Прескочи до съдържание

Какво да правим за 4 дни в Дубай?


Препоръчани мнения

Някой може ли да даде някакъв план за 4-дневна екскурзия в дубай. Ще бъда благодарен.

Аз тепърва започвам да разучавам, но доколкото съм запозната, засега в плановете ми влизат Бурж Халифа, Мадинат Джумейра, Палмата и Атлантис, Бурж ал Араб, стария Дубай, един ден до Абу Даби със задължително посещение на джамията Шейх Зайед. Подробен план още не съм правила, защото си купих миналата седмица билетите за февруари, но в процеса на проучване може нещо да отпадне, както и да добавя друго, ама не мисля да си давам много зор, в смисъл колкото видя - толкова :) !

Не видях, ти откъде си извади визата /може и на лични/ и хотелът от същата агенция ли го резервира или самостоятелно?

Редактирано от Zany
Връзка към мнение

doni92, аз в Дубай не съм бил, но ако бях сигурно щеше да ми е трудно да отговоря на питането ти. Та дай малко повече информация какви са ти интересите - плаж, шопинг, високи сгради, ски? Какво мислиш за сафарито, обмисляш ли го въобще или ти се струва скъпо? Дай повече информация и хората ще могат да помогнат, например в съседната тема за Камбоджа и Тайланд виж как се разви, само защото питането е по-подробно и може да ориентираме питащия след като имаме някаква груба представа от какво се интересува :)

 

Задължително прочети пътеписа на Роже, безкрайно детайлен и подробен е: http://magelanci.com/patepisi/article/89-10-%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D0%B2-%D0%B4%D1%83%D0%B1%D0%B0%D0%B9/

 

Другия е по-сбит, но допълнителна гледна точка винаги е от полза: http://magelanci.com/patepisi/article/22-%D0%B4%D1%83%D0%B1%D0%B0%D0%B9-%E2%80%93-%D0%BE%D0%BA%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8-2012/

 

Относно визите...не е тук темата, а и е по-лесно вместо да се пуска мнение да се праща инфо, директно да си питате човека на лично :)

Връзка към мнение

Благодаря за линковете. Много ми помагат. Засега се въздържам много да давам моите планове за посещението ми в дубай за да не насочвам другите към моя начин на мислене. Затова бих изчакал и тогава да изложа вече по премислен и издържан план.

Връзка към мнение

Дони, аз съм била в Дубай преди 7 години, януари ще ходя за втори път.

Това, което бих видяла за 4 дни е

1 ден задължително посещение в Абу Даби. За мен най-добрия вариант е с автобус и оттам с такси. Провери дали в момента можеш свободно да посетиш Емирейтс палас - най-пищния хотел в света (казват, че е по-добър от Бурж ал араб, но в Бурж не съм била и не мога да направя аз сравнението. със сигурност Емирейтс е наистина уникален просто), Джамията и Ферари уърлд.

1 ден направи разходка из Мола на емирствата (ски пистата да видиш), Мединат джумейра и вечерта иди да видиш Бурж Халифа. Моля на емирствата така или иначе е на Шеих заид роуд (или там както се пише), та ще направиш обзор и на самия булевард с небостъргачите.

1 ден направи Атлантис (има плуване с делфини на цена около 200 долара и към тази цена дял ден в атлантис  или можеш да не плуваш с делфини, а просто да си платиш за атракционите. Атлантис е на палмата, та така или иначе ще видиш и нея...

1 ден направи сутрешна обиколка по моловете или лежане на някой плаж (преди в Дейра ставаше най-много за пазаруване, сега не съм проучвала още. Златния пазар е впечатляващ, но не бих го повторила) и вечерта ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сафари в пустинята. Това ми е най-прекрасния спомен от първото посещение в Дубай, а бях записана на всички щуротии, които тогава се предлагаха там.

Това бих направила аз за 4 дни... Разбира се всеки си има интереси и всеки би предпочел различни неща.

Тук обаче трябва да си наясно, че обикалянето пеша не е добра идея... Просто там разстоянията са такива, че трябва подробно да проучиш транспорта или да си приготвиш пари за такси.

Аз съм посещавала техните "музеи" и не бих ги препоръчала, но пък твоите интереси може да са други. Незнам...

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Много ти благодаря за напътствията. За сега съм записал бурж халифа. Вечер в пустинята сафари. И 48 часов тур с биг бус. Дали ще отидя до абу даби ще преценявам още. Със сигурност обичам моловете и при възможност ще ги изръчкам всичките. Със сигурност ще отидя на плаж и почти сигурно по музеите едва ли. И да отрежа отначало тези които ми казват че ми е амбициозна програмата ще кажа че още нищо не съм решил окончателно но и най амбициозните планове си оправям и ми е готино и много ми е добре на место нещо като не ми хареса да го спестя или да отделя време за друго. Важно е да има настроение.

