минутно чакане ни помолиха да напуснем, защото имало повреда. По-късно не успяхме да се върнем на товя място в парка. Така че не го изпробвахме, но разбрах от нашия приятел, че въпреки височината и скоростта, спускането е по-скоро приятно, отколкото ужасно. Разбирайте, че става и не умираш.

 

На Сребърната линия не направихме опит да се качим – имаше ограничения за ръста – до 140 см. Слава Богу, защото аз и без друго не бих искала да се качвам, а трябваше да споря с малкия. Друга атракция с ограничение беше ВАЛЕРИАН –  незнам-си-колко Д костер, който бил толкова страшен, че има ограничение за възрастта над  14 години.

 

КАН КАН КОСТЕР – ето нещо, на което съжалявам, че не се качихме. Чакахме с нашите приятели 45 минути на огромна опашка и точно когато трябваше да изминем последните 10 метра моя юнак, който от 20 минути се оплакваше, че му се пишка каза, че не издържа повече и се наложи да напуснем опашката за да търсим тоалетна, а  след това беше невъзможно да се върнем. Костера се движи в тъмнината в едно огромно сребристо кълбо с висока скорост. Било яко – казаха моите хора. Сигурно е така , защото опашката там беше най-голяма

 

Има няколко костера от средно ниво – Матерхорн, Пегасус,  и други...които в момента не помня точно.... Всички те са приятно страшнички... имат различни акценти – на някои ти се струва че ще изпаднеш отколичката, докато прави супер остри завои. Други тресат и шумят докато се спускат застрашително. Някои са лек и бързи. Качвайте се – не му мислете. Разбира се има ужасяващи моменти. Аз си виках наволя и си затварях очите – не се издържа. В следствие на всички тези костерчета на следващия ден ме боляха колената,врата и плещите, които бяха тотално схванати от стягане.  За разлика от мен на малкия нищо му няма. То и аз не съжалявам де. Струва си изивяването.

 

Не ходете на МИР, руския костер – аз не се качих, защото нашия прител, работещ в парка, каза че било ужасно. Освен че се спускаш много бързо се въртеш и около себе си. Пълен разбинджос! Приятелката ми каза ,че било УЖАСНО! Така че ако търсите УЖАСЯВАЩИ костери – това е вашето място, наред със Сребърната линия.

 

Качихме се и на Еврокулата. Спокойно можете да я пропуснете. Бавно ви качва горе и ви дава панорамен изглед от високото. Но не е нищо особено. Все пак от там можете да огледате парка и да се ориентирате къде какво се намира. Аз лично в картата им не успях много добре да се ориентирам – атракциите се виждат, но не се ориентираш как да стигнеш до тях. Поне за мен беше трудно де, а не смятам че съм от трудно ориентиращите се.

 

Има и приложение за андроид, което ти показва кои атракции след колко минути започват и колко ще чакате ако в момента се наредите на опашката, също и на какво разстояние от вас се намират. Можете да си направите списък с Любими атракции, така че  да не пропуснете нещо.

 

Относно атракциите за малки дечица – нямам наблюдения, но имаше много такива.

 

В празнични дни парка работи до 20.00 ч. Така че имахме възможност да прекараме един час повече там, понеже беше празничен ден.

Тръгнахме си накрая на работното време. Аз лично съм много доволна, че отидох и смятам да повторя. Ако можехме да останем два дни мисля, че бих се насладила повече на цялостното изживяване, защото в нашия случай беше едно голямо тичане от място на място. А паркът е прекрасен и би било чудно да поседнеш някъде, да похапнеш и просто да погледаш наоколо.

 

Внимавайте когато си тръгвате обаче. Паркингът на парка се намира под   част от най-големия костер – Сребърната линия. В момента, в който преминавах отдолу над нас прелитаха крещящи пътници нечий нещастен айфон изпадна от нечий джоб, като се приземи право върху главата ми. Ударът беше ужасен. Помислих си, че ми спука черепа, но се оказах със здрава глава. От моята глава телефонът се приземи на земята и беше леко пукнат, но си работеше. Ако беше паднал директно на  асфалта със сигурност щеше да е разбит. Върнахме го на охраната, макара че бяхме изкушени да го задържим заради нанесените ни физически щети.

Но важното е, че оцеляхме без особени увреди след посещението си в Европа парк.

