Прескочи до съдържание

Испания, Андора, Франция


passenger

Препоръчани мнения

Здравейте, планирам семейна 10-12 дневна лятна почивка 3 в 1 за края на август/ началото на септември

Испания (на север от Барселона , около 5 дни в Тоса де мар или подскажете друго уютно и подходящо за плаж място в хотел или апартамент с лесен транспорт до Барса,

- Андора ( един или два дни, не знам дали един ден ще е достатъчен) ,

- Франция (Монпелие или друго място за още 5 дни плаж и почивка).  

Тук съм абсолютен новобранец и се надявам на всякаква помощ и идеи за места, за хотели, проверени ресторанти, транспорт, забележителности и забавления (пътуваме с тийнейджър), за да сглобя този пъзел по-най-добрия начин.  В Барселона бяхме миналата година за няколко дни през септември, но избраното място за почивка трябва да има връзка, за да покажа града и на сина ми, който не беше с нас. За Андора поизчетох доста информация и мисля да се вместим в един ден, освен, ако заради транспорта не се окаже, че трябва да нощуваме. За този район на Франция никаква информация нямам , била съм в Кан, Ница, Париж, но разчитам на помощ от вас, за да изненадам семейството със прекрасна ваканция.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравей @passenger !

 

Ще се опитам да ти дам малко насоки за евентуалната ти лятна почивка.

-за Испания-плажа на Лорет  де Мар е по-голям от този на Тоса,но и Лорет е с по-голяма леглова база и не знам дали ще отговори на изискването ти за уютно място.Иначе и двете места са с перфектна железопътна връзка с Барселона с често пътуващи влакчета-особено летния сезон.Влакчетата тръгват от Blanes до който така ли иначе ще трябва да хванете автобус.Ако не си ходил до Жерона/Херона,трябва задължително да го направиш.Градът е супер!Има автобуси на често, тръгващи от автогарата в Лорет.Между Барселона и Перпинян се движат и Flixbus-които се славят с доста ниските си цени.

-за Андора трябва да прецениш сам-един ден може и да ти стигне/според мене ще ти е достатъчен/ може и да не ти стигне.Между Барселона и Андора пътуват автобусите на ALSA,но цените им са доста високи,освен ако не набараш някоя промоция.

-за Франция-Перпинян е задължителен а и ти е по път,Нарбон и Безие са много симпатични градове.Лично аз не бих ги пропуснал,освен ако времето не ме притиска.Така и така си в региона можеш да помислиш за кратка забежка към Каркасон.За този град всяка една минута и всеки един километър си заслужава-той е невероятно уникален!🏰😀

Ако искаш да нощуваш в Монпелие,това е ок,но аз ще ти предложа да погледнеш местата за настаняване в Сет/Sete/-плажната ивица е прекрасна-ще ти хареса и съм абсолютно сигурен в това,има много места за настаняване и хотели и апартаменти.Цените са напълно нормални а даже бих казал и по-евтини от доста други плажни места във Франция.Аз съм проверявал за периода в началото до средата на Юни и не мога да ти кажа какви ще са цените през Август и Септември,но ти ще провериш това сам.

Монпелие е голям град и бих ти предложил да го избягвате ,особено ако сте с кола-има си засилен трафик със задръствания.

Всичките ми съвети за Франция, обаче е при положение,че си наемете кола.Ако сте само с влак/автобус то тогава се придържайте към местата с достъпен обществен транспорт.

 

 

 

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Здравей @krasen_denev,

Много полезна информация, благодаря. За Испания се надявам и още някой да се включи с мнение, Лорет ми изглежда по-голямо и курортистко. Засега Тоса е фаворит, освен ако някой много не ме разубеди. Информацията за транспорта - много е важна, мерси. За Андора -ясно. За Франция ме хвърли в размисъл,  ще разгледам градчетата, които предлагаш. Нещо по-конкретно за Сет като настаняване? Като транспорт - мисля да кацнем в Барселона и рент-а-кар оттам.  Понятие си нямам какви са цените на рент-а-кар там. Ако някой зане, моля да сподели.  Ако е цифра ще си ползваме обществен транспорт и май ще трябва да резервирам предварително.

Редактирано от passenger
Връзка към мнение
преди 33 минути , passenger каза:

Нещо по-конкретно за Сет като настаняване? Като транспорт - мисля да кацнем в Барселона и рент-а-кар оттам.  Понятие си нямам какви са цените на рент-а-кар там. Ако някой зане, моля да сподели.  Ако е цифра ще си ползваме обществен транспорт и май ще трябва да резервирам предварително.

Разгледай Airbnb,там се предлагат много апартаменти с изглед към морето.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.