Връзка към мнение

Хахаха... Да изръчкаш всички молове в Дубай наистина е амбициозно... Те сигурно имат 100 като невзрачно малките са 10 пъти по-големи от Дъ мол. Така, че не си поставяй неосъществими цели. Ако ще пазаруваш иди да видиш Дейра сити център например или подобен. Ако ще зяпаш иди в Мол Дубай, Мола на емирствата, Ибън батута мол и т.н.

Връзка към мнение

Zany , незнам. Аз съм била преди 7 години. Тогава нямаше такса. Допускаха до фоайето, фонтаните, градините, плажа, заведенията. Изобщо до където искаш. Обаче сега гледах някакви организирани екскурзии и там въобще не влиза емирейтс като опция така, че предполагам това се е променило.

Връзка към мнение

Зани, сега четах някакви мнения из трип адвайзер и разни сайтове. Емирейтс палас е отворен в предната част на градината и лобито за външни посетители. Можеш да посетиш и всички ресторанти и кафета като доколкото схванах и без резервация. Задната градина + басейните и плажа са затворени за не гости на хотела. Ето ти няколко мои снимки. Впечатляващо място е.

post-295-0-15283700-1385136814_thumb.jpgpost-295-0-61513900-1385136816_thumb.jpgpost-295-0-80341000-1385136865_thumb.jpgpost-295-0-16027600-1385136868_thumb.jpg

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Емирейтс палас е в Абу Даби, а при 4 дневна програма трудно се вмества. При добра организация обаче може да се направи еднодневна разходка до Абу Даби, посещение на джамията и Ферари Уърлд парка с уникалното влакче. Обаче ще трябва да се бръкнете за скъпите билети, за да не чакате 2-3 часа на опашка за качване.

 

Все пак зависи в коя част на Дубай ви е хотела, защото разстоянията не са малки.

 

Сафарито си заслужава - не е чак толкова екстремно като каране, но програмата е интересна - 1-2 фотопаузи в пустинята и посещението на кемпа - може да пробваш доста от арабската кухня накуп, да се качиш на камила, да покараш малко сноуборд или атв, на пясъка, снимки със сокол и малко забавна програма - въртящ се дервиш и кючекиня (втората беше слаба работа, тук съм виждал доста по-добри :lol: ). Това е за един следобед 15-21ч. Има вариант и вместо с джип да ви возят с открито двуместно бъги - доста по-екстремно е.

Сутринта - плаж или посещение на бурж халифа (около 12-12:30, за да имате време да се приберете до хотела, от който ви взимат за сафарито или панорамна обиколка на Дубай

 

С моловете положението е тежко - само за Дубай мол трябва цял ден, за Емирейтс - почти толкова. Струва си отиването до Дубай аутлет мол - малко извън града, но има добри попадения (4-5 часа с пътуването). Както и до сук-а в Дейра (пак 4-5 часа, но между 2-4 хлопват кепенците, та гледайте да не си нагласите ходенето за тогава)

 

Заслужава си панорамната обиколка на Дубай (4 часа), има агенции с бг екскурзоводи, ако сте 5-6 човека е идеално.

Също в задължителната програма е и вечеря до фонтана (за набюдение на фонтаните на всеки 30 минути) в дубай мол на външните ресторантчета или отсреща.

 

Който е с по-широк портфейл може да вечеря в ресторанта на Бурж Дубай или да пие по едно питие в бара горе - така имате възможност да влезете в хотела и да разгледате, иначе няма да ви пуснат

Същото се отнася и за ресторанта и бара на 122 етаж на бурж халифа - гледката е уникална, цените също - но все пак там плащаш за изживяването.

 

Ето моя примерна програма:

1 ден:

09-13 - панаромна обиколка на Дубай

15-21 - пустинно сафари 

 

2 ден

10-14 - плаж

17-18:30 качване на Бурж Халифа 

18:30-21 Дубай мол - аквариум, ледена пързалка

21-22:30 вечеря около фонтана

 

3 ден

10-14 сук-а в Дейра

14-20 - аутлет мол или емирейтс мол (със ски пистата) и мадинат джумейра  или ако са ви свършили парите - плаж  B)

 

4 ден

Абу Даби

 

Такситата са удобен вариант за движение, ако сте 4-6 човека може да излизе съпоставимо с метрото (1,2лв /км цената е фиксирана). Обаче освен жилтеникавите таксита с различн цвят на покрива има и бели, които са на почти двойна тарифа, но те дебнат на входа на хотелите и разни други места)

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Гледам и в твоя вариант присъства Абу Даби въпреки изреченията в началото, че трудно се вмества и то със същата програма като моята...

Връзка към мнение

Гледам и в твоя вариант присъства Абу Даби въпреки изреченията в началото, че трудно се вмества и то със същата програма като моята...

