Прескочи до съдържание

Част от езерата и северна Италия за 9 дни през Юни


Olhado

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

в края на юни планираме посещение в Италия, като купихме билети до Бергамо с Райънеър между 20ти и 29ти. Като цяло идеята ни е да избегнем Милано и да разпределим времето между Гарда, Комо, Алпите и евентуално самия Бергамо. За целта ще наемем кола, затова ви моля за съвет доколко този план е твърде амбициозен.

След пристигането в Бергамо - пътуване до Гарда

Гарда - 2-3 нощувки (Евентуално посещение на Гардаленд и/или Верона)

Рано сутринта от Гарда се отправяме на Север/Североизток до Болцано, който би трябвало да ни е отправна точка за два маршрута - Grande Strada delle Dolomiti до Кортина и обратно, и от там през Стелвио до Комо.  (евентуално 2 нощувки)

Комо - 2-3 нощувки

Бергамо - 1 или 2 нощувки (колкото/ако остане 🙂

Главният ми въпрос е (особено понеже ще сме с деца)  - прекалено амбициозно ли е Болцано - Кортина - Болцано да се направи за един ден (не ни се иска да сменяме хотела всеки ден,), особено при положение, че вероятно ще спираме сравнително често за снимки, "пиш" паузи и "закуски" .

 

Отделно - понеже ще сме с деца, посещенията в къщи-музеи няма да са ни приоритет и ще наблегнем повече на занимания на открито и обикаляне с корабчетата, как бихте препоръчали да разпределим времето си около езерата?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Относно Гарда Болцано Гарда гугъл го дава около час и половина на посока като основно е магистрала.

Общо взето като пътуване София Пловдив за ден през лятото не би трябвало де е проблем, но нямате по пътя места за снимки.

За Езерото Комо може да помислите за спане някъде в средата на езерото примерно Варена или Менаджио. 

От източната стана на Комо има 4 четирилентов път който е вкопан в планината и няма гледки, но се пътува бързо. От западната страна пътя е двулентов и минава почти непрекъснато през населени места. Като на места пътя е доста тесен.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.