Прескочи до съдържание

Кола под наем в Chios-Greece


Препоръчани мнения

Търся някоя локлана компания, но намирам само една- Vassilakis rent a car, която няма цени дори.

Някой взимал ли е на този остров кола под наем? В рентлакарс излизат доста скъпи от сорта на 40+ евро на ден базова цена.

Връзка към мнение

Писах на 2-3 локални фирми и дават цени по около 25-30 евро на ден, но странно няма пълна застраховка, а поне една от фирмите  не иска кредитна карта. В брой ли ще ми искат пари за депозит не е ясно.

Разликите в цените с големите фирми са доста малки, за 5 дни идва разлика от 10-30 евро. Май този път ще взема от големите имена.

Друг е проблема, че с малките я дойде някой, я не, никога няма 100% гаранция, нямат офиси на летището, а искат идентични суми, не знам на какво се надяват.

 

Връзка към мнение

Europcar нямат офис, а работят с местна фирма. Кацнахме много рано в 6, но ни обслужиха много бързо и преди изгрев бяхме на мелниците за снимки. 

Връзка към мнение

Наемала съм коли на Крит, Родос, Санторини, Парос, Атина. Принципно малките гръцки фирми карат без доълнителни застраховки, т.е. взимат ти само наемната цена. Специално съм питала на Санторини и Парос, не искат ли застраховка, отговориха ми, че там така си работят - без.  Единствено на Крит офертата беше с включена застраховка в цената.  Препоръката за гръцки фирми е, че те не се заяждат и не теглят в последствие като Голдкар и компания. Другото което е, че нивата им за CDW и допълнителните дреболии масово са съответно 8 и 4 Е на ден т.е., няма изненади от рода на 15-20 Е.

Drive S.A. са гръцка, голяма фирма, има ги почти навсякъде и работят като големите, искат си допълнителна застраховка. Обачe ги потърси през търсачки, аз намерих най-добра цена през vehicle rent, но за съжаление не излизат  вече там. Друга такава голяма компания е Autounion.

Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

На летището няма офиси на рента карите. Те са или на крайбрежната или на пристанишето, точно до акостирането на феритата. Когато сте със самолет просто поискайте да ви докарат колата на летището. 

Мисля, че ние бяхме с някой от  Василакисите, но не съм сигурен. Местните компании са повече от една. 

 

http://www.rentacarinchios.com/en/

http://www.rentacar-chios.com/

https://www.travel-shop.gr/

http://chandrisrentacar.gr/en/home-page/

http://www.chiosrentacar.gr/gr/

https://www.katsikadelis.com/

 

Когато преди години наемахме писах на всички. Най-добре ги вижте по пиновете в Гугъл карти. Там има и рейтинг някакъв. Общо взето на Хиос не ви е нужна пълна застраховка. 

Редактирано от TeddyBear
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.