Прескочи до съдържание

Здравейте, пътешественици


Препоръчани мнения

Здравейте,

 

И тъй като няма случайни нещо и аз се озовах тук. Доведе ме моята любов към приключенията и пътуванията. До момента съм стъпила на 4 континента- Европа, Азия, Северна Америка и Африка. Моя любима дестинация е Азия. Харесвам спокойствието и смирението на хората там.

Най-вълшебното място, което съм посетила до момента са Хималаите, но се надявам, че още много интересни дестинации са пред мен.

 

Като човек се определям като оптимист и безнадежден мечтател.

 

Ами това е от мен за засега:)

 

  • Харесвам 13
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Благодаря:)

Бях на трекинг в района на Анапурна и стигнах до Khopra Ridge с местен екскурзовод и шерпи. Тръгва се от Покара.Самият трек е доста лесен и за по-добра аклиматизация дните се редуват с изкачвания до по-високи точки и слизане обратно до по-ниски точки. Отсяда се в хижи, в които се предлага също и храна. Гледките, които се разкриват са уникални, а срещите с хората по пътя остават незабравим спомен.

 

Самият трек трае 9 дни, през които се върви по 7-8 часа на ден с темпо, зададено от водача. Тръгва се рано сутринта, за да се пристигне в ранния следобед преди да започне да вали. Аз бях там  малко преди началото на дъждовния сезон и се случваше да вали. Един ден даже ни валя пороен дъжд 2 часа докато вървяхме. Пътя се вие нагоре през малки селца и местните деца винаги ни посрещаха  голяма радост в очакване на това да им дадем нещо. В момента, когато им давахме нещо- някоя бонбона или шоколад, те хукваха да бягат щастливо и на лицата им грейваше усмивката на най-щастливия човек на света. Навсякъде хората ни посрещаха с намасте и усмивка. Цялото пътуване беше съпроводено с много топлина, песни и красота. Прикачвам ти и едно описание на моето пътуване, ако ти се чете:)

 

 

Под върха (1).docx

  • Харесвам 10
Връзка към мнение
преди 4 минути , WorldSunshine каза:

Прикачвам ти и едно описание на моето пътуване, ако ти се чете:)

Еха, благодаря! :smile:

Ако искаш може да го оформиш като пътепис, да добавиш и снимки и да го публикуваш в секцията "Пътеписи" - предполагам много хора ще прочетат с удоволствие, защото рядко се пише точно за там.

Отделно аз сега съм се заровила и чета разни книги за Хималаите, та съвсем на място ще ми дойде и това.

Не съм от тези, които могат да правят трекове, но за сметка на това чета с огромно удоволствие.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Майка ми сега чете една книга за Хималаите и чакам с нетърпение да ми я даде като я прочете. Ще се радвам да ми препоръчаш книги за Хималаите. Аз искам да направя и Everest Basecamp:)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 1 минута , WorldSunshine каза:

Ще се радвам да ми препоръчаш книги за Хималаите

Две книги чета по едно и също време - едната в електронен вариант, като съм в движение: "Еверест - трудния път", а другата нормална книга: "Първите седем" на Боян Петров.

Предвид, че са ми доста интересни и двете, то ще продължа да издирвам и още книги за там.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.