 

Присъства, защото си заслужава, а се вмества трудно, защото трябва да се откажеш от други неща  ;)

Връзка към мнение

Всеки си има приоритети какво иска и трябва да види! Аз например с удоволствие бих се отказала от обиколка по моловете за сметка на Абу Даби ;) !

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Набързо ще нахвърля някои неща:

1. Бурж Калифа е ясен - предварително се купува билет по Интернет за по-евтино, препоръчително е малко преди залез, като се стои горе по светло, по залез и по тъмно, струва си много. На място билета е много по-скъп.

 

2. Сафари в пустинята е ОК, въпреки, че си е жива ширпотреба тур - джиповете карат в конвой, спира се за снимка на залеза с още 100 човека снимащи и накрая вечеря в измислен бедуински лагер с гюбекчийка. Това съм го правил през 2006 г. , вторият път през 2012 направих нещо далеч по-добро - пълен ден тур в Лиуа Оазис заедно с Абу Даби джамията. Този оазис е доста далеч от Дубай, близо до границата със Саудитска Арабия. Дюните са огромни, направо планини от пясък, пустинята е най-голямата пясъчна пустиня в света - Руб ал Кали. Тура е частен - само за теб и компанията ти. Фирмата, която тогава ми го направи е www.gulfsuntours.com Не знам дали още го предлагат, но при всички положения все някой го предлага. Пише се Liwa Oasis - като търсиш на Гугъл, разликата с пустинята около Дубай е огромна.

 

3. Джамията в Абу Даби е приказна, на всяка цена трябва да се види нощно време, когато е осветена. Горната фирма ни уреди и Лиуа Оазис и джамията в Абу Даби, ние бяхме с приятел от Дубай с кола, та ни взеха и върнаха от Абу Даби, но предлагаха същото нещо и от Дубай. Имам една галерия тук със снимки от тази джамия.

 

4. Custom made dune buggy - това е голямо приключение - да не се бърка със стандартните 4х4 бъгита - Ямаха и подобни. Това е само със задно предаване и се кара доста по-трудно и по-лесно се затъва, но е мощно и голяма тръпка. При нас нямаше други клиенти и бяхме само аз със жена ми в едно бъги, водач и съпътстващ Ланд Крузер с технически екип - http://www.delta.ae/services_item/dune-buggy-quad-biking/

 

Внимавай да не объркаш Dune Buggy с Quad Biking, много са различни :)

 

5. Хеликоптерен тур над Дубай е супер - има много какво да се снима. Бурж ал Араб не се вижда от Бурж Калифа и може да се снима отгоре само от хеликоптер. Има си особености при фотографиране от хеликпотер - висока скорост на затвора 1/1000 от сек. поне, апарата се държи леко, не се стиска, да не се предават вибрациите, гърба се отлепя от седалката. Снима се по много пъти едно и също, все някой кадър да се падне м-у лопатите на витлото. Най-добре е да се буква директно с фирмата, която прави полетите, аз взех от пре-продавач, имаше трансфер от мястото, където бяхме отседнали, но струваше много повече от такси. Такситата в Дубай са срамно евтини. 

 

https://www.facebook.com/pages/Dubai-Helicopter-Tours/148072588569394

 

http://www.alphatoursdubai.com/alphatours.html

 

5. Big Bus е добра идея за първият ден за обща ориентация.

 

6. Най-доброто място за нощни снимки на Бурж ал Араб и Джумейра Бийч Хотел е Бар 360 на края на буната пред Джумейра Бийч Хотел. Прави се резервация предварително на място, може и същият ден (попитай в хотела). По самата буна се ходи с едни колички като за голф и е забранено да се снима по пътя, но казваш, че искаш да походиш и си снимаш, от самият бар всички снимат. Бирата е скъпа - 15 долара, но си струва заради локацията, а може и даже нищо да не се консумира, никой не държи сметка за това.

 

Това са нещата, които повечето туристи НЕ ПРАВЯТ (ако изключим Бурж Калифа, разбира се), но според мен много си заслужават.

 

Успех!

 

П.П. Линковете си ги копирай от текста, нямам време да ги вкарвам, а една е май и с https...

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 11
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Аз влизам да се изфукам, че взех невероятен 5* хотел, на Джумейра бийч с частен плаж и всякакъв род размазни и рейтинг 8,7 на цената на 3*, че и по-малко звезден за 2+2. Веднъж и аз да хвана "грешка"! В момента цената за 2+2 е 3 пъти над тази, която платих рано сабахлем :lol: . Имам обаче потвърждение и ще ми отменят резервацията на кукуво лятооооооо! Та както не ми се даваха луди пари за хубав хотел така стана, че получих хубав хотел в моя бюджет :P . Ей... веднъж и аз да хвана нещо навреме :rolleyes:

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.