Прескочи до съдържание

Привет! (:


Препоръчани мнения

Здравейте, вдъхновители и пътешественици из света 🙂

 

Ох, не ми е лесно! Аз, като майстор, по-скоро, на краткия разказ, не съм от много бъбривите като цяло за себе си 🙂

Наминавала съм от тук инкогнито през последните 3-4 години и с интерес съм чела теми, които са ме вълнували.

Но освен, че се наслушах на благинки за магеланците тук и че знамето попадна за кратко в ръцете ми по време на едно от пътуванията му, в резултат на което явно вибрациите се пренесоха, реших, че е време за вдъхновение на себе си и чрез чужд опит. Особено след скастрящото "Ей сега вече трябва да си там и официално! Направо аз ще те регистрирам!" на @master_of_germs ,  се разбързах тромаво и ей ме на, тук 🙂

 

Казвам се Вяра, на 29 години и родом от София. Уви, не съм фен на бетона и сивия цвят, та често правех бягства извън нея, докато живях в България.

Вътрешни борби и хаотични мисли ме озоваха с два куфара в Германия, грабвайки възможност за промяна и разширяване на кръгозора.

Точно това е личен мой пример за случаите на "Какво? Чужбина? Германия? Никога." Та, понякога живота се усмихва ехидно и напомня, че последната е опасна дума, която дори не трябва да се шепти! 🙂

Последните две години живея в Мюнстер, Северна Германия. Красивото е в изобилие, но и това не е моето.

Аз съм от тия (ходи, ги разбери!), които както приятел описва перфектно "Ами засега съм тук, но не знам докога и после накъде."

 

Пътува ми се на много места. Живее ми се на много места.

С годините начинът ми на пътуване се промени драстично. От пълното организиране на всеки детайл и непрекъснатото кръшкане насам натам най-вече по българска земя, постепенно това се измести от желанието за установяване за кратксрочно или дългосрочно пребиваване по чужди земи и места, с цел опознаване и досег до местните, културата и усещане на цялостната атмосфера и начина на живот. Уви, рядко имам тази възможност в целостта, в която го искам, защото отпускът все не стига за всичко, което искам. Искам море, искам планини, искам България, искам екзотика, искам ново, искам пак старо познато.

Фен съм на емоциите, на импровизациите в едно пътуване, на приключенското, на адреналина. Е, обичам да поставям някакви рамки, разбира се, изненадите всякога ме стряскат, но знам, че зад тях стои нещо интересно.

Фен съм на зеленият цвят, на синият цвят. Планините и водата са това, което ме описват най-добре.

Любовта ми към пътуванията и опознаването на България, дължа на родителите си, което е било и основната крачка.

Пътувала съм из Европа, разбира се, не колкото ми се иска. Била съм на студенстка бригада в Щатите. Това беше и първото ми излизане в чужбина, което отприщи в мен желанието за пътища и летене из чужди земи, като цяло.

Но все още нямам далечни пътувания, като най-много мечтая за Азия и за Южна Америка. Предстоят в някакъв момент, но все ми се ще да им отделя повече от двуседмично посещение, затова и не бързам.

 

 

36356718_10216723180174472_3564065524096696320_n.jpg

14068624_10210407579048391_1994590357352737867_o.jpg

IMG_5572.JPG

Редактирано от зВерчето
  • Харесвам 32
  • Браво 1
Връзка към мнение

зВерче, една липса във форума по-малко :)

Като цяло тук няма чааак толкова много хора, които да пътешестват по начина, по който го правиш ти. Бавно и спокойно, без капчица напрежение. С наслаждение на всяка крачка, с усмивка и без суматоха.  С усещане! Без никакви програми минимум, програми максимум.

Аз, дето съм отявлен нервак, имам нужда от хора като тебе, докато пътувам, за да ме връщат в правия път, който обичайно не е хич прав, а криволичи и често изобщо е не е път :) 

Чак не ми се вярва, че са минали само 6 години от деня, в който за първи път се качих заедно с тебе на Вихрен. По твоя начин, а не да се пъна неуспешно да се доказвам по Джамджиевия ръб в невъзможни атмосферни условия...

преди 20 часа, Георги каза:

Добре дошла, супер представяне 🙂 А мастер-а трябва да му дадем награда за главен подстрекател 🙂

Отдавна са ми го дали това прозвище моите хора, само дето, понеже съм медицинско лице, ползват латинския термин - "инстигатор" :D Ама казано от Шефа :O Малииии, направо се изпъчих и козирувах 😉

Връзка към мнение

Добре дошла, вече официално намери време да се представиш даже! 😘 Животът ни направи магеланци по различни пътища, но с теб пътуванията винаги са емоционални и запомнящи се. До голяма степен тази импулсивност, която вкарваш в пътуванията е това, за което на мен някакси не ми стига смелост, ако съм сама или с хора, които не са отворени към такива неща. А е наистина прекрасно, когато си с подходящара компания. 🙂 Въпреки твоето странстване из Германия, всяка година намираме с теб време и възможност да се срещнем някъде и да тръгнем в дадена посока. Изобщо не се съмнявам, че и Азия, и Южна Америка ще стигнем някой ден заедно. А вдъхновители в този форум, много! 🙂

Връзка към мнение

Добре дошла и аплодисменти за страхотното представяне! Мисля,че мечтите ти ще станат реалност още по-лесно след като вече си член на магеланци.ком.😀

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.