Прескочи до съдържание

Болоня - Флоренция вечер


aneliqterzieva

Препоръчани мнения

Здравейте магелнаци,

 

Март месец летя до Болоня, като планът е следния : Флоренция два пълни дни и един в Болоня, последния, тъй като полетът към България е късно вечерта  (22:00).Тъй като кацам в Болоня  в 21:50 местно време, а всичко което намерих  като шатъли, автобуси и влакове заминаващи за Флоренция след това е с начален час около 22:00 и малко след това се опасявам,че няма да успея при някакво минамално закъснение на полета или просто забавяне при излизане от летището.Има ли други варианти за придвижване от Болоня до Флоренция късно вечерта или единствената опция е спане в Болоня за една вечер близо до гарата и ранно отпътуване на другия ден сутринта към Флоренция?Благодаря!

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Имах точно същите притеснения. За съжаление се оправдаха, защото самолета ми закъсня още при излитането. Има два варианта, ако не жеалете да спите в Болоня. Първият е да хванете такси от летището до гарата - ще ви струва 16-19 евро и взима разстоянието за 10-15 мин. Кацане в 21:50 значи че имате съвсем реални шансове да сте на ЖП гарата преди 22:30. Може да потърсите да се комбинирате с някой - докато чакате на опашките или в самолета. Вторият вариант е да хванете шатъла в 0:30 от летището в Болоня до Флоренция и в 01:55 да сте на гарата във Флоренция (getbybus точка ком)

Лично за мен за предпочитане, тъй като пътувам с малко багаж, е обратното - да се спи първата нощ в Болоня и самото разглеждане на Болоня да се разцепи на две половинки дни - от първият и последният ден - с оглед да сте отпочинали на старта, пък и да имате по-голям избор за евтин транспорт. На жп гарата в Болоня има багажно отделение, където човек може да остави една раница/куфар за 6 евро за 6 часа.

Редактирано от alfa
  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 14 минути , alfa каза:

Първият е да хванете такси от летището до гарата - ще ви струва 16-19 евро и взима разстоянието за 10-15 мин. Кацане в 21:50 значи че имате съвсем реални шансове да сте на ЖП гарата преди 22:30.

При положение, че има паспортна проверка + слизането от самолета, мисля, че шансовете не са много реални, ами ще е див късмет да се стигне до гарата за това време

Връзка към мнение

От Болоня до Флоренция има много често Фликсбус, погледнах за случайна дата и имаше няколко автобуса и в часовете около 23-0-1 през нощта. Така че... има как да се измъкне човек от града. Автогарата в Болоня е на около 200-300м от гарата, а във Флоренция централната спирка до гарата е Пиацале Монтелунго (нощем автобусът спира и в краен квартал до магистралата).
Обаче... особено ако си по-ранобуден, по-добре преспи в Болоня след кацането и си вземи билет за влак сутринта (не препоръчвам автобуса сутринта, защото сигурно ще е по-бавен от обичайното, а той по принцип си е по-бавен). Може да има и промоционални билети за най-ранните скоростни влакове, но и регионалните са си ок. Ако пък си човек, който не си ляга рано - смело на Фликсбус и си се настанявай в хотела в колкото часа си искаш

Връзка към мнение

Говоря изцяло от личен опит, като уточнявам че пътувам само с ръчен багаж, т.е. не чакам багаж на лентата. В Болоня слизането от самолета и придвижването да паспортния контрол е изцяло пеш, може дори да се подтичва по пистата. Застава се на "ЕС" гишето, което върви бързо и след него ходенето из терминала е не повече от 5 минути, естествено ако не се спира за магазини, тоалетна и т.н. Самите шофьори карат като луди, редовният номер е по пътя с ограничение 80 да изпъват колата до 140 км/ч.Тъй като съм го правил с група от 3-ма човека, считам че е възможно и сам човек да го направи.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.