Прескочи до съдържание

Кола под наем за първи път


Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Предстои ми след около месец пътуване до Барселона, били сме и друг път там. Иска ми се този път да отидем до някои от околните места - пример до Жирона.

По принцип не обичам да се занимавам с всичките подробности около кола под наем, и избирам влака като транспорт. но Барселона- Жирона ми излиза 85 евро за тримата, което е вече много.

Та коя компания да ползвам да взема кола за един ден, така че да нямам разправии от типа щети, които уж са при мен станали, или пък някакви скрити такси?

Не търся най-евтиния вариант, просто да е абсолютно ясно какво точно трябва да плащам и да не ме изненадват неприятно после с блокировки по карта и т.н.

Връзка към мнение

В общия случай избирайки от големите международни фирми не би трябвало да имаш проблем. Europcar, Hertz и Avis се водят премиум брандове, при тях би трябвало да е ок. Малко по-ниско са Budget, Thrifty например. След тях вече идват лоу костовете, при които си се иска да се четат по-добре условията, особено когато става въпрос за блокирането на суми и горивото. Такива са Goldcar и други знайни и незнайни фирми. 

 

Без да съм наемал конкретно в Барселона, първите три споменати от мен компании трябва да са ок. 

Връзка към мнение

За най-лесно и безпроблемно си плати за пълна застраховка към компанията и си готов. Най-често дори няма да погледнат дали има някакви щети, защото застраховката ги покрива. 

Връзка към мнение

Вземаш колата от някоя от споменатите фирми и няма да има проблем.

Принципно съм забелязал разлика в това (и цена, и качество), което ти се дава в зависимост от това как букнем - дали през сайта им или през търсачка. В повечето случай цената на пълната застраховка не излиза при букването. Но си казваш на място, че искаш (те си предлагат де) и 20-30Е отгоре за ден. Наема трабва да е около 50Е макс. Значи си в бюджета, и малко за гориво от теб де.

Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

След около месец ще бъдем със съпругата на остров Крит за една седмица.Решихме да ползваме рент а кар.но нямам абсолютно никакъв опит в наемане на автомобил.Опитах с няколко търсачки за най добра оферта включително и една местна фирма на острова. Цените са около 160/170 евро за 7 дни. за пакет премиум. Това ли е всъщност най сигурния метод за наемане? Между другото  в уебсайта на Раян с които летим ми даде с 40 евро по ниска цена за същия пакет.Считате ли .че те са надеждни?

Връзка към мнение
На 29.04.2019 г. в 19:51, valpet каза:

тСлед около месец ще бъдем със съпругата на остров Крит за една седмица.Решихме да ползваме рент а кар.но нямам абсолютно никакъв опит в наемане на автомобил.Опитах с няколко търсачки за най добра оферта включително и една местна фирма на острова. Цените са около 160/170 евро за 7 дни. за пакет премиум. Това ли е всъщност най сигурния метод за наемане? Между другото  в уебсайта на Раян с които летим ми даде с 40 евро по ниска цена за същия пакет.Считате ли .че те са надеждни?

Ryanair са достатъчно надеждни, макар и те да са само посредник на услугата. Най-добре ще е да публикуваш пълните условия на офертата да видим за някакви подводни капани. Най-малкото пакет премиум не означава абсолютно нищо като понятие и не се знае какво включва 🙂

Връзка към мнение

Приложено качвам снимки на условията за наемане чрез Раян.Съответно без и с премиум пакета.Видно е компанията за отдаване на автомобили Carwiz.Същата не ми говори нищо като известност. Достигайки до опцията за плащане не ми изписва сума за блокиране а само сумата за наемане.

Screenshot_2019-05-03-08-10-39.png

Screenshot_2019-05-03-07-59-27.png

Връзка към мнение

Цената наем на ден е ясна.

Застраховката е през външна компания, т.е. ако има проблем си плащаш на този, от който си наел. После си търсиш парите от застрахователя. Ти си преценяваяш дали това е пълната застраховка, която искаш. Много хора я ползват и са ОК. 

 

Отделно Carwiz ми изглежда като търсачка, а не като фирма за коли под наем.

Когато си избереш от кого искаш, може да погледнеш и директно през сайта им какво излиза като опция.

 

Не знам как точно е плащането при теб - при резервацията или на място (може да има малка разлика). Но блокирането на сума (вероятно по-голяма от цената само за наем) ще стане при вземането на колата според мен.

Връзка към мнение
преди 11 минути , jorocontrola каза:

Но блокирането на сума (вероятно по-голяма от цената само за наем) ще стане при вземането на колата според мен.

Точно. При закупване на външна - спрямо търговеца под наем - застраховка, трябва да имаш добро покритие на кредитната карта.

Връзка към мнение
Мога ли и аз да използвам темата, за да попитам нещо.
Ще наемаме кола за първи път в Крит. По препоръка на @ven62 решихме да ползваме Mustang Crete. Това е офертата за колата, която избрахме.
Виждате ли някакъв проблем? За какво трябва да внимавам при сключване на договора на летището, освен спазване на посочените условия?
 
Mini-Bus/Van
  • Renault Dacia Logan
  • Volkswagen Caddy
previewno excess
  1600cc
  7
  Manual
  yes
  3
doors.png 5
abs.png yes
airbag.png yes
radio.png yes
Only:
47,57
per day
Total: 333,00€
Included in the price of your rental:
  • 100% Fully Comprehensive Insurance (C.D.W & F.D.W)
  • Third part insurance
  • Theft & Fire insurance
  • Personal insurance for driver and passengers
  • Second driver free of charge
  • Unlimited kilometers
  • Free delivery and collection
  • 24 hrs to/from airport, port hotel
  • Free baby seats & road maps
  • All local and national taxes
  • No extra charge for after midnight arrivals
  • 24/7 Road service all over the island
  • Free Heraklion and Chania airport parking
  • Driver age minimum 22 years
  • No credit card needed
  • Fair fuel policy
Връзка към мнение

не виждам проблем, освен че толкова подаръци наведнъж никога не съм виждал

 

Free baby seats & road maps

Second driver free of charge

No credit card needed

no excess

 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.