Прескочи до съдържание

Пътуване в Рим - декември месец


RaynaBarakovska

Препоръчани мнения

Здравейте, Магеланци, решихме с мой приятелки тази година (14-16.12.2018г.) да се посетим Рим.

Имам няколко въпроса, на които ще се радвам ако можете да ми дадете отговори.

 

  1. Тъй като се предполага, че тогава ще бъде студено няма да имаме възможност да се разхождаме много пеша и обмисляме вариант с hip on - hip off автобусите. Относно използването на техните услуги се интересувам дали мога да слизам от тях по всяко едно време, за да се разходя до близките забележителности, например при слизане на спирката Фонтана Треви да видя Испанските стълби и Виа дел Корсо. Доколкото разбрах тези автобуси спират или по-скоро минават покрай основните забележителности и ако не се слезе няма да може да се види хубаво дадената забележителност. Заслужава ли си да се използва този вид транспорт именно през периода, които ние ще пътуваме? Възнамеряваме тази разходка да я направим за един ден, да речем петък пристигаме на обяд, настаняваме се в апартамента и отиваме да разглеждаме, като смятам че е хубаво да се вземе билет за 48, в случай че искаме да се качим отново на следващия ден.
  2. Бихме искали да посетим и Ватикана, разбира се. Видях, че може да се купи и комплексен билет чрез hip on - hip off, с които да направим посещение на основните забележителни и Ватикана. Този вариант някои използвал ли го е и останал ли е доволен от услугата?

 

Като цяло не разполагаме с много време, но искаме да видим възможно най-много забележителности без да ни се налага да ходим много дълго в студеното време. 

Благодаря предварително на отзовалите се. 🙂 

Връзка към мнение

Само да вметна, че точно декември заради студа обходихме за 3 дни пеш всичко, което в юни месец преди посетихме за 5 дни и то с автобус. Рим се разглежда пеш. До Ватикана може да стигнете с метро или автобус и след това пеш покрай Сент Анджело, Пиаца дел Пополо, Испанските стълби...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
В момента, lesy каза:

Само да вметна, че точно декември заради студа обходихме за 3 дни пеш всичко, което в юни месец преди посетихме за 5 дни и то с автобус. Рим се разглежда пеш. До Ватикана може да стигнете с метро или автобус и след това пеш покрай Сент Анджело, Пиаца дел Пополо, Испанските стълби...

Написах този вариант, защото останалите от групата не са много съгласни за ходенето пеш. Разбирам, че това е най-добрия и задоволяващ начин да разгледаш Рим.

Връзка към мнение

Можете по всяко време докато билетите ви са валидни да се качвате на тези автобуси и да слизате от тях. Все пак надявам се, че не очаквате един билет да е валиден за автобусите на всички фирми, които предлагат тази услуга - няма такова нещо.

В Рим също така има и прилични улични задръствания, така че не очаквайте придвижването ви с автобус да се осъществи по-бързо, отколкото ако сте пеш - няма никаква гаранция.

За Ватикана си отделете един цял ден, ако искате да разгледате всичко като хората, а и заради опашките.

 

И моето лично мнение: ако останалите от групата не са много съгласни да се придвижват пеш, ти не бъди много съгласна да бъдеш в тяхната компания. Това почти сигурно ще ти спести неприятни емоции по време на- и горчив вкус в устата след посещението на Рим.

Редактирано от Goal & Boss
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И аз се присъединявам към това, че Рим се разглежда пеш. На всеки ъгъл има какво да се види и къде да се влезе. А и колко да е студено- около 10- 12 градуса ще е предполагам. Ако ще го разглеждате от автобус- Google street view върши същата работа. :)

Повечето забележителности са близо едни до други.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Рим през декември е страхотен. По-миналата Коледа я изкарах там  и беше супер приятно за разходки. Даже пак ми се прииска 😄 Никога не ми омръзва този град. И според мен по-добрият вариант е пеш, но вие си преценявате. 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.