Прескочи до съдържание

Нова година 2020 ( няма грешка в заглавието :)


Препоръчани мнения

Здравейте, скъпи съфорумци и честита ни нова 2019 година! Желая ви здраве, радост, сбъднати мечти и покорени върхове!

 

И така.... към въпроса... тази година посрещнахме новата година вкъщи. Да, ама не. Всички изпозаспаха рано и реално аз сам-самичка си гледах фойеверките... 🙄

Та се зарекох, че следващат година НЯМА да допусна подобно нещо и искам да планирам пътуване точно в този период от годината като естествено клоня към някоя топла дестинация като Филипини или Карибите, но разбира се може да пишете и за други дестинцаии.

 

Конкретният ми въпрос е дали имате наблюдение кога пускат билети на сравнително нормални цени, както и за кои дестинации въобще да не очаквам нормални цени за през този период. Всякакви мнения от типа " Кой какво е видял и намерил в нета за Нова Година" ще са ми от полза, за да преценя ситуацията за кои дестинации да следя и за кои да се откажа.

 

 

  • Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към мнение

А с колко дни разполагаш? Ако са достатъчно много можеш да обгърнеш блокираните за промота дати и да си вземеш билети на що-годе нормална цена. Например 15 декември до 10 януари, нещо такова. 

 

Иначе по моите наблюдения няма определена дестинация, която да е задължително евтина или задължително скъпа. По блоговете със сигурност ще изскачат разни оферти, повечето ще имат разни изисквания като летене между различни летища, както беше Копенхаген - Куала Лумпур - Аман, на което имаме магеланци в момента. 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

По мои наблюдения официалните промоции на големите компании в повечето случаи изрично изключват периода на празниците. Грешките и разните комбинации от сорта на полет до Дубай с Уиз и оттам до Филипините със Себу не, но те са непредвидими кога и дали ще се случат.

Ако искаш гаранция - в повечето случаи започват да продават билети около една година (355-365 дни) преди полета, така че почваш да дебнеш тогава. Тази цена и общо взето ще е най-ниската, ако изключим грешки и нискотарифни компании като Райън и Уиз.

 

пп Според мен (не е задължително да е вярно) цените по празниците са високи заради търсенето, а не че компанията слага различни цени за 20 дек и 20 януари например. Тоест много ранната резервация ще ти гарантира по-ниски цени и по общо взето натоварените дати.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Друга опция е да следите големите компании когато си откриват нови линии. Обикновено тогава цените са много тънки. Ето и два примера:

1. В началото на декември 2017 катарците си анонсираха новата линия Пенанг-Доха, първият полет беше в началото на февруари и съответно на 8-ми декември купих билети Истанбул-Бангкок-Пенанг-Истанбул за 780 $ за двама с дати 11.01-6.02. (За билети от София не гледам, защото съм от Варна и логистично ми е по-добре да пътувам Варна-Истанбул през зимния период, предвид много отменени полети на БГеър и горчиви опити с тях, като вместо София-Варна, да се прави София-Виена-Варна с австрийците, защото нашите самолети не могат да излетят от София, а австрийските могат и т.н.)  

2.  При пускането на линията Истанбул-Денпасар на турците също се получи една приятна изненада в първоначалното ценообразуване, при която поне 100 магеланеца се сдобиха с билети София-Истанбул-Денпасар и обратно за под 300 евро на човек в пик сезон.

Така че, правило няма.

Редактирано от Dango
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Аз съм си взимал за Нова година за Занзибар с Катарците на съвсем стандартна цена няколко месеца предварително, останах с впечатлението, че те не си задават скъпи тарифи и нещо не го зачитат много този празник.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Като времетраене мисля да е нещо в рамките на 20 дни, като в този период може да се сменим повече от една дестинация, например ако ходим до Карибите да включим и Куба или Мексико за няколко дни. По същия начин е и ако ходим до Филипините, може да включим и Индонезия или Камбоджа/Виетнам. 

 

Иначе идеята да следя кога пускат нови линии, е много добра, но не знам къде бих могла да следя тази информация най-лесно. 

Връзка към мнение
Преди 1 час, saved_ каза:

Иначе идеята да следя кога пускат нови линии, е много добра, но не знам къде бих могла да следя тази информация най-лесно. 

Като за базово начало, турците са задължителни за следене. Хем са ни близо, хем винаги имат добри цени като пускат нова линия, хем все още се разрастват. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
1 hour ago, saved_ said:

Иначе идеята да следя кога пускат нови линии, е много добра, но не знам къде бих могла да следя тази информация най-лесно. 

Аз съм абонирана за получаване на промоции на QA, RJ и TA към самите компании. Основно тях следя, защото предпочитаме пътешествията  на изток, не на запад. В промоциите се включват и новите линии.  Турците винаги са били най-скъпи, на както каза Основателят, сега се разрастват. Сигурна съм, че с пускането на новото летище ще се появят и нови оферти. За Карибите ще трябва да се следят KLM, Iberia, Level, TUI и всички останали, които летят в този район. 

Редактирано от Dango
Връзка към мнение

Ако Раян продължат евтините полети до Акаба можеш да направиш една Йордания с почивка на Червено море. Няма по-евтина дестинция за топло море през декември. А може да се съчетае с разглеждане на Петра и Уади Рум, както и Мъртво море. Иначе до Ямайка и до Доминиканска република има много евтини полети на TUI Белгия.

Редактирано от plamenk
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да не забравяме и Air Asia, които е твърде възможно да започнат отново да изпълняват полети до Европа още през 2019. Когато последно летяха до Лондон през 2012 се намираха билети на доста добри цени. Планирани са Будапеща, Прага, Варшава и Москва. Първите три - лесно достъпни от София, а Москва - от Варна (зависи кое ще бъде летището в Москва, във връзка с визите).

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.