Прескочи до съдържание

Пътепис - Дългият път до Сахара (2018)


BorislavKostov

Препоръчани мнения

Ето че точно година след пътуването ми до Иран дойде време отново да разкъсам нишката с рутината на ежедневието поне за няколко седмици. Да напусна още веднъж зоната си на комфорт, оставяйки всичко и всички зад себе си. Да се пусна по течението на неизбежната промяна и вечното движение. Защото, както казваше един преподавател в университета, когато няма движение, се получава блато.

Някои пътувания започват от тръгването към нечие посолство с цел кандидатстване за виза. След това вълнението започва да ви завладява все повече и повече. Срамежливо иззад гърба му, естествено, път си проправя и едно неизменно притеснение, което с лека ръка неглижирате. Неусетно идва ред на трескавото писане на списъци с нещата, които трябва да бъдат свършени, с вещите, които трябва да бъдат приготвени, с уговорките, които трябва да бъдат направени. И така, докато накрая не започнете нервно да отброявате оставащите до потеглянето дни от календара.

Е, това пътуване не започна така. Въобще даже. За Мароко не е нужен нито карнет, нито дори виза. Днес решавате и още утре потегляте. Какво по-хубаво от това? Сигурно заради това ”импровизация“ се превърна в думата, която най-добре обрисува не само подготовката, а и цялото ми пътуване. Та аз дори не бях убеден, че това е моето пътуване.

Всъщност защо Мароко? Защото Сахара, разбира се! Или поне малката част от нея, до която успях да се докосна.

Пътуването накратко.

the-long-road-to-sahara-2018-my-map.jpg?

Пълният текст - тук
Пожелавам ви приятно четене :)

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.