Прескочи до съдържание

Предстоящо пътуване Айндховен-Леверкузен-Амстердам


LuKich

Препоръчани мнения

 На 26.02.19 имаме  предстоящо пътуване от София до Айндховен,  като на 27.02. преди обяд имаме работа в Леверкузен. Искаме да отидем и до Амстердам. 

Моля за препоръки относно следния план:

На 26.02. полет София Айндховен в 14.00 , кацаме около 15.30-16.00 ч.  Вземаме рент а кар.  Разходка в центъра на Айндховен. 

Нощувка-къде - в Айндховен, около Айндховен,  близо до границата с  Германия,  в Дюселдорф или близо до Леверкузен? В Кьолн сме били няколко пъти с по няколко нощувки и искаме нещо друго. 

На 27.02.  приключваме с работата до обяд и с колата отиваме до Амстердам,  разходка по канали и из центъра,  вечеря,  може и кофишоп, червени фенери. 

На 28.02. кафе,  разходка, може музеи и около обяд тръгваме за летището в Айндховен,  връщане на колата и в 16.35 ч.  полет за София. 

Пътувам с двама колеги служебно. Не ни е проблем да пообиколим, цените на нощувките не търсим да са най-евтини. 

Нощувката в Амстердам къде да предпочета?

Нощувката първата вечер къде да бъде?

Сега чета и магеланския пътеводител за Холандия  и Амстердам,  прекъснах само за това питане, че трябва да правя резервиране на нощувките, а се чудя къде...

Връзка към мнение

За Дюселдорф не мога да кажа, в Айндховен няма нищо специално, което да си заслужава вечерната разходка. Което не значи че не може да се намери приятно ресторантче с готина атмосфера де, но то такива има навсякъде, сигурен съм и в Дюселдорф. 

 

Относно нощувките в Амстердам, гледай да е в някой от оградените от канали полукръгове с център централна гара. Колкото по-страничен полукръг, толкова ще паднат цените. И задължително следи за условията за паркинг, паркирането в центъра на Амстердам е ужасТ. Ако все пак бюджетът не е толкова неограничен, районът на Amsterdam Zuid е с добра свързаност и доста по-евтин. 

Връзка към мнение

Ами ако ще сравняваме Дюселдорф и Айндхофен, - глас за Дюселдорф. Но не е евтино място, в никакъв случай. Някои го сравняват с Милано, само че в северен вариант.

Що се отнася до Амстердам, ако сте с кола, най-добре я оставете някъде на Park&Ride да ви е мирна главата с паркирането. При последното си посещение в Амстердам забелязах сериозен като площ паркинг до Museum kwartier. Разбира се, има и други. Ако ще посещавате музеи, не е лошо да огледате възможността за купуване на билети on-line, че опашките са големички.

 

И последни 5 стотинки от мен: имайте предвид сериозния трафик по магистралите и риска от задръстване, когато тръгвате към Айндхофен, да не си изпуснете полета поради непредвидени обстоятелства.

Връзка към мнение

Ние сме вечеряли до реката в старата част, но не помня точно къде, а и беше края на април. Там има няколко ресторанта.

Друг вариант е вътрешната улица с къщата на Хайне. Не помня името но се смята за Най-дългия бар . Там е пълно със заведения.

Редактирано от lesy
допълнение
Връзка към мнение
преди 15 минути , lesy каза:

Ние сме вечеряли до реката в старата част, но не помня точно къде, а и беше края на април. Там има няколко ресторанта.

Друг вариант е вътрешната улица с къщата на Хайне. Не помня името но се смята за Най-дългия бар . Там е пълно със заведения.

Благодаря,  ще се разходим по променадата покрай реката и вероятно ще търся кръчма -дългия бар 

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Кратко отчетче:

Изкарахме страхотно, вечеря в Дюселдорф,   имахме само яко чакане заради катастрофа на аутобана от Кьолн към Амстердам 3.5 часа.  В Амстердам пристигнахме късно следобед и след кратка почивка и душ в хотела на центъра до Дам се разходихме,  вечеря,  после бира в улично бистро и... затвориха. На следващия ден кафе и закуска,  разходка с корабче по каналите и обратно към летище Айндховен,  където за около час се разходихме в центъра и хапнахме. 

Връзка към мнение

20190227_214731.jpg

20190227_191515.jpg

20190227_183050.jpg

20190228_092425.jpg

Благодаря на всички за препоръките,  бяха ми полезни, много информация намерих и в във форума за Бенелюкс и постовете на други относно Амстердам .

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.