Прескочи до съдържание

Една седмица в Канада (източната част)


Граф Вронски

Препоръчани мнения

Привет, магеланци. Имам нужда от вашата помощ с изчистване/подобряване на плана си за Канада. За съжаление имам само една седмица на разположение в Канада.
Времето, което ще прекарам в Канада е от 29 април (понеделник) до 06 май (понеделник). Ще бъда на гости при роднини, които живеят в Ниагара Фолс. И като цяло ще бъда сам по време на пътуването (освен в Ниагара). Със сигурност искам да посетя френско-говорящата част на страната.
Ето това ми е планът, който успях да измисля тези дни:

 

29 Април - кацане в Торонто (около 16:00), отправяне към центъра за нощен автобус/влак до Монреал;
30 Април - пристигане в Монреал много рано сутринта (около 05:30) и взимане на автобус/влак до Квебек; престой и нощувка в Квебек;
1 май - ранен автобус/влак до Монреал; разходка из Монреал; нощен автобус/влак до Торонто
2 май - ранно пристигане в Торонто; и взимане на автобус до Ниагара Фолс;
2, 3 и 4 май - Ниагара Фолс (в един от тези дни ще посетя водопадите)
5 май - пътуване към Торонто, разходка там + нощувка
6 май - Торонто и полет към Европа oт 18:30.

От това, което разбрах из нета, че е няма нощни влакове, затова те отпадат като опция.

 

Разгледам съм местата за посещние в Торонто и в Квебек. От вчера цял ден се разхождам из улиците на Квебек и супер много ми харесва. Обичам да се разхождам из малките улички и да наблюдавам сградите отвън. Сега вече чудя дали да не остана там 2 дни и да наслаждавам на атмосферата на града (да пропусна Монреал - ще остане за друго пътуване) и със самолет към Торонто. 

Някакви препоръки/идеи?

Връзка към мнение

Не съм бил още в Канада, въпреки че имам много покани от познати там, но от тази част която искаш да посетиш отдели повече време на Монреал и Квебек, а Торонто можеш да пропуснеш.

Връзка към мнение

Много малко време си отпуснал. Разстоянията не са малки и ще е препускане. Монреал е интересен, но с толкова малко време може би е добре да избереш 2 до 3 неща. Аз нямах този проблем и затова не смея да препоръчам Хилядата острова и особено винарните. Избери Квебек. Има атносфера.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Аз може би изпускам нещо, но защо ще биеш толкова път до Монреал за 1 ден само? И то в началото, когато ще си след няколко полета и с джет лаг?

Може би помисли да разместиш Монреал някъде в средата на седмицата и да го направиш дневно пътуване - с ранен полет сутринта и късен вечерта. Ако канадските влакове са като тези в САЩ (като цена и скорост), по-добре хвани самолет. Автобусите може да са по-евтини, но провери Porter, Westjet и Air Canada - може да изпаднат промоции

 

+1 за 1000-та острова (които са към 860...)  Но може още да не са отворили разходките с лодки, защото ще е още студено. Атракциите обикновено са отворени от Мемориъл дей до Лейбър дей (края на май до началото на септ).

От Торонто до Ниагара Фолс е съвсем близо - има-няма час.

Редактирано от akair
  • Благодаря 1
Връзка към мнение


Сега нямам много време, пак ще се включа, но не мисля, че Монреал и Торонто са за пропускане. Виж и двата града. Квебек Сити е красив, но спокойно може да се види и за ден и да се насладиш на атмосферата му, а вечерта да хапнеш жабешки бутчета в стария град, примерно.

Връзка към мнение

Аз лично избрах организирана екскурзия с две нощувки от Торонто до Монтреал, Квебек Сити, Отава и Хилядата острова, с автобус и екскурзовод. Останахме много доволни. Съмнявам се, че организирайки сама транспортите и трансферите, щях да видя толкова много за толкова малко дни. Направихме го в края на май.

Връзка към мнение
Граф Вронски

Здравейте,
прегледах отговорите ви, не съм писал, тъй като настъпиха няколко промени. Една моя роднина от Канада иска да дойде с мен в Монреал, един приятел изцяло обмисля дали да дойде с мен от България. Надявам се този уикенд нещата да се изяснят. Благодаря отново на всички, които писахте. Ще пиша отново при яснота.

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...
На 29.12.2018 г. в 11:53, achieva каза:

Аз лично избрах организирана екскурзия с две нощувки от Торонто до Монтреал, Квебек Сити, Отава и Хилядата острова, с автобус и екскурзовод. Останахме много доволни. Съмнявам се, че организирайки сама транспортите и трансферите, щях да видя толкова много за толкова малко дни. Направихме го в края на май.

Може ли връзка към тази организирана екскурзия.

Аз понеже замислям нещо за тази част на Канада, но не съм купил нито билети още нито ми е ясно, какво точно искам, затова преглеждам първо другите теми, да посъбера информация 🙂

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@boogy83, не помня точната фирма, която използвахме. Но ето връзка към една много подобна екскурзия - 3-дневна.

 

https://www.taketours.com/toronto/3-day-montreal-quebec-city-ottawa-thousand-islands-tour-from-toronto-664-3166.html#upload_div

 

Струва си да се види всеки един от тези градове. А пътуването с кораб сред островите е прекрасно и незабравимо.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.