Прескочи до съдържание

Къде почувствахте Dolce Vita?


gery_2431

Препоръчани мнения

Буквално навсякъде! Където и да съм в Италия чувствам еуфория - в Рим, Флоренция, Милано, Лука, Пиза, Волтера, Сан Джиминяно, Верона, Капри, Позитано, Тренто, Болцано. Може би само във Венеция не почувствах la dolce vita.

Връзка към мнение

В Лука, баш на центърО 🙂 Седнахме да пием по едно капучино на кръглото площадче. По едно време се сетих за епизода на Топ Гиър, където тримата дебили караха малки колички точно из Лука и ми стана два пъти по-мило 🙂

  • Харесвам 3
  • Смея се 3
Връзка към мнение
Дани Магелани

Като се има предвид, че не малка част от живота ми премина в сОца, най-голяма беше емоцията при първото ми посещение на Вечния град.

Седнах на стъпалата на площад Испания и се разплаках. Толкова бях мечтала за тези стълби, че нещо се отприщи в мен! Аз съм тук! Сред множеството щастливи хора! 

И сега, когато за пореден път съм в Рим, аз изпълнявам своя ритуал - сядам на моите стълби, усещам сърцето си как бие в синхон с голямото сърце на този град, отпивам глътка еспресо и ми е светло и топло на душата! И потъвам в безвремието! Дори да вали, дори и при непосилна жега, аз съм на моите стъпала, на моя площад! 

А сладкия живот усещам навсякъде - в чашата горещо еспресо, в невероятния сладолед, в топлия кроасан с масло, в любимата пица, в изстудената топка бурата и невероятния и сметанов център, в чашата ароматна напитка от региона,...

Редактирано от Дани Магелани
  • Харесвам 16
  • Браво 1
Връзка към мнение

За мен лично - във Виареджо, Крема, Алесандриа, Салерно, Сиракуза, и може би отчасти в Милано (може би защото най-много съм бил там). Но във всеки случай, la dolce vita е далеч от големите градове.

Редактирано от Радо
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Имахме подобна тема преди-

Все още този момент ми е топ, после имам още много такива- на брега на едно езеро, по стечение на обстоятелствата откъснала се за малко от всички, на една маса с чаша вино, хляб в панерче и врабчета, които си кацаха и кълвяха без никакъв страх, а времето сякаш беше спряло, на една съвсем тиха уличка в малко селце, докато от прозореца на една къща се чуваха смеещи се гласове и звън на чаши...Също как вървейки вечерта в старата част на Бари, минавайки край съвсем широко отворените прозорци и врати се виждаха хората, които вечеряха, а аромата на прясна паста се носеше навсякъде...

Италия е такава магия...

  • Харесвам 4
  • Браво 2
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Италия е вкуса на прясно изпечено тесто и домашна паста. Италия е полъха на вятъра по крайбрежието. Италия е възхищението от изкуството на Ренесанса. Италия е вкус, ухание, топлота. Италия е емоция. Какво казва Умберто Еко: "Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот да са щастливи." La dolce vita (сладък живот) изисква точно обратното - да си доставяме удоволствие всеки ден, да се насладим на цяла пица без да броим калориите, да изпием бутилка вино, въпреки че не е много редно. La dolce vita дава ясен отговор на философските въпроси - кое е правилно и кое не? И този отговор е: Правилно е абсолютно всичко, което ти доставя удоволствие и те прави щастлив! La dolce vita e състояние на духа и нека всички по-често го усещаме. В Италия това усещане идва от емблематичния уличен живот, бавните темпове, насладата от малките неща. За мен Италия е любов, Италия е онази страстна целувка, която те кара да съблечеш всичките си дрехи и да се насладиш на сладкия живот, без да е необходимо нищо друго. Е, може би и една бутилка хубаво вино с гледка😉 

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.