Прескочи до съдържание

Игуасу до Асунсион. Всякакви съвети са добре дошли


peter118

Препоръчани мнения

Знам, че темата е приключила вече, но някой може да търси информация за същото нещо, но без такси. 

 

Ето как аз го направих за един ден. 

Простигнах в Посадас сутринта, намерих си хотелчето в центъра и закрачих за гарата от която тръгва влака. За жалост беше затворено и изчаках международния автобус, който минава границата. Първата му спирка е терминал на автобусите, после минава през центъра и през гарата, има го на всеки 20/30 мин. Цената е 50 песос. Автобусът спира и на двете граници за паспортна проверка. Гледайте да сте по близо до вратата, защото шофьорите не чакат много и ако го изпуснете трябва да се качите на следващия (със същото билетче, което трябва да пазите). След арженткнската страна минава по моста и изсипва пътниците отново за паспортна проверка в Парагвай. Последната му спирка е терминала в Енкарнацион. 

От там се качвате на всеки автобус посока дел Есте. Цената беше 115 аржентински песос или 15000 гуарани. Казвате на шофьора да ви остави на Тринидад. Пътя е около 30/40 Мин. 

Като слезете от автобуса от дясно е Тринидад, пътя в ляво води до другите руини, но са на 10км. Има скутерчета, ако искате първо там да отидете. Входа за 3 руини наоколо е 25000, може с карта. На прибиране е същата процедура, чакате до табелата омнибус и махате на рейса като се появи. Интернационалните рейсове работят до късно - 10:30/11 вечерта или поне така ми каза шофьора. Аз реших да не рискувам толкова късно и се върнах към 5. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.