 

Относно нощувките в Руст – скъпичко е. Платихме 125 Е за две стаички  – спалня и трапезарийка в един сутерен. Друго не намерихме – всичко беше пълно! Не сме търсили в хотелите на парка, защото там е по-скъпо. Но наблизо до Руст има един град – Лар. Там със сигурност могат да се намерят нощувки и на по-добра цена.

 

 

Редактирано от Пътешественичка
  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към мнение

На Европа парк съм му хвърлила око отдавна , но нещо не можем да се организираме . Надявам се догодина да успеем. Благодаря за написаното и моля да пуснеш малко снимки от там.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И ние така, отдвна му се каним на този Европа парк, но да видим кога ще стигнем до него. Много интересно е това, което казваш. Значи, паркът наистина си струва.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Пътешественичка много добре си описала Европа парк. Страхотен парк, за нас най-добрият в Европа, били сме  в Дисни ленд (Париж), Гардаленд, Мувиленд, Пратера, но този е номер 1. 

Минимума за парка е 2 дни.

За рожденици до 12год. има безплатен вход. 

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

@Dioni Може да се закупи този ваучер https://watado.de/freizeitpark-gutschein Можете да следите промоциите на пиратите, там изскачат разни промоции (но много рядко). За да не се чудите коя версия на пиратите, пробвате през https://hacktheflight.net/?s=Europa-park 

За най-оптимизирано пътуване е удачно да е в началото/ края на сезона, да не е в активния вакационен период за немските ученици. Може да не резервирате хотел от самия парк, защото са доста скъпи, а в самото селце Rust. Когато търсех, имаше доста прилични предложения на около 400-600 м от парка. Билети за самия парк от официалния сайт. 

Най-близките летища са Карлсруе/ Баден-Баден с Ryanair и Базел с Wizz air, ако летите от София.

Връзка към мнение

Благодаря, ще разгледам сайта. Парка съм го набелязала от миналата година, но заради Ефталинг остана за тази година. Пътуването е вече с уточнени дати /билети и ще спиме в Кензинген/. Смятам да отделя два дни на парка и остават още три дни за разходки - Базел, Фрайбург .... Приемам преложения за посещение на интересни места. 

 

Доколкото разбирам https://watado.de/freizeitpark-gutschein това е ваучер за спане и вход в парка за двама души, което е супер, но не виждам в кои хотели мое дасе използва и в кой период ..... 

 

Връзка към мнение
преди 2 часа, Dioni каза:

Благодаря, ще разгледам сайта. Парка съм го набелязала от миналата година, но заради Ефталинг остана за тази година. Пътуването е вече с уточнени дати /билети и ще спиме в Кензинген/. Смятам да отделя два дни на парка и остават още три дни за разходки - Базел, Фрайбург .... Приемам преложения за посещение на интересни места. 

 

Доколкото разбирам https://watado.de/freizeitpark-gutschein това е ваучер за спане и вход в парка за двама души, което е супер, но не виждам в кои хотели мое дасе използва и в кой период ..... 

 

Вижте и новият воден парк Рулантика, пуснаха го тази година и е част от Европа парк. 
На децата много им хареса парка и сме били два пъти. Първият път комбинирахме с Баден-Баден, Щутгарт ( зоопарка, музеят на Мерцедес) и Лудвигсбург (двореца и прекрасните градини с много интересни неща за децата). 
Вторият път кацнахме в Базел и комбинирахме с Колмар, селцата около Колмар и Страсбург.

За Европа парк минимума е два дни. 

 

Връзка към мнение
преди 2 часа, Dioni каза:

Благодаря, ще разгледам сайта. Парка съм го набелязала от миналата година, но заради Ефталинг остана за тази година. Пътуването е вече с уточнени дати /билети и ще спиме в Кензинген/. Смятам да отделя два дни на парка и остават още три дни за разходки - Базел, Фрайбург .... Приемам преложения за посещение на интересни места. 

 

Доколкото разбирам https://watado.de/freizeitpark-gutschein това е ваучер за спане и вход в парка за двама души, което е супер, но не виждам в кои хотели мое дасе използва и в кой период ..... 

 

@Dioni 90 евро P.P = Per Person. За хотела нямам представа. Може и да се наложи да се доплати за по-хубав хотел, защото имаше някакви като палатки и хостели, в които аз не бих спала. Ако не знаете немски, използвайте Google translate. Ако не се ориентирате, пишете. 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.