Прескочи до съдържание

Малта - за 4 дни.


Боян Димитров

Препоръчани мнения

Боян Димитров

Нещо взе да ни стяга шапката , че следващото ни ходене е чак края на март и се чудим дали да не скокнем някъде за малко. Гледам малтийските билети за февруари са много ок, но нямам никаква идея за държавата, освен че харесвам много снимките от Валета. Другото, което ме привлича е, че ще е по-топло от тука. 

 

Та два въпроса:

- Как да изкараме 4 дни в Малта с 2 средно големи деца. (Засега виждам 1 ден във Валета, един в Мдина и обиколка на Хал Салфиени, все още има места). Не мисля, че имаме време да ходим до Гозо и Комино, където със сигурност щеше пове§е да ни хареса, но пък сезона не е в тяхна полза, така или иначе.

- Коя е предпочитаната рентал кар компания - това ми е важно за бюджетирането.

 

Връзка към мнение

Малта много ми хареса, бях през октомври/ ноември . Градският транспорт е наистина добре уреден и с него можеш да стигнеш навсякъде из острова . В този ред на мисли според мен колата под наем е излишна. Да не споменавам колко са тесни някои улици , а и  местата за паркиране могат да са проблем. Картата за една седмица за цялата мрежа беше 21 евро. Не знам обаче дали има опция само са 4 дни. Колкото до разходките с две ръце препоръчвам Археологическият музей във Валета. Всичко, което са изкопали от мегалитните храмове е там, има добри експлозии и възстановки как са живяли древните. Залата със монети също беше много интересна. Входът е само 5€ . Мисля, че на хлапетата ще им хареса. Не пропускайте и шарените лодки в Маршаслок. Има страхотни ресторантчета край брега...ох, ще взема и аз да ги погледна тези билети....

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.