Прескочи до съдържание

Барселона Т-10


SONYASERAFIMOVA

Препоръчани мнения

Здравейте! Предстои ни пътуване за първи път в Барселона, изчетох всичко, добих някаква представа и имам един въпрос, за нещо, което не мога да разбера. Ние сме 5 човека, мисля отначало да взема три броя Т-10, тъй като сме в хотел в центъра и горе-долу си направих сметката, че ще ми стигнат за 3 дни. Въпросът ми е следния: Качваме се в автобус,  минава първия с картата, отбелязва се някъде /надявам се на обяснение като за малоумни къде се отбелязва/, предава картата на втория, той също се отбелязва? и т.н. до петия? Ако в рамките на час и половина сменим с друго превозно средство, например метро, пак ли трябва да се отбелязваме някъде или си пътуваме без да се отчитаме докато свърши времето? 

Благодаря на отзовалите се.

Връзка към мнение

Да точно така първия се чекира после втория и.т.н. ако в рамките на времето се прекачвате отново си маркирате картата и просто няма да Ви отчете. В автобусите са машинки където се поставя картата, но за метрото трябва всеки път да се чекирате иначе няма да Ви отвори вратите и те пътуванията се отчитат на гърба на картата съответно 10 маркировки ще имате и ако пътувате във времето с едно маркиране просто няма да Ви маркира отзад пътуване. В метрото е изпробвано това, но на автобус не сме се качвали няколко хора с една карта, но мисля,че става;

 

With a “ATM T-10” 1-zone ticket you have 75 minutes between the first and last validation when changing lines or mode of transport.

Редактирано от Ivko
Връзка към мнение

Като се качиш на второто превозно средство, отново пъхаш билетчето в апарата за самотаксуване - разположен е след водача на автобуса. Машинката си го    проверява и издава някакъв звуков сигнал с който информира шофьора. Качването е само  от първата врата. Слизането от всякъде , но предупредете водача предварително - иначе може и да не спре. За метрото аналогично - ако не излизате от станцията,може да се прехвърляте спокойно на друга линия. Ако метрото е второ превозно средство - отново пъхате билетчето - само за проверка и за да ти отвори преградата. Не се отчита ново пътуване щом си в определената рамка. Прияно изкарване - в Барселона то е гарантирано.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.